Αλμπάνης: «Θέληση και πειθαρχία»

Αλμπάνης: «Θέληση και πειθαρχία»

Για τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό μίλησε ο Χρήστος Αλμπάνης.

Θέληση για νίκη, πειθαρχία και προσοχή στο transition πρέπει να έχει η ΑΕΚ την Κυριακή (27/10, 19:30), προκειμένου να πάρει τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό στο Φάληρο. Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Αλμπάνης στην κάμερα της Nova.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλμπάνη:

Εβδομάδα ντέρμπι για την ομάδα σου, πως κύλησε η προετοιμασία και πως περιμένεις τον αγώνα της Κυριακής;

«Ένα ντέρμπι είναι πάντα ξεχωριστό. Είναι ένα παιχνίδι που όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν, οπότε και η προετοιμασία γίνεται και από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά. Ωστόσο, προετοιμαζόμαστε και σαν ομάδα. Προερχόμαστε από ένα καλό αποτέλεσμα, μέσα στη Ριζούπολη εναντίον του Βόλου. Θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε τον αγώνα με τον τρόπο που έχουμε προετοιμάσει».

Για την ΑΕΚ είναι ένας αγώνας που την βρίσκει στο -5 κόντρα στον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό. Πως το συζητάτε στα αποδυτήρια αυτό το παιχνίδι;

«Ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή έχει μια βαθμολογική διαφορά και θέλουμε να την καλύψουμε. Ξέρουμε ότι πρέπει να πάμε εκεί και να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα έτσι ώστε να μπορέσουμε να μείνουμε κοντά στην κατάκτηση του τίτλου».

Για το αν υπάρχει πίεση για νίκη με τη διαφορά στο -5;

«Ένα ντέρμπι είναι πάντα ξεχωριστό. Η πίεση είναι διαφορετική απ’ ότι σε παιχνίδια με μικρότερες θεωρητικά ομάδες. Ωστόσο, ένα ντέρμπι μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες να ανοιχτούν περισσότερο και να υπάρξει μεγαλύτερο θέαμα και ακόμα πιο ουσιώδες ποδόσφαιρο».

Δεν ξέρω αν είδες τον αγώνα με τη Μπάγερν και αν τον είδες τι εικόνα σου άφησε ο Ολυμπιακός;

«Ήταν μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση από την πλευρά του Ολυμπιακού. Θεωρώ ότι έκανε μια πολύ καλή προσέγγιση στο παιχνίδι. Έδειξε φρεσκάδα και αυτό πολλές φορές ίσως βοηθάει με το να μην χάνεις τον αγωνιστικό σου ρυθμό. Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε το δικό μας παιχνίδι και το δικό μας πλάνο».

Όπως είπες είναι ένα ντέρμπι, ένα ιδιαίτερο ματς… Τι πρέπει να έχει η ΑΕΚ σε αυτό το παιχνίδι για να φύγει από το γήπεδο με το επιθυμητό αποτέλεσμα;

«Θα έλεγα πρώτα-πρώτα την απαραίτητη θέληση και πυγμή έτσι ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα. Την απαραίτητη πειθαρχία που θα χρειαστεί στο παιχνίδι και αν βγάλουμε την σωστή ενέργεια και φρεσκάδα που χρειαζόμαστε απ’ όλους τους παίκτες, θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά».

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος, δείχνει πως είναι μια πολύ καλή ομάδα… Με τα δικά σου μάτια τι ξεχωρίζεις ως δυνατό σημείο του αντιπάλου σας;

«Το τρανζίσιον του Ολυμπιακού. Δηλαδή πως μεταφέρει την μπάλα από την άμυνα στην επίθεση σε πολύ γρήγορο ρυθμό. Θα έλεγα όμως ότι και στο ελληνικό πρωτάθλημα βλέπουμε ότι οι διαφορές με τις άλλες ομάδες βλέπουμε ότι δεν είναι τόσο μεγάλες. Όπως και εμείς έχουμε συναντήσει, έτσι και ο Ολυμπιακός έχει συναντήσει σε αρκετά παιχνίδια δυσκολίες και δεν έχει κερδίσει και εκείνος πολύ εύκολα κάποια παιχνίδια».

Τακτικά η ομάδα σου τι πρέπει να κάνει για να φύγει με τη νίκη;

«Όπως είπα θα πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι, θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο του προπονητή και ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά».

Ένα μήνυμα στον κόσμο γι’ αυτό το παιχνίδι; Μπορείς να τους πεις κάτι, να τους υποσχεθείς κάτι;

«Νομίζω ότι τα δικά μου λόγια θα είναι περιττά. Ο κόσμος περιμένει πάντα τα αυτονόητα και τα προβλεπόμενα από την ομάδα της ΑΕΚ και αυτό θα προσπαθήσουμε να του προσφέρουμε».

Ρωτήσαμε και τον κύριο Κώστενογλου και μας είπε ότι είναι ένας αγώνας σαν όλους τους άλλους του πρωταθλήματος και ότι δεν το βλέπει ως τελικός. Εσένα ποια είναι η άποψή σου;

«Θα συμφωνήσω πως δεν κρίνεται το πρωτάθλημα γιατί έτσι όπως έχει δημιουργηθεί το πρωτάθλημα με τη συμμετοχή των ομάδων στα play off, αποκτά μια ιδιαιτερότητα. Παρόλα αυτά εμείς θέλουμε να φύγουμε με θετικό αποτέλεσμα από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Αυτό επικρατεί στο δικό μας το μυαλό».



Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved