Μάτος: «Η ΠΑΟΚάρα των τρελών» (photos)

Μάτος: «Η ΠΑΟΚάρα των τρελών» (photos)

Ο Λέο Μάτος συγκλονίζει με δύο μηνύματα. Ένα προς τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, τον σύλλογο και την οικογένεια Σαββίδη, τους οποίους αποκάλεσε «τρελούς» κι ένα προς τους συμπαίκτες του. «Στον ΠΑΟΚ έζησα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου», είπε ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ, ο οποίος μίλησε και στην πατρίδα του για τη Βάσκο ντα Γκάμα.

Με δύο συγκινητικά μηνύματα προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ, τον σύλλογο και την οικογένεια Σαββίδη κι ένα ακόμα προς τους συμπαίκτες του, ο Λέο Μάτος αποχαιρέτησε τον σύλλογο και τη Θεσσαλονίκη.

Δεν χρειάζονται πολλές λέξεις. Δείτε την πρώτη ανάρτηση στο Instagram του Μάτος, ενός παίκτη που έγραψε ιστορία με τον ΠΑΟΚ, προς τους οπαδούς:

«Γεια σου οικογένεια της ΠΑΟΚάρας. Συγγνώμη για τη μικρή καθυστέρηση στο να σας πω το αντίο. Πραγματικά οι τελευταίες 48 ώρες ήταν τρελές. Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να σας πω ότι αυτή τη στιγμή νιώθω μια μίξη χαράς και λύπης στην καρδιά μου.

Λύπη γιατί θα φύγω από τον ΠΑΟΚ, ένα κλαμπ που αγάπησα πολύ κι έδωσα το 100% του εαυτού μου για να γράψουμε ιστορία μαζί με τους συμπαίκτες μου, κάτι που καταφέραμε να κάνουμε, με τρία κύπελλα, δύο πρωταθλήματα και πολλή χαρά στα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Στον ΠΑΟΚ έζησα τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου.

Αλλά επίσης αισθάνομαι και χαρά μέσα σε όλα, γιατί την αποχώρηση μου από την ομάδα, θα έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στην πόλη μου και να παίξω σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της Βραζιλίας, όπως και επίσης για τον λόγο που ξέρουν όλοι, με το πρόβλημα υγείας του πατέρα μου.

Θα βρίσκομαι στην οικογένεια μου και ειδικότερα κοντά στον πατέρα μου, που μαζί με την μητέρα μου είναι υπεύθυνοι για όσα είμαι σήμερα, τόσο ως άνθρωπος όσο και ως αθλητής.

Οπότε, από αυτή την οπτική ας πούμε ότι η αποχώρηση μου από τον ΠΑΟΚ έγινε μια πιο εύκολη απόφαση.

Αλλά για να πραγματοποιηθεί η επιθυμία μου, χρειάστηκα  την βοήθεια ενός πολύ ξεχωριστού φίλου.

Πρόεδρε Ιβάν: Είμαι βαθιά ευγνώμων για όλα όσα έκανες για εμένα, θα κρατήσω για πάντα όλες τις υπέροχες αναμνήσεις που έχουμε. Σε ευχαριστώ.

Αφήνω πολλούς φίλους στην ομάδα, την πόλη κι επίσης τους πιο τρελούς οπαδούς που έχω συναντήσει στη ζωή μου. Με  φωνάζετε τρελό, μα στην πραγματικότητα εσείς είστε οι τρελοί. Θα έπρεπε να λέγεται… ΠΑΟΚάρα των τρελών.

Ήταν κάτι πολύ καλό να σας έχουμε μαζί μας στην Τούμπα αυτά τα τέσσερα χρόνια. Σας ευχαριστώ για όλα, σας αγαπώ».

Προς συμπαίκτες

Στο μήνυμα προς τους συμπαίκτες του τόνισε: «Στους νυν συμπαίκτες μου, αλλά και σε πολλούς άλλους παίκτες που ήταν μαζί μου στον σύλλογο αυτά τα 4 χρόνια.

Θα ήθελα να πω ότι συμμετείχατε σε αυτήν τη διαδικασία προόδου του ΠΑΟΚ, στην υψηλότερη θέση και τώρα είναι ευθύνη των παικτών που μένουν να διατηρήσουν τον ΠΑΟΚ ως ένα κλαμπ υπόδειγμα.

Όπως λέει πάντα ο Αμπέλ. 3 πράγματα που πρέπει να έχουμε για να επιτύχουμε τους στόχους. Είναι: Ταλέντο, πειθαρχία και σκληρή δουλειά.

Όλα αυτά τα έχουμε κι ελπίζω τον Μάιο του 2021 να μπορέσουμε να γιορτάσουμε μερικούς ακόμη τίτλους του ΠΑΟΚ, παρόλο που είμαι μακριά, είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ.

Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες, τους προπονητές, τους γιατρούς, τους μασέρ και τους φυσιοθεραπευτές που με έκαναν να γελάω κάθε μέρα με τις συνομιλίες μας, επίσης τους Λιούμπος Μίχελ, Όλαφ Ρέμπε, τη Μαρία Γκοντσάρεβα, που κατά τη γνώμη μου είναι η καλύτερη υπάλληλος του συλλόγου, υπερασπίζεται τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ με έναν απίστευτο τρόπο, τον Γιώργο Σαββίδη, όλους τους υπαλλήλους του ΠΑΟΚ.

Ο καθένας στον ρόλο του έχει συμβάλει στην επιτυχία του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.

Μείνετε δυνατοί, ο ΠΑΟΚ αξίζει την καλύτερη έκδοση του καθενός από εσάς».

Στη Βραζιλία

Ο Μάτος, ωστόσο, μίλησε στη Βραζιλία και συγκεκριμένα στο δίκτυο O’ Globo, για τη μεταγραφή του στη Βάσκο Ντα Γκάμα: «Ήταν πολύ εύκολη η απόφαση που έπρεπε να πάρω. Όταν η Βάσκο Ντα Γκάμα ήρθε σε μένα και μου έκανε πρόταση, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά. Υπάρχει ένας αριθμός από λόγους που έπρεπε να αποδεχτώ αυτή την πρόταση, ειδικά όταν μιλάμε για την Βάσκο Ντα Γκάμα, που είναι τεράστιο κλαμπ στη Βραζιλία. Το να αποφασίζω να αλλάξω μία ομάδα για τη Βάσκο Ντα Γκάμα δεν είναι δύσκολο, ήταν μία εύκολη απόφαση».

Για τον ΠΑΟΚ τόνισε: «Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ επενδύει πολλά στο κλαμπ και οι παίκτες πληρώνονται καλά. Όμως, σε ορισμένες στιγμές, δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε τόσο πολύ τα χρήματα, όσο τα επαγγελματικά επιτεύγματα. Σχεδόν κάθε χρόνο, μιλούσα με άλλες ομάδες, αλλά ποτέ δεν έγινε κάτι γιατί ο μισθός μου στον ΠΑΟΚ ήταν μεγαλύτερος και τα χρήματα που ήθελε για τη μεταγραφή ήταν πολλά. 

Τώρα, είδα πως είναι η ιδανική στιγμή. Το ότι είμαι 34 χρονών, είναι για μένα απλά ένας αριθμός. Θα δείτε πως έπαιζα σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια βασικός τις τελευταίες τέσσερις σεζόν. Έρχομαι σπίτι. Είμαι από το Ρίο Ντε Τζανέιρο, γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Σάο Γκονσάλο. Έχω πολλούς φίλους που υποστηρίζουν την Βάσκο, η ικανοποίηση για το ότι θα παίξω και γι' αυτούς είναι κάτι που δεν πληρώνεται τα χρήματα».



Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved