Ντάνι Πογιάτος: Οι οδηγίες κι οι αντιδράσεις του στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (videos+photos)

Ντάνι Πογιάτος: Οι οδηγίες κι οι αντιδράσεις του στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (videos+photos)

Το OnSports κατέγραψε τις αντιδράσεις του Ντάνι Πογιάτος στον «πράσινο» πάγκο, στη διάρκεια του φιλικού Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ στην Καλλιθέα…

Τον Ντάνι Πογιάτος ο κόσμος του Παναθηναϊκού και γενικά οι Έλληνες φίλαθλοι, δεν τον γνώριζαν. Ακόμα κι αν κάποιοι περισσότερο «ψαγμένοι» ήξεραν για τον ταλαντούχο τεχνικό των ακαδημιών της Ρεάλ Μαδρίτης, σίγουρα δεν είχαν εικόνα από το πως είναι στη διάρκεια των αγώνων. Πως κοουτσάρει, πως αντιδράει σε διάφορες συνθήκες και ποιες είναι οι συνήθειές του στον πάγκο. Ο Ισπανός τεχνικός, λοιπόν, έχει αρχίσει να δίνει τα πρώτα δείγματα γραφής, όπως και ο Παναθηναϊκός που φτιάχνει για τη σεζόν 2020-2021…

Το ζει έντονα…

Το φιλικό με τον ΠΑΟΚ, πέρα από πρόβα για την ομάδα ήταν και μια… πρόβα για τον ίδιο τον Πογιάτος. Το OnSports ήταν στην Καλλιθέα και κατέγραψε το πως έζησε ο Ισπανός προπονητής τον αγώνα, τι οδηγίες έδινε και πως αντιδρούσε σε αρκετά σημεία του αγώνα.

Από το πρώτο λεπτό, ο Ντάνι Πογιάτος ήταν όρθιος μπροστά στον πάγκο του και φάνηκε να είναι αρκετά παρεμβατικός με συνεχείς οδηγίες. Μάλιστα ο Ισπανός φώναζε αρκετά, όχι με ένταση αλλά με δύναμη στη φωνή για να δώσει στους παίκτες να καταλάβουν τι ζητούσε, αν επρόκειτο για πάσα, για κίνηση ή για κάλυψη μιας θέσης. Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» κάθισε για λίγο στο μισάωρο, αλλά σύντομα σηκώθηκε ξανά και συνέχισε στο ίδιο τέμπο μέχρι το φινάλε.

Πολλές οδηγίες στα χαφ

Παρότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε όλα του τα βασικά στελέχη, ο Πογιάτος αντιμετώπισε πολύ σοβαρά το φιλικό. Τις περισσότερες εντολές τις έδωσε στην τριάδα των χαφ που χρησιμοποίησε. Σερπέζης, Τζαβίδας και Αγιούμπ άκουσαν τα περισσότερα. Ειδικότερα όταν γινόταν το «χτίσιμο» μιας επίθεσης ο Πογιάτος φώναζε «don’t lose the ball», θέλοντας να κρατήσουν την κατοχή οι παίκτες του για να βγει αυτό που έχει δουλέψει η ομάδα.

Αρκετές οδηγίες έδινε ο Πογιάτος και στον Μαυρομμάτη, αφού η θέση του αριστερού μπακ δεν ήταν η φυσική του. Μάλιστα, ήταν ενδεικτικό πως σε μια – δυο περιπτώσεις «ανεβοκατέβαινε» μαζί του στη γραμμή, του επεσήμανε τα λάθη ενώ χειροκροτούσε στα σωστά και μοίρασε αρκετά μπράβο σε καλές ενέργειες του νεαρού άσου.

Ενθάρρυνση για πρεσάρισμα και συνεργασίες

Ένα από τα χαρακτηριστικά που ήθελε να δει ο Πογιάτος, ήταν και το πως αντιδρούσε η ομάδα όταν έχανε τη μπάλα. Ο Ισπανός έδινε συγκεκριμένες οδηγίες για το πότε θα αυξηθεί η ένταση στο πρέσινγκ των παικτών προς αυτούς του ΠΑΟΚ, ενθαρρύνοντας ξεχωριστά τον κάθε παίκτη φωνάζοντας «yes, yes» και το όνομα του καθενός ή όταν δεν ήθελε να τρέξουν άσκοπα φώναζε «stay», να κρατήσουν δηλαδή τη θέση τους.

Ο Πογιάτος μιλούσε αρκετά και στην επιθετική του τριπλέτα, με τον Σαβιέρ να συγκεντρώνει περισσότερες εντολές παίζοντας δεξιά ενώ στους Μακέντα και Καρλίτος αρκετές φορές ζητούσε τη μεταξύ τους συνεργασία, βοηθώντας από τον πάγκο να καταλάβει ο ένας που βρίσκεται ο άλλος. Παράλληλα, όταν η ομάδα είχε προϋποθέσεις για καλή επίθεση ζητούσε να γίνει η πάσα, φωνάζοντας έντονα «give the ball» ή να πάρει μέτρα ο κάθε παίκτης αν είχε τη δυνατότητα.

Ζητούσε από τον Βέλεθ να καθοδηγεί

Στις περιπτώσεις που ο Παναθηναϊκός αμυνόταν ζητούσε από τους παίκτες του να προσέχουν τι γίνεται στην «πλάτη» τους και να μην ξεχνούν τις θέσεις τους. Ειδικότερα σε παιδιά που χρειαζόταν να δώσουν βοήθειες, όπως ο Αγιούμπ και ο Τζαβίδας, αρκετές φορές τους… επανάφερε στον σωστό χώρο του γηπέδου με μια οδηγία, ενώ παράλληλα ενθάρρυνε και τους υπόλοιπους με αρκετά μπράβο σε επεμβάσεις τους.

Σε στημένες μπάλες του ΠΑΟΚ, ο Πογιάτος ζητούσε από τον Βέλεθ να καθοδηγεί τους υπόλοιπους για το πως θα στηθεί η άμυνα και θα αντιμετωπίσει την εκτέλεση, με χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών. Επίσης, ήθελε από τους αμυντικούς να μην διώχνουν στα τυφλά όταν δεν ήταν απόλυτη ανάγκη, και φώναζε το όνομα του συμπαίκτη τους που ήθελε να προσπαθήσουν να βρουν είτε με εύκολη μεταβίβαση είτε με μεγάλη μπαλιά προς την επίθεση. Αντίθετα, σε μια – δυο περιπτώσεις φώναξε στον Χριστογεώργο πως έπρεπε να διώξει χωρίς δεύτερη σκέψη με τα πόδια. Στο γκολ του ΠΑΟΚ πάντως, έδωσε θάρρος στον νεαρό γκολκίπερ φωνάζοντας από τον πάγκο «Νίκο, let’s play, go, go…» κάνοντας και χαρακτηριστική κίνηση πως τέτοιες φάσεις συμβαίνουν και δεν θα πρέπει να τον πάρει από κάτω…

Τα «μπράβο», η γκρίνια στον πάγκο και το fair play

Στη διάρκεια του παιχνιδιού ο Πογιάτος δεν παρέλειψε να επαινέσει κάθε θετική προσπάθεια των παικτών του. Τα «μπράβο» που έδωσε ο Ισπανός ήταν σωστά, μαζί με χειροκροτήματα σε σωστές ενέργειες των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού. Δεν έλειψαν και οι στιγμές που κούνησε το κεφάλι του με απογοήτευση, οι παρατηρήσεις που έκανε, όμως, ήταν ήπιες. Δεν ήταν δηλαδή… κατσάδα, αλλά επί της ουσίας ποδοσφαιρικό «μάθημα» την ώρα του αγώνα, για το πως θα βγει πιο σωστά την επόμενη φορά η φάση. Σε αρκετές περιπτώσεις, πάντως, ο Πογιάτος γύριζε στον πάγκο και την «γκρίνια» την άκουγαν οι συνεργάτες του αντί για τους παίκτες, ενώ δεν έλειψαν και μια δυο περιπτώσεις που εκνευρίστηκε με τον διαιτητή και με κόσμιο τρόπο διαμαρτυρήθηκε για κάποιες αποφάσεις.

Μια από τις ωραίες στιγμές του δευτέρου ημιχρόνου, με το παιχνίδι να οδεύει προς το τέλος και τον Παναθηναϊκό να αναζητά την ισοφάριση, ήταν όταν ο Ντάνι Πογιάτος σταμάτησε ο ίδιος επίθεση της ομάδας του. Η μπάλα ήταν στον νεαρό Σαμαρά σε θέση δεξιού μπακ, ενώ στην άλλη πλευρά του γηπέδου ήταν πεσμένος παίκτης του ΠΑΟΚ. «Out, out» φώναξε στον παίκτη του ο Πογιάτος και του υπέδειξε να βγάλει τη μπάλα πλάγιο, όπως και έγινε. Εκείνη τη στιγμή ο Αμπέλ Φερέιρα γύρισε και επαίνεσε τον Ισπανό συνάδελφό του σηκώνοντας τον αντίχειρα, κάτι που έκανε και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού. Ο οποίος μετά το τέλος, έκανε ακόμα μια σημαντική χειρονομία. Όταν οι παίκτες πήγαιναν προς τον πάγκο, τους έδειξε να κατευθυνθούν προς την πλευρά του γηπέδου όπου απ’ έξω ήταν μαζεμένοι φίλοι του Παναθηναϊκού για να τους ευχαριστήσουν. Βέβαια, δεν… χαρίστηκε σε όσους αγωνίστηκαν λίγο και μόλις τελείωσε ο αγώνας έκαναν ένα μίνι-πρόγραμμα στον αγωνιστικό χώρο του «Ελ Πάσο»…

Δείτε μέσα από βίντεο και φωτογραφίες πως έζησε τον αγώνα ο Πογιάτος

Οι οδηγίες του Πογιάτος στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Οι οδηγίες του Πογιάτος στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2

Οι οδηγίες του Πογιάτος στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 3

Πήγαν στον κόσμο οι παίκτες του Παναθηναϊκού

Έξτρα πρόγραμμα μετά το Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: Νικητής ο πειραματικός «δικέφαλος», καλά δείγματα το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: Νικητής ο πειραματικός «δικέφαλος», καλά δείγματα το «τριφύλλι»

Πογιάτος: «Επιθετικά κάναμε βήμα μπροστά»!

Πογιάτος: «Επιθετικά κάναμε βήμα μπροστά»!

Παναθηναϊκός: Καρλίτος, Σάντσες, Βέλεθ ξεχώρισαν από τους νέους!

Παναθηναϊκός: Καρλίτος, Σάντσες, Βέλεθ ξεχώρισαν από τους νέους!

Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Ολυμπιακός: To ζεϊμπέκικο του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου (vid)
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved