ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-2: Τον… εκτέλεσαν σε «νεκρό» χρόνο (video+photos)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-2: Τον… εκτέλεσαν σε «νεκρό» χρόνο (video+photos)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» ήταν στο ύψος του στην Τούμπα, προηγήθηκε δυο φορές και χρειάστηκαν δέκα λεπτά καθυστερήσεων κι ένα αμφισβητούμενο πέναλτι για να μην νικήσει και να πάρουν οι γηπεδούχοι τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Παναθηναϊκός έκανε εμφάνιση αντάξια της ιστορίας και του ονόματός του, αλλά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ φαίνεται πως δεν θα… τελείωνε αν δεν έφταναν οι γηπεδούχοι στην ισοφάριση. Η ομάδα του Γιώργο Δώνη άξιζε να πάρει τη νίκη, προηγήθηκε δυο φορές με Μακέντα και Ζαχίντ, με τον Βιεϊρίνια να έχει ισοφαρίσει και τις δυο φορές. Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί και τακτικά, πήραν τις προσωπικές μονομαχίες και βούλωσε τα στόματα όλων όσων έλεγαν πως το παιχνίδι θα είναι… περίπατος για την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα.

Κόντρα στον νταμπλούχο ΠΑΟΚ που ήθελε νίκη για να πιάσει τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, ο Παναθηναϊκός έπαιξε για τον εαυτό του, τη δική του βαθμολογία, ιστορία και φανέλα με τον Γιώργο Δώνη να κάνει «ματ» στον Άμπελ Φερέιρα και να παρατάσσει ένα εξαιρετικό σύνολο που «κλείδωσε» τον ΠΑΟΚ. Οι «πράσινοι» από τη στιγμή που προηγήθηκαν στο 87’ έφτασαν μια… ανάσα από τη νίκη στην Τούμπα και από το να βάλουν τέλος στο σερί 43 αγώνων του «δικεφάλου του Βορρά», όντας και η τελευταία ομάδα που έχει κερδίσει εκεί στις 31 Μαΐου 2017. Παρόλα αυτά, ενώ ο διαιτητής έδειξε πέντε λεπτά καθυστερήσεων εν τέλει κρατήθηκαν… έντεκα, με το πέναλτι να καταλογίζεται μετά από χρήση VAR στο 100’ της αναμέτρησης και τον Βιεϊρίνια να γράφει το 2-2 ένα λεπτό αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός κρατάει την εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας του, το καταπληκτικό κοουτσάρισμα του Δώνη και την προσωπικότητα που έβγαλαν στο χορτάρι της Τούμπας όλοι οι ποδοσφαιριστές. Στον αντίποδα, έστω και με τον τρόπο που τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ κρατάει το γεγονός ότι για ακόμα μια φορά δεν έχασε. Οι Θεσσαλονικείς, βέβαια, έχασαν μια τεράστια ευκαιρία να φτάσουν τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, ωστόσο θα ήταν ακόμα χειρότερα τα πράγματα αν δεν είχαν πάρει κανέναν βαθμό. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έφτασε στους 21 βαθμούς και είναι δυο πίσω από τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι στους 9 βαθμούς.

Έτσι έπαιξαν…

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με 4-2-3-1 από τον Αμπέλ Φερέιρα, με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Οι Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο και Γιαννούλης από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα και τους Μίσιτς και Αουγκούστο αμυντικά χαφ. Στο δεξί άκρο ο Λημνιός, στο αριστερό ο Στοχ και ο Μπίσεσβαρ πίσω από τον προωθημένο Σφιντέρσκι.

Στον αντίποδα, ο Γιώργος Δώνης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1 με τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ και τους Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Ινσούα από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικά χαφ οι Κουρμπέλης και Δώνης με τον Μπουζούκη δεξιά, τον Χατζηγιοβάνη αριστερά και τον Ζαχίντ πίσω από τον Κίκο Μακέντα.

«Γκέλα» ο Κρέσπο, πλασεδάρα ο Ζαχίντ

Με σαφή προσανατολισμό να πάρει τον έλεγχο και να κάνει το δικό του παιχνίδι μπήκε στο ματς ο ΠΑΟΚ, με τον Παναθηναϊκό να μην κλείνεται όμως και να προσπαθεί κι αυτός να παίξει με βάση το πλάνο του. Οι «πράσινοι» ήταν, ωστόσο, πολύ πιο προσεκτικοί στην άμυνα και δεν άφησαν τους γηπεδούχους να πλησιάσουν απειλητικά την περιοχή τους. Παράλληλα, όποτε η ομάδα του Δώνη έπαιρνε την κατοχή έψαχνε τη δημιουργία φάσεων από τα πλάγια με τους Χατζηγιοβάνη και Μπουζούκη αλλά και με κάθετο παιχνίδι κυρίως από Ζαχίντ και Δώνη.

Ο Παναθηναϊκός είχε κάποιες καλές στιγμές που όμως δεν έγιναν «καθαρές» ευκαιρίες, την ώρα που ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε επίσης ξεκάθαρη τελική προς την εστία του Διούδη πέρα από κάποια μακρινά σουτ που είτε πέρασαν άουτ, είτε κατέληξαν εύκολα στα χέρια του γκολκίπερ του «τριφυλλιού». Όλα αυτά, μέχρι τη φάση του 44’ και την πάσα του Γιόχανσον προς το κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ, με τον Κρέσπο φαινομενικά να ελέγχει και να πασάρει προς τον τερματοφύλακά του, αλλά άσχημα. Ο Ζαχίντ που πίεζε μπήκε στη φάση, πέρασε και τον τερματοφύλακα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να στείλει τον Παναθηναϊκό στα αποδυτήρια με προβάδισμα.

Αν δεν είχε Βιεϊρίνια και… πέναλτι, θα κέρδιζε ο Παναθηναϊκός!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Φερέιρα έκανε δυο αλλαγές βάζοντας στο ματς Καντουρί και Βιεϊρίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ ήταν αυτός που με την ποιότητα και την προσωπικότητά του, άλλαξε τη ροή και την εικόνα του ματς, κάνοντας τον ΠΑΟΚ πολύ πιο πιεστικό. Ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε η ώρα φαινόταν να μην έχει πλέον δυνάμεις για να δημιουργήσει προβλήματα με το πρέσινγκ. Ο Φερέιρα στο 64’ έκλεισε τις αλλαγές του με τον Άκπομ, ενώ ο Γιώργος Δώνης δεν βιάστηκε, όμως, με τις αλλαγές αφού είχε το πλάνο του. Η πίεση του ΠΑΟΚ φαινόταν πως αργά ή γρήγορα θα του αποφέρει καρπούς, έχοντας μια καλή κεφαλιά του Άκπομ που έβγαλε ο Διούδης κι ένα δοκάρι με τον Μάτος, μέχρι να… στρωθεί η μπάλα στον Βιεϊρίνια για να «πυροβολήσει» με το δεξί και να φέρει το ματς στα ίσα στο 65’ και να βάλει και τον κόσμο στο «παιχνίδι».

Η πίεση του ΠΑΟΚ αυξανόταν, με τον Δώνη αρχικά να βάζει τρίτο στόπερ (Κολοβέτσιος) για να ελέγξει τα γεμίσματα στην περιοχή του αλλά και τον Περέα στη συνέχεια για να βρει ταχύτητα στην κόντρα. Σταδιακά, κι όσο οι γηπεδούχοι ανέβαζαν όλες τις γραμμές τους, ο Παναθηναϊκός άρχισε να πατάει καλύτερα. Ο Δώνης στο 81’ πέρασε και τον Αποστολάκη για να δώσει τρεξίματα και φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή, αλλαγή που απέδωσε απευθείας. Οι «πράσινοι» φάνηκαν να πατάνε καλύτερα πλέον και να ψάχνουν τη στιγμή που θα βρουν το κενό στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Στο 87’ ήρθε αυτή η στιγμή, με τρομερή πάσα του Ινσούα στον Μακέντα, ο οποίος πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Ζίβκοβιτς για το 1-2 στην Τούμπα. Κι ενώ φαινόταν πως το ματς θα τελειώσει με νίκη του Παναθηναϊκού, με τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων να έχουν περάσει και να τρέχει το έκτο, σε μια σύγκρουση του Κουρμπέλη με τον Κρέσπο στην περιοχή, ο διαιτητής από τη Σλοβενία πήγε στο VAR. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 111’ για να δοθεί τελικά το πέναλτι, να ευστοχήσει ο Βιεϊρίνια και να… σώσει τον ΠΑΟΚ από μια οδυνηρή ήττα, στερώντας παράλληλα ένα τεράστιο αποτέλεσμα από τον Παναθηναϊκό που άξιζε τη νίκη.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο, Γιαννούλης, Αουγκούστο (64’ Άκπομ), Μίσιτς, Λημνιός (46’ Βιεϊρίνια), Στοχ (46’ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης, Μπουζούκης (81’ Αποστολάκης), Ζαχίντ (70’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (68’ Κολοβέτσιος), Μακέντα

Τα στιγμιότυπα του ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός - PAOK TV



Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Αγορές με ακόμα πιο δυνατές αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα για το ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Super League: Οριστικό! Τότε τελειώνουν τα play offs - Πότε θα γίνει το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ο δρόμος είναι μακρύς, πάμε μαζί!»
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
Το «Ζάρι» challenge της Μαρίνας Σάττι στο ΟΠΑΠ Game Time
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved