Παναθηναϊκός: Τα πρώτα θέλω του Μπόλονι, η ζώνη και η εντολή που δεν δόθηκε!

Παναθηναϊκός: Τα πρώτα θέλω του Μπόλονι, η ζώνη και η εντολή που δεν δόθηκε!

Παναθηναϊκός: Η πρώτη του Μπόλονι δεν συνοδεύτηκε με καλό αποτέλεσμα, αλλά από το πρώτο παιχνίδι με τον Βόλο ο Ρουμάνος τεχνικός πέρασε κάποια δικά του θέλω.

Το 1-1 με τον Βόλο και τον τρόπο, που ήρθε συνεχίζει την εσωστρέφεια στον Παναθηναϊκό και μεγαλώνει την απογοήτευση εντός και εκτός ομάδας. Ο Λάζλο Μπόλονι είχαμε πει πριν από λίγο καιρό, ότι έχει να ανέβει ένα βουνό και όντως έτσι είναι.

Από το πρώτο παιχνίδι πάντως προσπάθησε να περάσει τα δικά του θέλω στην ομάδα και μπορεί να πέρασαν απαρατήρητα από το 1-1, αλλά όντως είδαμε κάποια πράγματα, που δούλεψε στην τακτική τις παραμονές του αγώνα. Πάμε να τα δούμε.

Η ΠΑΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΑΚΡΑΙΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ

Ο Μπόλονι από την πρώτη στιγμή είπε στους παίκτες, ότι δεν τον ενδιαφέρει το passing game, αλλά το άμεσο ποδόσφαιρο. Σε δύο ευκαιρίες, που έκανε ο Παναθηναϊκός το είδαμε. Η εντολή ήταν από τα κεντρικά χαφ η μπάλα να πηγαίνει στα άκρα, είτε δεξιά, είτε αριστερά, στην πλάτη των ακραίων αμυντικών. Και ανάλογα με το ποιος θα κάνει κίνηση να πηγαίνει είτε στον Σάντσες και τον Χατζηγιοβάνη από την μία πλευρά, είτε στον Ζαγαρίτη και τον Αϊτόρ από την άλλη πλευρά. Οποτε το μπακ έκανε κίνηση προς τα μέσα, το χαφ έπαιζε στην γραμμή και το αντίθετο, και αυτό το βλέπαμε να γίνεται από δεξιά. Από αριστερά, όμως, δεν γινόταν και αυτό ήταν ένα πρόβλημα στην ανάπτυξη της ομάδας, που πήγαινε… μονόπατα. Αριστερά έγινε, όταν πήγε να παίξει εκεί στο δεύτερο ημίχρονο ο Χατζηγιοβάνης, που έκανε την πάσα στον Μακέντα, που δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση.

Οι δύο στιγμές, που βγήκε αυτό, που ήθελε ο Μπόλονι ήταν οι εξής: Στο 10 ο Κουρμπέλης «είδε» με πάσα στην πλάτη της άμυνας τον Χατζηγιοβάνη, που αμέσως από δεξιά γύρισε την μπάλα στον Καρλίτος, που έχασε μοναδική ευκαιρία.

Στο 15 πάλι ο Κουρμπέλης μόλις πήρε την μπάλα χωρίς καθυστέρηση «είδε» τον Σάντσες να κάνει κίνηση στην πλάτη της άμυνας, αυτός την έδωσε την μπάλα με κεφαλιά στον Καρλίτος, που έχασε μία σημαντική ευκαιρία.

ΖΩΝΗ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ

Μία σημαντική αλλαγή, που φάνηκε στην αμυντική συμπεριφορά της ομάδας ,ήταν στα στημένα. Μέχρι και το προηγούμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ η ομάδα έπαιζε ένα μικτό ζώνη με μαν-του-μαν με μεγαλύτερη βάση στα μαν-του-μαν. Στην Κρήτη υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Ο Μπόλονι το είδε αυτό το συζήτησε με τους συνεργάτες του και το άλλαξε. Αποτέλεσμα; Ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνευσε από κόρνερ, η φάουλ αντιπάλου, κόντρα στον Βόλο αντίθετα σημείωσε γκολ από ένα δικό του κόρνερ και είχε και άλλες δύο καλές στιγμές από κόρνερ που εκτέλεσαν ο Χατζηγιοβάνης και ο Αϊτόρ.

ΚΑΜΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ

Υπάρχει μία εντύπωση, ότι η συμπεριφορά της ομάδας να γυρίσει πίσω στο τελευταίο 20λεπτο και να έχει την συντριπτική κατοχή ο Βόλος και να πιέζει ήρθε μετά από εντολή του Μπόλονι. Καμία σχέση. Ο Μπόλονι δεν έδωσε ποτέ τέτοια εντολή. Ηθελε η ομάδα να έχει τον έλεγχο να βάλει και ένα δεύτερο γκολ και να τελειώσει το παιχνίδι. Εξάλλου όταν δίνεται μία τέτοια εντολή συνήθως συνοδεύεται και με αλλαγή συστήματος και την προσθήκη τρίτου στόπερ, κάτι που δεν έγινε. Η εξήγηση για την οπισθοχώρηση έχει να κάνει με την μεγάλη ανασφάλεια και τον φόβο, που έχει δημιουργηθεί στους παίκτες, που ακόμα δεν έχουν κάνει νίκη και αυτό τους έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο άγχος και προτιμούν να παίξουν πίσω, για να διατηρήσουν το μηδέν. Αυτό ο Μπόλονι θέλει να το αλλάξει. Ένα θέμα ακόμα είναι, ότι κάτι δεν έχει γίνει σωστά στην προετοιμασία και οι παίκτες από ένα σημείο και μετά δεν έχουν φρεσκάδα, δεν έχουν δυνάμεις και δέχονται γκολ στα δεύτερα ημίχρονα.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΛΟΝΙ

Ένα ακόμα θέμα, που συζητήθηκε ήταν, ότι θα μπορούσε να κάνει κάποιες αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπόλονι και κυρίως να βγάλει από το παιχνίδι τον Μαουρίσιο, που δεν ήταν έτοιμος για 90 λεπτά. Την εξήγηση για αυτό την έδωσε ο ίδιος ο Ρουμάνος τεχνικός μετά το ματς και είπε, ότι προτίμησε να διατηρήσει μέχρι το τέλος τους έμπειρους Κουρμπέλη, Μαουρίσιο. Ηθελε να τελειώσει το παιχνίδι με όσο το δυνατόν πιο έμπειρους παίκτες, για να διαχειριστούν καλύτερα το παιχνίδι. Δεν του βγήκε, αλλά αυτό ήταν το σκεπτικό του και κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει. Και όποιος το κάνει για έναν προπονητή, που ήρθε να μαζέψει ένα μπάχαλο και έχει μόλις τέσσερις ημέρες στην ομάδα, είναι εκτός πραγματικότητας.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΓΚΟΛ

Οσον αφορά το γκολ, που δέχθηκε η ομάδα από τον Βόλο ο Μπόλονι θεωρεί , ότι υπήρχε μία λάθος συμπεριφορά όλης της ομάδας και όχι μόνο των παικτών, που εκείνη την ώρα ήταν στην άμυνα. Ο Ρουμάνος τεχνικός για παράδειγμα πιστεύει, ότι θα έπρεπε να μην γίνει τόσο εύκολα το γέμισμα προς την περιοχή του Παναθηναϊκού, να υπάρχει πίεση σε αυτόν, που το έκανε, ώστε να μην φθάσει η μπάλα καν στην περιοχή της ομάδας, όπου έγινε το… κακό.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Μουντάκης νέος προπονητής τερματοφυλάκων στον Παναθηναϊκό

Ο Μουντάκης νέος προπονητής τερματοφυλάκων στον Παναθηναϊκό

Μακέντα: Η θέση που τον… πάει πίσω! (Photos)

Μακέντα: Η θέση που τον… πάει πίσω! (Photos)

Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved