Ολυμπιακός - Ατρόμητος 4-0: Ντόρτια με... πυροβολισμούς Ελ Αραμπί (photos+videos)

Ολυμπιακός - Ατρόμητος 4-0: Ντόρτια με... πυροβολισμούς Ελ Αραμπί (photos+videos)

Ολυμπιακός - Ατρόμητος: Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έκανε… σπαράλια την άμυνα των Περιστεριωτών, σημειώνοντας χατ-τρικ και οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν 4-0 - Με δέκα οι φιλοξενούμενοι από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Μαροκινός ήρθε από τον πάγκο για τον Πέδρο Μαρτίνς και κατάφερε να εξελιχθεί στον απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, καθώς σημείωσε χατ-τρικ, πετυχαίνοντας όλα τα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο (52’, 82’, 87’) και με τη… βοήθεια του Αχμέτ Χασάν (65’) οδήγησαν τον Ολυμπιακό στη νίκη 4-0.

Έτσι, οι Πειραιώτες επέστρεψαν με τον καλύτερο τρόπο στις υποχρεώσεις τους εντός των τειχών, μετά την ισοπαλία (1-1) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες» και πλέον μπορούν να αρχίσουν να σχεδιάζουν τα πλάνα τους για την πρεμιέρα των ομίλων του Champions League με την Μαρσέιγ, το βράδυ της Τετάρτης (21/10) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Από την άλλη, το «συγκρότημα» του Νταμίρ Κάναντι δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια από τη νίκη του (1-0) επί της ΑΕΚ, πριν την διακοπή του πρωταθλήματος. Μάλιστα, οι Περιστεριώτες αναγκάστηκαν να αγωνιστούν με παίκτη λιγότερο για περισσότερο από 60 αγωνιστικά λεπτά, καθώς στο 30’ ο Μπόγιαν Μάτιτς αντίκρισε απ’ ευθείας την κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο.

Έτσι, ο Ατρόμητος έμεινε στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας συγκομιδή πέντε πόντων, σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Super League. Πλέον, άπαντες στους «κυανόλευκους» κοιτούν το παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό στο Περιστέρι, τη Δευτέρα (26/10).

«Ερυθρόλευκη» κατοχή

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι «ερυθρόλευκοι» αναζήτησαν τους διαδρόμους προς την εστία του Γιαννιώτη, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν πολλά προβλήματα στον πορτιέρο του Ατρόμητου.

Στο 5’ το σουτ του Βαλμπουενά εκτός περιοχής δεν βρήκε στόχο καταλήγοντας άουτ, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και στην προσπάθεια του Χασάν στο επόμενο λεπτό, έπειτα από ωραία ενέργεια του Αιγύπτιου. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά στο 10’ το σουτ του Σάλομον ήταν άστοχο, ενώ στο 12’ η κεφαλιά του Μασούρα δεν προκάλεσε ανησυχία στον Γιαννιώτη.

Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την πίεση προς την αντίπαλη εστία, αλλά στο 18’ το σουτ του Χολέμπας πέρασε άουτ και δύο λεπτά αργότερα, ο Σεμέδο είδε τον Γούτα να διώχνει στη γραμμή την προσπάθεια του. Λίγο πριν την συμπλήρωση μισής ώρας έλαβε χώρα η φάση που ουσιαστικά έκρινε την αναμέτρηση. Ήταν το 28ο λεπτό, όταν ο Μάτιτς έκανε σκληρό φάουλ στον Καμαρά, αρχικά ο διαιτητής του έδειξε την κίτρινη κάρτα, αλλά έπειτα από την υπόδειξη του VAR, ο άσος του Ατρόμητου είδε την απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Σχεδόν άμεσα ο Νταμίρ Κάναντι προσπάθησε να «θωρακίσει» την ομάδα του, βάζοντας τον Μπουσούλατζιτς στον άξονα αντί του Μουνίθ, ενώ άμεση ήταν και η αντίδραση του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος «φόρτωσε» την αντίπαλη περιοχή με δύο επιθετικούς, ρίχνοντας στην… μάχη τον Ελ Αραμπί αντί του Μασούρα. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να αυξήσουν την πίεσή τους, όμως, η καλύτερη στιγμή ήταν για τον Γούτα, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Σα ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

Ξέσπασμα… από Ελ Αραμπί

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Ολυμπιακό να μπαίνει… φουριόζος θέλοντας να ανοίξει νωρίς το σκορ, προκειμένου να μην… γεμίσει με άγχος στην συνέχεια. Η πρώτη… προειδοποίηση ήρθε στο 47’ με τη σέντρα του Φορτούνη, αλλά τον Γιαννιώτη να μπλοκάρει προ του Ελ Αραμπί, ενώ στο 49’ ο Μαροκινός δεν πρόλαβε να κάνει την κεφαλιά σε μπαλιά του Ραφίνια και έχασε την μεγάλη ευκαιρία.

Ωστόσο, η υπεροχή του Ολυμπιακού έφερε… καρπούς στο 51ο λεπτό. Ο Καμαρά έκανε τρομερή κάθετη μπαλιά στον Φορτούνη, αυτός «τρύπησε» την άμυνα του Ατρόμητου, την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Ελ Αραμπί, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Όμως, ο πρώτος βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ στην έναρξη της φάσης από τον Έλληνα μέσο, αλλά έπειτα από την εξέταση του VAR, το τέρμα του Μαροκινού μέτρησε κανονικά και οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ (1-0).

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν για να σημειώσουν κι άλλα τέρματα, προκειμένου να βάλουν ένα… πρόωρο τέλος και να σκεφτούν την Μαρσέιγ και τα κατάφεραν στο 65’ με… δράστη τον Αχμέτ Χασάν. Ο Σάλομον έκανε άσχημο κοντρόλ έξω από την περιοχή της ομάδας του, ο Ελ Αραμπί βρήκε τον Εμβιλά, αυτός γύρισε με τη μία στον Αιγύπτιο που απλά… έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Προσπάθεια… αντίδρασης με Λάζαρο, δύο νέοι πυροβολισμοί Ελ Αραμπί

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά το δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να αναζητά τρόπους για να… πληγώσει την πρώην ομάδα του. Στο 77’ το σουτ του Έλληνα μέσου πέρασε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, το φάουλ που εκτέλεσε δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να περνάει άουτ, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σα.

Οι Περιστεριώτες πίστεψαν πως θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα στην εστία του Ολυμπιακού αλλά το… πλήρωσαν έπειτα από μία δική τους στημένη φάση. Στο 82’ ο Ουμπίντες εκτέλεσε το κόρνερ, οι «ερυθρόλευκοι» έδιωξαν, ο Λοβέρα πρόλαβε τον τελευταίο αμυντικό και έφυγε στην κόντρα με άδειο γήπεδο μπροστά του. Ο Αργεντίνος έφτασε απέναντι στον Γιαννιώτη, έφυγε πλάγια, αλλά γύρισε στον Ελ Αραμπί που ακολούθησε και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έγραψε το 3-0.

Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα, ο διεθνής φορ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, όταν έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για τρίτη φορά, σ’ αυτήν την περίπτωση με το γόνατο, έπειτα από κόρνερ και ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Χολέμπας, Ραφίνια, Μπα, Σεμέδο, Εμβιλά (76’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Βαλμπουενά (69’ Λοβέρα), Μασούρας (40’ Ελ Αραμπί), Φορτούνης (69’ Ραντζέλοβιτς), Χασάν (76’ Σουντανί).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Ρισβάνης, Γούτας, Γκάλο, Κυβρακίδης (69’ Ουμπίδες), Νάτσος, Χαρίσης (61’ Χριστοδουλόπουλος), Σάλομον (69’ Γκαλβάο), Μουνίθ (35’ Μπουσούλατζιτς), Κωτσόπουλος (61’ Ενσικουλού), Μάτιτς.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός-Ατρόμητος: Το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα με το δίδυμο «φωτιά» (photos+videos)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος: Το «ερυθρόλευκο» προβάδισμα με το δίδυμο «φωτιά» (photos+videos)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος: Η αποβολή που άλλαξε τις ισορροπίες στο Φάληρο (photos+video)

Ολυμπιακός-Ατρόμητος: Η αποβολή που άλλαξε τις ισορροπίες στο Φάληρο (photos+video)

Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
Θρήνος στο NBA: Πέθανε στα 33 του ο Ντάριους Μόρις
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
LaLiga: Η Τζιρόνα έστεψε Πρωταθλήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης – Έφτασε τα 36 τρόπαια η «βασίλισσα»
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved