ΟΦΗ – Πλατανιάς 3-2: Ο Ναμπί υπέγραψε το θρίλερ και τον κράτησε στη Super League

ΟΦΗ – Πλατανιάς 3-2: Ο Ναμπί υπέγραψε το θρίλερ και τον κράτησε στη Super League

Ο ΟΦΗ με γκολ στο 95’ νίκησε 3-2 τον Πλατανιά στο «Γεντί Κουλέ» και κατάφερε να μείνει στη Super League σε ματς θρίλερ…

Τι ματσάρα ήταν αυτή; Να μην… τελείωνε, αφού σπάνια βλέπουμε τόσο έντονα σε σασπένς και εναλλαγή προβαδίσματος παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ΟΦΗ – Πλατανιάς έκρινε το ποιος από τους δυο θα παίξει στη Super League της νέας χρονιάς, με την ομάδα του Ηρακλείου να παίρνει δυο φορές προβάδισμα, τους Χανιώτες να επιστρέφουν ισάριθμες και ένα πανέξυπνο χτύπημα φάουλ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων να καθορίζει τελικά τον νικητή, με τους γηπεδούχους να επικρατούν 3-2 και σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς στα «Περιβόλια» να κερδίζουν το «εισιτήριο» για τη μεγάλη κατηγορία.

Από νωρίς το ματς στο Ηράκλειο ήταν γεμάτο… ένταση και πως να γινόταν διαφορετικά, από τη στιγμή που μιλάμε για μια αναμέτρηση που θα έκρινε τους κόπους μιας χρονιάς και για τις δυο ομάδες. Ο ΟΦΗ του Χάιμε Βέρα που είχε κάνει τρομερό ντεμαράζ στη Super League και ήθελε να μείνει σε αυτή και από την άλλη ο Πλατανιάς του Γιάννη Τάτση που παρουσίασε ένα πολύ καλό σύνολο στη Football League, «χτύπησε» στα ίσα και το πρώτο παιχνίδι με ομάδα από ανώτερη κατηγορία και θέλησε με ποδόσφαιρο να πάρει αυτός το εισιτήριο. Οι φιλοξενούμενοι δίκαια φωνάζουν για το πέναλτι με το οποίο έκανε το 1-0 ο ΟΦΗ, αφού δεν υπάρχει καμία ανατροπή του Σασί, στη συνέχεια ωστόσο δεν στάθηκαν σε αυτό και θα μπορούσαν αν ήταν λίγο πιο τυχεροί να έχουν κρατήσει το 2-2 που θα τους εξασφάλιζε την επιστροφή στη Super League.

Στο… φλεγόμενο «Γεντί Κουλέ», ωστόσο, όπως και να το δει κανείς ο ΟΦΗ έχει τον πρώτο λόγο. Κατάφερε να εκμεταλλευτεί και την ώθηση του κόσμου και το ταλέντο και την ποδοσφαιρική «πονηριά» κάποιων παικτών όπως ο Ναμπί, που έβαλε ένα «πανέξυπνο» γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και έστειλε την ομάδα του στη Super League για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Το ματς άρχισε με τις δυο ομάδες να είναι αρκετά προσεκτικές στην άμυνα, με τον ΟΦΗ λίγο περισσότερο κινητικό και λόγω της έδρας. Στο 11’ ο Σασί κόπηκε καθαρά από τον Ποζατζίδη, βρήκε… αέρα στην προσπάθεια του να σουτάρει αλλά ο Κομίνης είδε πέναλτι. Ο Νέιρα εκτέλεσε εύστοχα και έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΟΦΗ. Ο Πλατανιάς έψαξε προσεκτικά την ισοφάριση, χωρίς να αφήνει κενά την άμυνα και το κατάφερε στο 42’ με τον Τσαμούρη με ένα «ξερό» σουτ να φέρνει το ματς στα ίσα και να διαμορφώνει το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Βέρα ρίσκαρε αρκετά με τις αλλαγές του και τις ολοκλήρωσε από το 58’ βάζοντας στο ματς αρχικά τον Γιακουμάκη και στη συνέχεια τους Ναμπί και Ντίνα. Στο 69’ από μια «έμπνευση» του Νέιρα ο Γιακουμάκης με ωραίο πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-1 κι έβαλε… φωτιά στο «Γεντί Κουλέ», όμως, στους πανηγυρισμούς έβγαλε τη φανέλα του και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα! Ο Πλατανιάς, αρχικά, με αριθμητικό πλεονέκτημα άρχισε να ρισκάρει περισσότερο στην επίθεση και δικαιώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν σε μια φάση διαρκείας ο Παπανικολάου βρήκε τη μπάλα στρωμένη στην περιοχή και με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Σωτηρίου για το 2-2. Ένα σκορ που έδινε στον Πλατανιά το εισιτήριο για τη Super League.

Εν τω μεταξύ, είχε μείνει και ο Πλατανιάς με δέκα παίκτες αφού ο Μπιανκόνι απώθησε τον Παπάζογλου μετά από μια διεκδίκηση, είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε. Η ομάδα του Τάτση ωστόσο δεν απογοητεύτηκε κι έφτασε στο 2-2 που όμως… δεν έμεινε ως το τέλος. Με τα λεπτά των καθυστερήσεων αρχικά να είναι έξι και το γκολ του Πλατανιά να έρχεται στο 91’, ο ΟΦΗ δεν είχε άλλη επιλογή. Τα έπαιξε όλα για όλα. Στο 95’ κέρδισε φάουλ σε θέση πλάγια αριστερά κι ενώ όλοι περίμεναν «γιόμα», ο Ναμπί με τρομερά έξυπνη εκτέλεση, νίκησε τον Γκολζ που φέρει μεγάλη ευθύνη και προκάλεσε… έκρηξη χαράς στο Ηράκλειο. Το 3-2 κράτησε τον ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία και έβαλε… φωτιά στο «Γεντί Κουλέ» αλλά και σε όλη την πόλη!

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Σωτηρίου, Μπράουν, Παπάζογλου, Νάστος, Κοροβέσης, Μεγιάδο, Σακόρ (58’ Ναμπί), Βαζ, Νέιρα, Φερέιρα (58’ Ντίνας), Σασί (46’ Γιακουμάκης)

Πλατανιάς (Γιάννης Τάτσης): Γκολζ, Ουές, Ρουσσάκης (77’ Παπουτσογιαννόπουλος), Κόρτσαμ, Τσαμούρης, Ποζατζίδης (73’ Λουκίνας), Μποσέτι (88’ Γκατσολάρι), Καραγκούνης, Νίλι, Παπανικολάου, Μπιανκόνι.

Θυμηθείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του αγώνα



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved