Πράνιτς: «Με ήθελε η Μπαρτσελόνα, αλλά και η Μπάγερν δεν ήταν κακή…» (photo)

Πράνιτς: «Με ήθελε η Μπαρτσελόνα, αλλά και η Μπάγερν δεν ήταν κακή…» (photo)

Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού Ντάνιελ Πράνιτς μίλησε στη Κροατία για το προπονητικό του εγχείρημα στη Κύπρο, αλλά και τι του είχε εκμυστηρευτεί ο Σλάβεν Μπίλιτς το 2008…

Ο Ντάνιελ Πράνιτς ξεκινάει την προπονητική του καριέρα στην Κύπρο και συγκεκριμένα στην Ομόνοια Ψευδά.

Ο 39χρονος πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού σε συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast του «SportKlub» στη πατρίδα του, μίλησε για το νέο εγχείρημα, την κατάσταση στο ποδόσφαιρο της πατρίδας του και κυρίως αποκάλυψε τι του είχε πει ο προπονητής του στην εθνική Κροατίας Σλάβεν Μπίλιτς στο Euro του 2008 κι έπειτα από την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Για το πώς αποφασίστηκε να προπονήσει την Ομόνοια Ψευδά, ο Πράνιτς απάντησε: «Ο σύλλογος ήταν τελευταίος στη δεύτερη κατηγορία πέρυσι. Τυχαία ο άντρας που έγινε πρόεδρος ήταν ο γείτονάς μου, ενώ έπαιζα στην Αγία Νάπα. Είχαμε σχέση εκτός ποδοσφαίρου και ήξερε ότι είχα εγγραφεί σε μια ακαδημία προπονητών. Ήταν αρκετά αποφασισμένος, δεδομένου ότι δεν έχω δίπλωμα προπονητή, όμως, αποφάσισε να μου δώσει μια ευκαιρία. Αμέσως έφτιαξε ένα πλάνο. Μου άρεσε, αλλά χρειαζόμουν λίγες μέρες για να σκεφτώ, γιατί δεν ήξερα αν ήμουν έτοιμος. Σε μια συνομιλία με τον Μάριν Όρσουλιτς, που είναι μαζί μου στην ακαδημία, συνειδητοποιήσαμε ότι θα μπορούσαμε να συγκροτήσουμε μια καλή ομάδα κι αποφασίσαμε να αποδεχτούμε την προσφορά και σήμερα είμαστε στην Κύπρο.

Θέλω να δω αν η προπονητική δουλειά είναι για μένα. Γι’ αυτό αποφάσισα να ξεκινήσω από τα μικρότερα πρωταθλήματα. Δεν λέω ότι θα είναι εύκολο στη δεύτερη κατηγορία. Είμαι ικανοποιημένος και όλα είναι θετικά προς το παρόν. Όταν έρθουν δύσκολες μέρες, θα δω πώς θα το αντιμετωπίσω. Στη συνέχεια, βλέπει αν ταιριάζεις για τη δουλειά. Εάν ταιριάζω, φυσικά, θα επιδιώξω μεγάλα πράγματα. Όταν ασχοληθώ με κάτι θέλω να το κάνω όσο το δυνατόν πιο επαγγελματικά».

Για την κατάσταση στη Χάιντουκ Σπλιτ, που έμεινε εκτός Ευρώπης, ο πρώην παίκτης του «τριφυλλιού», που ήταν μέλος και της ομάδας που πήρε τον τελευταίο τίτλο, σχολίασε:  

«Λατρεύω το Σπλιτ. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο Σπλιτ, παρόλο που έπαιζα για τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Δεν είναι ωραίο να βλέπω τη Χάιντουκ σ’ αυτή τη κατάσταση. Νομίζω ότι είχαν λάθος πολιτική για μεγάλο χρονικό διάστημα και το χειρότερο είναι όταν δεν θέλει κανείς να κοιτάξει στον καθρέφτη για να δει πού είναι λάθος. Νομίζω ότι αυτό είναι το πρόβλημά τους, πάντα ψάχνουν τον ένοχο κάπου αλλού, αλλά όχι… καθαρίζοντας μπροστά από την πόρτα τους. Η Χάιντουκ είναι μεγάλος σύλλογος και το κροατικό ποδόσφαιρο τη χρειάζεται».

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την εθνική Κροατίας και την παρουσία του στο Euro του 2008. O Πράνιτς αγωνιζόταν στη Χέρενφεν και είχε εξαιρετική παρουσία. «Έπαιζα καλό ποδόσφαιρο τότε. Όταν παίζω για την Κροατία είναι ειδικό συναίσθημα. Υπέροχες αναμνήσεις. Δεν το ανέφερα ποτέ, αλλά μετά τον αγώνα με την Πολωνία, όπου προκριθήκαμε από τον όμιλο ο Σλάβεν Μπίλιτς με αγκάλιασε και μου είπε ότι η Μπαρτσελόνα ενδιαφερόταν για μένα. Δεν συνέβη στο τέλος. Κατέληξα στη Μπάγερν, αλλά και αυτό φυσικά δεν ήταν κακό».



Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved