Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: Νικητής ο πειραματικός «δικέφαλος», καλά δείγματα το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-1: Νικητής ο πειραματικός «δικέφαλος», καλά δείγματα το «τριφύλλι»

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 του Παναθηναϊκού σε φιλικό στην Καλλιθέα, με τους Πογιάτος και Φερέιρα να κάνουν αρκετές δοκιμές και να βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα…

Ένα φιλικό πάντα είναι χρήσιμο για τους προπονητές, ειδικότερα όταν αυτό έρχεται μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Στο Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ βέβαια αμφότεροι είχαν αρκετές απουσίες λόγω των υποχρεώσεων των διεθνών, αλλά και παικτών που είναι ανέτοιμοι, με τους Ντάνι Πογιάτος και Αμπέλ Φερέιρα, ωστόσο, να βγάζουν τα δικά τους συμπεράσματα. Ο Πορτογάλος προπονητής του ΠΑΟΚ έκανε περισσότερες δοκιμές και σε διάταξη και σε πρόσωπα, ενώ ο προπονητής του «τριφυλλιού» δοκίμασε περισσότερο νέα παιδιά με την ίδια διάταξη που χρησιμοποιεί από την αρχή της προετοιμασίας.

Ο ΠΑΟΚ δεδομένα είναι πιο έτοιμος, αφού έχει και επίσημο ματς υψηλής ανταγωνιστικότητας (Μπεσίκτας) στα πόδια του, με τον Παναθηναϊκό πάντως να δείχνει καλά δείγματα γραφής τόσο στο πρώτο μισάωρο του ματς, όσο και στο δεύτερο μέρος. Οι Θεσσαλονικείς βασίστηκαν κυρίως στο γεγονός ότι έχουν περισσότερη ομοιογένεια και ετοιμότητα, με αποτέλεσμα όσο περνούσε η ώρα να πάρουν τα ηνία του ματς και να βρουν το γκολ της νίκης με τον Άκπομ. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός έδειξε πως θα προσπαθήσει να πιέσει ψηλά, να «χτυπήσει» από τα άκρα αλλά και κάθετα με σημείο αναφοράς τον Μακέντα στην περιοχή του αντιπάλου, βγάζοντας καλά στοιχεία στο παιχνίδι του ενόψει της επίσημης έναρξης της σεζόν…

Έτσι έπαιξαν…

Ο Ντάνι Πογιάτος επέλεξε ένα 4-3-3 για τον Παναθηναϊκό. Κάτω από τα δοκάρια ο Χριστογεώργος με τους Σάντσεθ, Βέλεθ, Πούγγουρα και Μαυρομμάτη στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Σερπέζης, Τζαβίδας και Αγιούμπ ενώ ο Καρλίτος ξεκίνησε και πάλι αριστερά, με τον Σαβιέρ δεξιά και τον Μακέντα στην κορυφή της επίθεσης.

Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα παρατάχθηκε κι αυτός με τριάδα στην άμυνα και την ίδια διάταξη. Οι Μιχόγεβιτς, Βαρέλα και Κρέσπο ήταν στα στόπερ με τον Λύρατζη να παίρνει τη δεξιά πλευρά και τον Μπίσεσβαρ την αριστερή. Στη μεσαία γραμμή οι Εσίτι και Σβαμπ, με τους Άκπομ και Ζαμπά να είναι τα στηρίγματα του Σφιντέρσκι.

Ο Παναθηναϊκός φάσεις, ο Άκπομ το γκολ

Πιο ορεξάτος άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός στην Καλλιθέα, με τον Πογιάτος να έχει δώσει οδηγίες για πρέσινγκ, γρήγορες εναλλαγές της μπάλας και προσπάθεια για κάθετο παιχνίδι στους παίκτες του. Μόλις στο 6’ μετά από τρομερή κάθετη του Σερπέζη ο Σαβιέρ βρέθηκε φάτσα με τον Ζίβκοβιτς,, πλάσαρε από πάνω του αλλά η μπάλα δεν πήγε στα δίχτυα. Στο 9’ ένας ωραίος συνδυασμός Καρλίτος και Μακέντα έφερε το σουτ του Ιταλού και την εντυπωσιακό απόκρουση του Ζίβκοβιτς, με τον ΠΑΟΚ που είχε… πειραματική ενδεκάδα και διάταξη να ψάχνει πατήματα.

Σταδιακά οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να ισορροπούν την κατάσταση ενώ στο 14’ από λάθος του Σερπέζη είχαν ευκαιρία στην κόντρα που τελείωσε με σουτ του Λύρατζη να κοντράρει σε σώματα και να φεύγει κόρνερ. Μετά το μισάωρο ο ΠΑΟΚ φάνηκε να βρίσκει ρυθμό σε σχέση με τον Παναθηναϊκό που είχε αρχίσει να δυσκολεύεται να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει. Έτσι, στο 38’ ο Άκπομ είχε μια καλή ευκαιρία, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε και το γκολ του «δικεφάλου του Βορρά». Ο Άκπομ έκανε καλή ατομική ενέργεια, η μπάλα πήγε στον Λύρατζη δεξιά  που έκανε σουτ το οποίο απέκρουσε ασταθώς ο Χριστογεώργος και στην επαναφορά ο Άκπομ ήταν εκεί για να κάνει το 0-1 που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου στην Καλλιθέα.

Καλύτερο το «τριφύλλι», διαχείριση ο ΠΑΟΚ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Φερέιρα ήταν αυτός που έκανε πρώτος αλλαγή δίνοντας χρόνο στον Νινούα στη μεσαία γραμμή αντί του Σβαμπ. Ο Παναθηναϊκός, ωστόσο, ήταν αυτός που εμφανίστηκε και πάλι πιο ορεξάτος. Ειδικότερα ο Καρλίτος που αρκετές φορές κινήθηκε πιο ελεύθερα και δεν περιορίστηκε στο αριστερό άκρο, δημιούργησε καταστάσεις και είχε τη δημιουργία της φάσης του 58’ με τον Μακέντα να πλασάρει πάνω στον Ζίβκοβιτς και τον Ισπανό στη συνέχεια να σουτάρει και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να αποκρούει εντυπωσιακά. Γενικότερα, παρά τις αρκετές αλλαγές που έγιναν από το 60’ κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός έδειξε πως είχε καλύτερο ρυθμό, με τον Σάντσεθ να ανεβαίνει πολύ από τα δεξιά και να βοηθάει, και τον Καρλίτος να μπαίνει πολύ περισσότερο στο ματς.

Στο τελευταίο τέταρτο με την είσοδο του Χατζηγιοβάνη αντί του Σαβιέρ πήγε αρκετές φορές αριστερά ο Μακέντα και ο Ισπανός ήρθε σε θέση φορ, δημιουργώντας αρκετή πίεση και προβλήματα στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς από την πλευρά τους, προσπαθούσαν να ελέγξουν τον ρυθμό με τον Νινούα σε ρόλο «μετρονόμου» στο κέντρο του γηπέδου, είχαν μια δυο καλές στιγμές με τον νεαρό Βρακά αλλά το 0-1 δεν άλλαξε ως το τελευταίο σφύριγμα. Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ πήρε μια νίκη που περισσότερο θα τον βοηθήσει στην ψυχολογία του ενόψει της δύσκολης συνέχειας, με τον Παναθηναϊκό να βγάζει κάποια καλά στοιχεία στο χορτάρι αλλά να δείχνει πως χρειάζεται ακόμα δουλειά αλλά και την προσθήκη των παικτών που ακόμα δεν έχουν «μπει» όπως ο Βιγιαφάνιες, έτσι ώστε να παίξει αυτό που θέλει ο Πογιάτος.

Παναθηναϊκός (Ντάνι Πογιάτος): Χριστογεώργος, Σάντσεθ (82’ Σαμαράς), Βέλεθ (67’ Καραγιάννης), Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Σερπέζης, Τζαβίδας (60’ Αθανασακόπουλος), Αγιούμπ, Σαβιέρ (78’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος, Μακέντα

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς (60’ Ρέι), Μιχόγεβιτς (72’ Παναγιώτου), Βαρέλα (60’ Κουλιεράκης) , Κρέσπο, Λύρατζης, Εσίτι, Σβαμπ (46’ Νινούα), Μπίσεσβαρ (71’ Βρακάς), Ζαμπά (89’ Γιαξής), Άκπομ (60’ Ταχάτος), Σφιντέρσκι (60’ Κούτσιας)

Δείτε το φωτορεπορτάζ και το γκολ του αγώνα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 0-1 | Στιγμιότυπα - Φιλικός Αγώνας



MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
MMA: Iρανός κλώτσησε ring girl και τον «πλάκωσαν» στο ξύλο οι θεατές!
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι Τελ Αβίβ: Στο «ηφαίστειο» του ΟΑΚΑ το Game 1 των playoffs - Το πρόγραμμα
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Η στιγμή της προσωρινής διακοπής - Έπεσε μπουκάλι στο κεφάλι του Μπέλλου
Serie A: Πρωταθλήτρια η Ίντερ - Έκανε φιέστα στο επεισοδιακό ντέρμπι με τη Μίλαν
Serie A: Πρωταθλήτρια η Ίντερ - Έκανε φιέστα στο επεισοδιακό ντέρμπι με τη Μίλαν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved