Παναθηναϊκός: Ολλανδικός… βράχος! (Photos)

Παναθηναϊκός: Ολλανδικός… βράχος! (Photos)

Παναθηναϊκός: «Έδεσε» τον Μπαρτ Σένκεφελντ, τον παίκτη που ήρθε απ’ τη χώρα των καγκουρό για να γίνει σημείο αναφοράς στην άμυνα των «πράσινων»!

29 Αυγούστου 2019. Με το όνομά του να είναι στην επικαιρότητα για αρκετό καιρό, φαινόταν πως έχει εγκαταλειφτεί η υπόθεσή του. Δύο μέρες πριν την ολοκλήρωση των μεταγραφών, ο Παναθηναϊκός ανακοίνωνε τη συμφωνία του με τον Μπαρτ Σένκεφελντ. Ολλανδός αμυντικός βγαλμένος απ’ τις ακαδημίες της Φέγενορντ, που τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στην Αυστραλία και την Μέλμπουρν Σίτι!

Ο Γιώργος Δώνης επέμενε γι’ αυτόν, τον ήθελε και τελικά το «τριφύλλι» έστω και με καθυστέρηση τον απέκτησε. Άργησε να αρχίσει να αγωνίζεται μια και του έλειπε ρυθμός και έπρεπε να φτάσει σε καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης. Το ντεμπούτο του έγινε ίσως και γρηγορότερα απ’ όσο θα έπρεπε. Ήταν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. 4η αγωνιστική Super League 2019-20. Μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα. Μετά από τη βαριά ήττα στη Θεσσαλονίκη απ’ τον Άρη με σκορ 4-0. Βαρύ το φορτίο για τον Ολλανδό που αγωνιζόταν πρώτη φορά και χωρίς να είναι στο 100%!

Όχι απλά ανταπεξήλθε, αλλά έστρωσε την εικόνα της άμυνας του Παναθηναϊκού! Εκείνο το ντέρμπι έμελλε να είναι η απαρχή ενός Παναθηναϊκού που δε δεχόταν εύκολα γκολ. Γιατί πέρα απ’ όλα τα άλλα, είχε σημείο αναφοράς στα μετόπισθεν. Έναν ποδοσφαιριστή δυναμικό στις επεμβάσεις του, γρήγορο για τη θέση του, αξιόπιστο στο ψηλό παιχνίδι και κυρίως με ικανότητα όταν έχει την μπάλα στα πόδια του. Το… πακέτο του Μπαρτ Σένκεφελντ!

Η πορεία του μέχρι τώρα, οδήγησε στην επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2023. Κάτι που ανακοινώθηκε νωρίτερα. Ο 29χρονος αμυντικός καλείται να βάλει κι αυτός το λιθαράκι του, μπας και αλλάξουν τα πράγματα στον Παναθηναϊκό. Όντας ένας απ’ τους παίκτες που κάλλιστα θα είχε θέση και σε… κανονικό Παναθηναϊκό!

Από τις 29 Αυγούστου του 2019 μέχρι και σήμερα, έχει αγωνιστεί σε 39 ματς με το «τριφύλλι». Δύο φορές έχει σκοράρει. Η πρώτη ήταν στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα όταν έκανε το 2-1 ανοίγοντας το δρόμο για την πρόκριση (ήρθε με το τελικό 3-1). Το δεύτερο τέρμα του ήταν στο Πρωτάθλημα απέναντι στον Ατρόμητο, όταν και οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν 3-0.

Μέτρησε τρεις ασίστ την περασμένη σεζόν. Συνολικά έχει δεχτεί 11 κίτρινες κάρτες ενώ μία φορά έχει αποβληθεί. Ήταν στο εκτός έδρας ισόπαλο ματς με τον ΟΦΗ για την κανονική διάρκεια του περσινού Πρωταθλήματος. Αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες, αν και η δεύτερη δεν έπρεπε να έχει βγει ποτέ. Πριν κάνει φάουλ του είχε γίνει χωρίς να υποδειχθεί…

Οι αριθμοί είναι το λιγότερο όμως. Αυτός ο τύπος με το σηκωμένο σορτσάκι, τα πολλά τατουάζ, το ήρεμο ύφος παρά το παρουσιαστικό που θυμίζει… παλαιστή, το αγωνιστικό πάθος, έχει γίνει σημείο αναφοράς για την άμυνα του Παναθηναϊκού.



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved