Παναθηναϊκός – Άρης 2-0: Ινσούα… ο τιμωρός των τιμωριών (photos)

Παναθηναϊκός – Άρης 2-0: Ινσούα… ο τιμωρός των τιμωριών (photos)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Άρη και στη βαθμολογία του γηπέδου… έχει την 5η θέση που χάνει λόγω τιμωρίων – «Μαγικό» γκολ ο Ινσούα που ήταν ο κορυφαίος των νικητών.

Αυτό το -6 με το οποίο ξεκίνησε τη χρονιά ο Παναθηναϊκός, φαίνεται πως θα τον «κυνηγάει» μέχρι το τέλος. Οι «πράσινοι» απέδειξαν κόντρα στον Άρη, με τον οποίο πάλευαν ως το τέλος για την 5η θέση πως μέσα στο γήπεδο ήταν η ομάδα που δικαιούταν να την πάρει. Το «τριφύλλι» μπορεί να μην… πάτησε τον αντίπαλό του στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, κατάφερε όμως να πάρει μια καθαρή και δίκαιη νίκη. Με τον Ινσούα να είναι… μασκοφόρος τιμωρός των τιμωριών του Παναθηναϊκού, να βγάζει μαχητική ψυχή και να βάζει το «μαγικό» δεύτερο γκολ, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Χρήστος Δώνης.

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως θα παίξει, λοιπόν, σε όλα τα ματς για να αποδείξει πράγματα και κατάφερε να πάρει μια σπουδαία νίκη για λόγους που μόνο βαθμολογικοί δεν είναι, εξαιτίας βέβαια των αφαιρέσεων βαθμών που έχει υποστεί, την ώρα που ο Άρης ναι μεν έπαιξε ξανά καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν βρήκε   δίχτυα. Κι αυτό του κόστισε και στο ΟΑΚΑ, από το οποίο έφυγε ηττημένος και έμεινε στους 43 βαθμούς με τους «πράσινους» να έχουν 38…

Έτσι έπαιξαν…

Παρά τις απουσίες και τα προβλήματα, ο Γιώργος Δώνης δεν άλλαξε τη διάταξη των τριών στόπερ και έτσι ο Παναθηναϊκός έπαιξε και πάλι 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Διούδης με τους Πούγγουρα, Κολοβέτσιο και Οικονόμου στην τριάδα της άμυνας. Δεξιά ο Γιόχανσον, αριστερά ο Ινσούα και οι Κάτσε, Δώνης  και Κουρμπέλης ήταν στην τριάδα του κέντρου. Στην επίθεση, συνεργάστηκαν Χατζηγιοβάνης και Μακέντα.

Στο αντίποδα, ο Άρης του Σάββα Παντελίδη παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Κουέστα και οι Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ρόουζ και Κόρχουτ από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Στη μεσαία γραμμή πήραν θέσεις οι Μπάσα και Σιώπης με  τους Λάρσον, Μαρτίνεθ και Γκαρσία να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ντιγκινί.

Ανώτερος ο Άρης, δοκάρι ο Μαρτίνεθ

Νωχελικά άρχισαν το ματς και οι δυο ομάδες, ο ρυθμός ήταν είδος προς… εξαφάνιση και η εικόνα του αγώνα ήταν… ασορτί με αυτή του κρύου και άδειου γηπέδου. Ο Άρης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος την εστία του Διούδη με ένα σουτ του Μαρτίνεθ που πέρασε άουτ, ο Παναθηναϊκός απάντησε με τον Μακέντα αλλά καθαρή ευκαιρία δεν είδαμε από καμία πλευρά.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου, ήταν το δοκάρι που είχε ο Άρης στο 22’ με τον Μαρτίνεθ να εξαπολύει το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και να σημαδεύει το οριζόντιο του Διούδη. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, ο Άρης ήταν καλύτερος με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει λύσεις αλλά να μην τις βρίσκει, έχοντας σε κακή ημέρα κυρίως τους παίκτες του στη μεσαία γραμμή. Παρά την καλύτερη εικόνα του, πάντως, ο Άρης δεν κατάφερε να κάνει άλλη μεγάλη φάση και το 0-0 ήταν φυσική συνέπεια της εικόνας των δυο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.

Απίστευτος Ινσούα, «καθάρισε» το ματς

Ο Άρης ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο. Έχασε ευκαιρίες με τον Ντιγκινί, όμως, σταδιακά ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει την απόδοσή του. Ο πλέον… πεισμωμένος από τους «πράσινους» ήταν ο Εμάνουελ Ινσούα ο οποίος έγινε κορυφαίος του γηπέδου χαρίζοντας και μια… στιγμή μαγείας. Οι «πράσινοι» στο 62’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μετά από τρομερή κούρσα του Οικονόμου, πάσα στον Μακέντα και γύρισμα  στον επερχόμενο Δώνη που την έσπρωξε στα δίχτυα.

Ο Παντελίδης μετά το γκολ έκανε τις αλλαγές του, βάζοντας Ματίγια και Φετφατζίδη στο ματς αλλά δεν πήρε βοήθειες. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι καλύτερος, με τον Δώνη να βάζει στο ματς τον Άλτμαν που βοήθησε πολύ την κυκλοφορία και είχε την ασίστ στον Ινσούα, ο οποίος έβαλε το… γκολ της χρονιάς με απίθανη «λόμπα» στο 74’, τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς! Από το 2-0 κι έπειτα, ο Παναθηναϊκός είχε πλήρη έλεγχο του ματς, ο Παντελίδης έβαλε στο ματς και τον Γιουνές αλλά δεν κατάφερε να πάρει κάτι περισσότερο. Στον αντίποδα, ο Δώνης έδωσε και πάλι χρόνο σε Εμμανουηλίδη και Καμπετσή, με τους «πράσινους» να φτάνουν στους 38 βαθμούς, έξι πίσω από τον Άρη που είναι  στους 43 και την 5η θέση. Αυτούς τους έξι βαθμούς τους οποίους στερήθηκε… από την αρχή της χρονιάς το «τριφύλλι»…

Παναθηναϊκός (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (72’ Άλτμαν), Ινσούα, Χατζηγιοβάνης (77’ Καμπετσής), Μακέντα (86’ Εμμανουηλίδης)

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Μπάσα (66’ Ματίγια), Σιώπης, Ματέο Γκαρσία (80’ Γιουνές), Μαρτίνεθ (66’ Φετφατζίδης), Λάρσον, Ντιγκινί



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved