Πανιώνιος: Αποχώρησε με αποκαλύψεις ο Ζαμάνης
SHARE

Πανιώνιος: Αποχώρησε με αποκαλύψεις ο Ζαμάνης

Ο Νίκος Ζαμάνης αποχώρησε από τον Πανιώνιο, με τον Ερασιτέχνη να «τρέχει» πλέον το ποδοσφαιρικό τμήμα, ενώ αποκάλυψε και την εταιρία που ενδιαφέρθηκε να πάρει τις μετοχές της «κυανέρυθρης» ΠΑΕ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον Πανιώνιο τα τελευταία 24ωρα, με τους «κυανέρυθρους» να είναι στον… αέρα και να μην γνωρίζουν σε ποια κατηγορία θα αγωνιστούν κι αν θα υπάρχουν την επόμενη ημέρα. Ο μέχρι πρότινος διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος, Νίκος Ζαμάνης, αποκάλυψε μάλιστα την εταιρία που ενδιαφέρθηκε για το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ομάδας.

Όπως ανέφερε ο ΣΠΟΡ Fm, είναι η εταιρία «Devetia Limited Investment» με έδρα την Οδησσό. Μάλιστα ο Νίκος Ζαμάνης φέρεται να είπε πως από τις 11 Ιουνίου ο ίδιος και ο Χρήστος Δάρρας είχαν υπογράψει τα σχετικά έγγραφα για να γίνουν διαπραγματεύσεις, υπήρξε mail στις 3 Ιουλίου και έγιναν αρκετές τηλεδιασκέψεις αλλά και οικονομικός έλεγχος ύψους 20.000 ευρώ.

Ο Νίκος Ζαμάνης υποστήριξε ακόμα πως είναι διαθέσιμα τα ονόματα των δυο δικηγόρων που έκαναν τη διαμεσολάβηση, μια Ελληνίδα και ένας Ισπανός, με τον τελευταίο να ενημερώνει ότι δεν υπάρχει απάντηση από την πλευρά των επενδυτών, για τον λόγο που δεν έδωσαν τα απαραίτητα χρήματα. Το ποσό ήταν 850.000 ευρώ για να σταματήσει να υπάρξει το ban της UEFA, όμως, δεν δόθηκε ποτέ.

Από εκεί και πέρα, στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Πανιώνιος αναρτήθηκε ένας μακροσκελής απολογισμός της χρονιάς που πέρασε για τον Πανιώνιο, με προσωπική δήλωση του Νίκου Ζαμάνη ο οποίος παράλληλα ενημέρωσε για την αποχώρησή του και την παράδοση του «τιμονιού» των «κυανέρυθρων» στον Ερασιτέχνη…

Η δήλωση του Νίκου Ζαμάνη

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Γνωρίζαμε πως φέτος θα ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, όπου έπρεπε να παλέψουμε σε όλα τα επίπεδα για να τα καταφέρουμε.

Οι αναποδιές ξεκίνησαν από νωρίς με τους τραυματισμούς του Ντομίνγκες, του Αραμπούλι, του Άρσε, του Μαξίμοβιτς, ενώ και ο Μανιάτης πήδηξε από το καράβι. Ήρθε και ο Μασούρας, αλλά τραυματίας. Ο παίκτης με τον οποίο ο κ. Δάρας είχε δηλώσει ότι θα πεθάνει μαζί του στον Πανιώνιο. Και τελικά, άλλο παίκτη περιμέναμε και άλλος… εμφανίστηκε στο γήπεδο. Όταν εμφανίστηκε.

Ο κ. Δάρας, στη συνέντευξη Τύπου, είχε τονίσει μετ’ επιτάσεως μάλιστα, πως αυτός είναι υπεύθυνος για τον οικονομικό τομέα και πως είχε πάρει τα πάντα πάνω του, τα δύο τελευταία χρόνια. Αυτός ήταν που εγγυήθηκε και για τις 120 δόσεις μέχρι το Δεκέμβριο και για τον εξωδικαστικό μηχανισμό και μας διαβεβαίωνε πως θα παρθούν οι ενημερότητες και έτσι η ομάδα θα προχωρούσε στην απόκτηση των Τζανδάρη, Δουβίκα (βλέπετε πως πάει στο Βόλο), οι οποίοι θα ήταν πολύτιμες λύσεις. Μάλιστα έκαναν για 1,5 μήνα προπονήσεις με την ομάδα. Μήπως ο κ. Δάρας έκρινε πως δεν ήταν πολύτιμοι;

Τίποτε από αυτά που επίσημα αναγγέλθηκαν από τον κ. Δάρα και για τα οποία είχε δεσμευτεί δεν έγιναν στον οικονομικό τομέα.

Και όλα αυτά φυσικά είχαν ως αποτέλεσμα την σταδιακή αποδυνάμωση της ομάδας και ενώ ξέραμε πως παίζαμε χωρίς άδεια και με το βάρος των -6 βαθμών.

Στο σημείο αυτό, θέλω να αποκαλύψω ότι πρόπερσι, όταν συζητούνταν το θέμα για τον Παναθηναϊκό, πρόθεσή μου ήταν να ισχύσει το -3, διότι ίσως μελλοντικά μπορεί να το χρειαζόμασταν. Στο συμβούλιο λοιπόν, όταν ρωτήθηκε ο κ. Δάρας (που ήταν και αυτός που εκπροσωπούσε την ομάδα στην Super League), συμφώνησε τότε με το -6 και δεν μπόρεσε ούτε αυτό να περάσει. Φέτος όμως με την επιμονή μας στην τηλεδιάσκεψη, πέρασε το να μην ισχύσει αφαίρεση βαθμών για την περίοδο 2020-21, κάτι που ανατράπηκε από την εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ και πέρασε το -3.

Φτάσαμε έτσι στο τέλος της χρονιάς, όπου πραγματικά είχαμε πετύχει την υπέρβαση. Μέσα στο γήπεδο, είχαμε κατακτήσει τους ίδιους βαθμούς με τον Παναιτωλικό και μάλιστα είχαμε και την μεταξύ μας ισοβαθμία.

Μπήκαμε στα play out πάλι με προβλήματα (τραυματισμός Αραμπούλι) κι όμως καταφέραμε να αιφνιδιάσουμε τους πάντες στα 4 πρώτα παιχνίδια. Έτσι φτάσαμε πριν το ματς με τη Λάρισα στο οποίο όμως έγιναν παράξενα πράγματα. Μείναμε με 10 λόγω της ανύπαρκτης αποβολής του Ντομίνγκες, ενώ και ο Αραμπούλι έμεινε έξω με τραυματισμό. Και ήρθε ο τελικός με τον Παναιτωλικό, όπου είχαμε την ευκαιρία να σώσουμε τη χρονιά. Όμως το παιχνίδι αποδείχθηκε πως είχε «παράξενες σκιές». Και αντί να είμαστε δύο βαθμούς μπροστά και με το «χ» του Περιστερίου να σωθούμε, τελικά μείναμε πίσω. Αυτό είναι το «ποδοσφαιρικό μαγείρεμα» για το οποίο υπάρχουν φωτογραφικές ενδείξεις, αλλά όχι αποδείξεις. Έτσι είναι δυστυχώς το ποδόσφαιρο.

Πάμε στο φετινό μακρύ και «καυτό» καλοκαίρι. Κατ’ αρχήν πρέπει να πω, πως μετά την παραίτηση του κ. Δάρα στις 28 Ιουλίου, με την οποία παρέσυρε και τα 5 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η ομάδα ήταν ακέφαλη και έπρεπε λόγω ενός ενδιαφέροντος που είχε προκύψει να συγκροτηθεί διοίκηση πρωτοδικείου για να μπορέσει να τρέξει τη διαπραγμάτευση. Έτσι και έγινε και φτάσαμε ακόμα και στον οικονομικό έλεγχο, από δικηγορική εταιρεία του εξωτερικού για λογαριασμό της ενδιαφερόμενης επενδύτριας εταιρείας, για τον οποίο –έλεγχο- εμείς οι ίδιοι πληρώσαμε 20.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως απέδειξα και σε δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Πανιωνίου, όλα αυτά έγιναν με πάνω από 15 τηλεδιασκέψεις και επίσημη αλληλογραφία (στην οποία συμπεριλήφθηκαν μεταξύ άλλων και αποδεικτικά του ανωτέρου ποσού) και αποδεικνύεται πως για τις μετοχές μου, δεν ζητούσα ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ. Αυτό το τελευταίο το τονίζω για να πάψουν οι κακεντρεχείς λασπολόγοι με ψεύτικα προφίλ και οι δύσπιστοι να λένε πως το ενδιαφέρον ήταν ανύπαρκτο και πως εγώ ήθελα ανταλλάγματα για την μεταβίβαση της ομάδας.

Σε μια περίοδο λοιπόν, όπου ο κ. Δάρας έλεγε σε ιδιωτικές συζητήσεις (και αν θέλει ας το διαψεύσει) πως θα πάει την ομάδα στο Γ’ τοπικό και θα την ανεβάσει σε πέντε χρόνια, εμείς προσπαθήσαμε να έχουμε έτοιμη την ομάδα και μόλις ολοκληρωθεί η μεταβίβαση να αγωνιστούμε στην Super League 2. Για το λόγο αυτό και συμφωνίες με παίκτες υπήρξαν και προκαταβολές δόθηκαν και το παράβολο συμμετοχής (7.500 ευρώ) πληρώθηκε.

Προσπαθήσαμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να σωθεί η ομάδα. Άλλωστε το όφελος θα ήταν τόσο για την ομάδα, που με έναν επενδυτή θα έφτανε στην εξυγίανση, αλλά και για τον ίδιο τον κ. Δάρα, ο οποίος θα σωζόταν από τα χρέη που τον βαραίνουν. Παράλληλα θα είχα κι εγώ καθαρή την συνείδησή μου, ότι θα είχα προσφέρει στην ομάδα ανιδιοτελώς και θα είχα κάνει το χρέος μου. Τελικά η συμφωνία δεν καρποφόρησε και έτσι ξεχάστηκαν οι περισσότεροι υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση. Έμεινα μόνος εγώ να παλεύω, γιατί όπως είχα πει και το χειμώνα, εάν το καράβι βουλιάξει, θα βουλιάξω κι εγώ μαζί του. Έτσι έχω μάθει σαν άνθρωπος, να είμαι τίμιος και υπεύθυνος για τις πράξεις μου, με όποιο κόστος κι αν αυτές επιφέρουν.

Πλέον ήταν μοιραία η απόφαση που πήραμε με τον ερασιτέχνη, να παίξει η ομάδα στην Γ’ Εθνική. Ακόμα και τώρα όμως φάνηκε πως κάποιοι ήθελαν ο Πανιώνιος να μην προλάβει τις ημερομηνίες και να μην αγωνιστεί ούτε στην Γ’ Εθνική. Αυτό είναι το παρασκήνιο.

Γυρίζοντας το χρόνο πίσω, θα πω, πως έπρεπε κι εγώ να δηλώσω την παραίτησή μου, όταν το έκανε κι ο κ. Δάρας. Δυστυχώς δεν το έκανα, για να εξαντλήσω και την τελευταία ελπίδα για το μέλλον του συλλόγου.

Αν όμως πάμε ακόμα πιο πίσω, την τελευταία 5ετία, ίσως δεν θα έπρεπε να αναλάβουμε τότε το δυσβάσταχτο χρέος. Αυτή τη βόμβα που έπρεπε κανονικά να σκάσει σε χέρια άλλων και όχι στα δικά μας. Αντί να καούν αυτοί που ευθύνονται, καήκαμε εμείς. Αυτή η εταιρεία έπρεπε να είχε διαλυθεί από το 2015, τότε που υπήρχαν ευνοϊκότερες διατάξεις και άλλωστε με αυτές σώθηκαν και ευεργετήθηκαν κι άλλες ομάδες.

Δυστυχώς και το τονίζω αυτό, έβαλα πάνω από τη λογική, το συναίσθημα, διότι η ομάδα είναι ζωντανός οργανισμός, γεννάει πάθος και μεγάλες συγκινήσεις και σε παρασύρει λόγω της καψούρας που έχεις γι αυτή. Αποδείχθηκε πως ήταν αδύνατο. Μπροστά όμως στο καλό της ομάδας, δεν υπολόγισα ούτε την οικογένειά μου, ούτε τα παιδιά μου, ούτε την ψυχική μου υγεία. Λυπάμαι πολύ για όλη αυτή την κατάσταση.

Πλέον παραδίδω την ομάδα στον Ερασιτέχνη και φεύγω από τον Πανιώνιο, με το κεφάλι ψηλά, όσον αφορά στο ηθικό σκέλος, πιστεύοντας πως τον υπηρέτησα με ανιδιοτέλεια, αγάπη, πάθος και περηφάνια.


Live Chat ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ
Live Chat ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ
ΠΑΟΚ: Έχασε η Αϊντχόφεν κι έπεσε από την κορυφή (video+photos)
ΠΑΟΚ: Έχασε η Αϊντχόφεν κι έπεσε από την κορυφή (video+photos)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ: Με Τάνκοβιτς, Μαχαίρα η «κιτρινόμαυρη» ενδεκάδα
ΠΑΣ Γιάννινα-ΑΕΚ: Με Τάνκοβιτς, Μαχαίρα η «κιτρινόμαυρη» ενδεκάδα
Άρης: Στο… περίμενε για τα λεφτά του Φετφατζίδη!
Άρης: Στο… περίμενε για τα λεφτά του Φετφατζίδη!

Κορονοϊός: 790 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 10 θάνατοι - Στους 84 οι διασωληνωμένοι

Κορονοϊός: 790 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 10 θάνατοι - Στους 84 οι διασωληνωμένοι

Σουδάν: Τα ισλαμικά σχολεία της φρίκης - Εκεί όπου αλυσοδένουν, χτυπούν και βιάζουν μαθητές

Σουδάν: Τα ισλαμικά σχολεία της φρίκης - Εκεί όπου αλυσοδένουν, χτυπούν και βιάζουν μαθητές

Ανασχηματισμός – Πότε θα γίνει: Οι κεντροαριστεροί και οι γκρίνιες των βουλευτών

Ανασχηματισμός – Πότε θα γίνει: Οι κεντροαριστεροί και οι γκρίνιες των βουλευτών

Κορονοϊός: «Αγγίζουμε» τα 1.000 κρούσματα - Αγωνία για τις ΜΕΘ - Συναγερμός σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη

Κορονοϊός: «Αγγίζουμε» τα 1.000 κρούσματα - Αγωνία για τις ΜΕΘ - Συναγερμός σε Σέρρες, Θεσσαλονίκη

28η Οκτωβρίου: Πώς πληρώνονται όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα

28η Οκτωβρίου: Πώς πληρώνονται όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα

Τσουκαλάς στο Newsbomb.gr για πρώτη κατοικία: «Οι δανειολήπτες από ιδιοκτήτες... ενοικιαστές»

Τσουκαλάς στο Newsbomb.gr για πρώτη κατοικία: «Οι δανειολήπτες από ιδιοκτήτες... ενοικιαστές»

Κορονοϊός: Συλλήψεις, ανοιχτά μαγαζιά μετά τις 00.30 και πρόστιμα για μάσκα

Κορονοϊός: Συλλήψεις, ανοιχτά μαγαζιά μετά τις 00.30 και πρόστιμα για μάσκα

Ανάλυση Newsbomb.gr: Ο ρόλος του «μαφιόζου» Ερντογάν - Έτσι δεν χρεοκοπεί η Τουρκία

Ανάλυση Newsbomb.gr: Ο ρόλος του «μαφιόζου» Ερντογάν - Έτσι δεν χρεοκοπεί η Τουρκία

Αποκάλυψη: Τότε θα γίνει το γενικό lockdown στην Ελλάδα

Αποκάλυψη: Τότε θα γίνει το γενικό lockdown στην Ελλάδα

Οικογενειακή τραγωδία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον αστυνομικό αδερφό του

Οικογενειακή τραγωδία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον αστυνομικό αδερφό του

Αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα: Δείτε πόσα θα πάρετε - Αναλυτικοί πίνακες

Αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα: Δείτε πόσα θα πάρετε - Αναλυτικοί πίνακες

Ένοπλες Δυνάμεις: Έτοιμες για ισχυρό πλήγμα στους Τούρκους - Ασφυκτικό μαρκάρισμα

Ένοπλες Δυνάμεις: Έτοιμες για ισχυρό πλήγμα στους Τούρκους - Ασφυκτικό μαρκάρισμα