Πανιώνιος: Τα σενάρια παραμονής, υποβιβασμού και Γ’ Εθνικής

Πανιώνιος: Τα σενάρια παραμονής, υποβιβασμού και Γ’ Εθνικής

Η επόμενη μέρα του Πανιωνίου δεν φαντάζει εύκολη.

Ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε αγωνιστικά, αλλά υπάρχει μια ελπίδα παραμονής στη Super League, εάν αποφασιστεί αναδιάρθρωση με αύξηση ομάδων στην κατηγορία, χωρίς να υποβιβαστεί καμία ομάδα. Αυτό αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις επόμενες δύο εβδομάδες, ωστόσο η επόμενη μέρα των «κυανέρυθρων», σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιστούν φαντάζει δύσκολη.

Τα δυσβάσταχτα χρέη

Ο Πανιώνιος τα τελευταία χρόνια δεν έκανε σωστή διαχείριση των χρεών του, με αποτέλεσμα αυτά να φτάσουν σε δυσθεώρητα για τα δεδομένα του ύψη. Μετά την εξαιρετική αγωνιστικά σεζόν 2016-17 και την έξοδο στην Ευρώπη, οι διοικήσεις αύξησαν το μπάτζετ και δεν έκαναν καλή διαχείριση των οικονομικών τους. Τα χρέη εκτοξεύτηκαν και υπολογίζονται στα 5-6 εκατ. ευρώ, ενώ το γεγονός ότι βγήκαν από τη ρύθμιση των 100 δόσεων και τελικά μπήκαν σε αυτή των 72 δόσεων, τους στοίχισε και οικονομικά, αλλά και την αδειοδότηση στη Super League.

Λιγοστά έσοδα στη Super League 2

Στην περίπτωση που ο Πανιώνιος υποβιβαστεί στη Super League 2, όποια μορφή κι αν έχει με έναν ή δύο ομίλους, τα δεδομένα θα είναι τα ίδια. Λιγοστά έσοδα από τα τηλεοπτικά και μειωμένα εισιτήρια, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Τα χρέη της ΠΑΕ θα παραμείνουν, με τη νέα διοίκηση που θα αναλάβει, να καλείται να κάνει διαχείριση με πολύ λίγα χρήματα. Επίσης, εφόσον δεν έχει λάβει αδειοδότηση, θα κληθεί πάλι να αγωνιστεί με νεαρούς παίκτες, αλλά δεν υπάρχει αφαίρεση βαθμών.

Παραμονή στη Super League με -3

Το ενδεχόμενο να παραμείνει τελικά ο Πανιώνιος στη Super League δεν σημαίνει ότι θα λυθούν άμεσα τα προβλήματα του. Οι «κυανέρυθροι» θα ξεκινήσουν τη σεζόν με την ποινή -3 βαθμών, καθώς δεν εξασφάλισαν αδειοδότηση. Πάλι θα πρέπει να στηριχθεί σε νεανικό ρόστερ, ενώ θα έχει λαμβάνειν ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο πιθανότατα μειωμένο σε σχέση με το φετινό, λόγω και της πανδημίας.

Η... λύση της Γ’ Εθνικής

Εάν δεν βρεθεί κάποιος επενδυτής να αναλάβει την ΠΑΕ Πανιώνιος, με δεδομένο ότι ο Χρήστος Δάρας ανακοίνωσε την αποχώρησή του, το ενδεχόμενο της Γ’ Εθνικής δεν είναι απίθανο. Ωστόσο ο υποβιβασμός στην εθνική ερασιτεχνική κατηγορία δεν αποτελεί... πανάκεια για καμία ομάδα. Όταν επιστρέψει η ομάδα στις επαγγελματικές κατηγορίες, θα την περιμένουν, όπως προβλέπει ο ΚΑΠ, το 50% των χρεών της προς παίκτες και δημόσιο. Τα χρέη πλέον δεν σβήνονται, ούτε με αγορά άλλου ΑΦΜ, εφόσον η ονομασία, η έδρα και τα χρώματα της ομάδας. Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 82-71: Τον «εκτέλεσαν» Κλάιμπερν, Μίτσιτς και Μπομπουά!
Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 82-71: Τον «εκτέλεσαν» Κλάιμπερν, Μίτσιτς και Μπομπουά!
ΕΟΚ: Αλλαγές σε αγώνες
ΕΟΚ: Αλλαγές σε αγώνες
Live Chat Ιαπωνία-Ισπανία 0-1
Live Chat Ιαπωνία-Ισπανία 0-1
Live Chat Κόστα Ρίκα-Γερμανία 0-1
Live Chat Κόστα Ρίκα-Γερμανία 0-1