Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ντέρμπι και στην Εφέσεων - Πότε αναμένεται η απόφαση (photos)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Ντέρμπι και στην Εφέσεων - Πότε αναμένεται η απόφαση (photos)

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της έφεσης του Ολυμπιακού για τη μη συνέχιση το ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό.

Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω επεισοδίων συνεχίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Εκεί εκδικάστηκε η έφεση του Ολυμπιακού κατά της πρωτόδικης απόφασης να συνεχιστεί ο αγώνας από το σημείο που σταμάτησε.

Η οριστική απόφαση θα παρθεί την ερχόμενη εβδομάδα καθώς οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία να καταθέσουν υπομνήματα μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης προέκυψε η πρόταση του Παναθηναϊκού να συνεχιστεί κανονικά το ντέρμπι ακόμα και χωρίς θεατές στις εξέδρες, ενώ η πλευρά του Ολυμπιακού διαφώνησε επιμένοντας να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά.

Συγκεκριμένα οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν την οριστική διακοπή του ντέρμπι και την τιμωρία του Παναθηναϊκού με -3 λόγω υπιαιτιότητας.

Αυτό πάντως που ακούστηκε έντονα από το νομικό επιτελείο των «πράσινων» ήταν το εξής: «Αφού νικούν με 1-0, για ποιον λόγο δε θέλει ο Ολυμπιακός να κερδίσει ένα ντέρμπι στο γήπεδο».

Όλα όσα ειπώθηκαν στην Εφέσεων

Ο Ολυμπιακός αρχικά ζήτησε να παρουσιαστεί βίντεο με τα επεισόδια που έγιναν στο ΟΑΚΑ, αίτημα που έγινε δεκτό, παρότι ο Παναθηναϊκός έκανε ένσταση.

Ο Παναθηναϊκός υποστήριξε πως το βίντεο προβάλλεται για χάριν εντυπώσεων και ότι για τα επεισόδια τιμωρήθηκε σε πρώτο βαθμό και μάλιστα δεν άσκησε έφεση κατά της τιμωρίας αυτής. «Το αντικείμενο της δίκης είναι το κατά πόσο η διακοπή ήταν ορθή», υπογράμμισε ο νομικός εκπρόσωπος των «πράσινων», Αλκης Παπαντωνίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» τόνισαν ότι τα επεισόδια που συνέβησαν στο ΟΑΚΑ αποτέλεσαν ικανό λόγο για να διακόψει το ματς ο Φριτς με τον νομικό εκπρόσωπο των «ερυθρόλευκων», Ιωάννη Χατζησαββάογλου να σημειώνει: «Κρίνεται η απόφαση διαιτητή σε ζήτημα ασφάλειας διεξαγωγής αγώνα. Δεν υπάρχει κανονισμός για να προσβληθεί η απόφαση του».

Ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης, δικηγόρος του Παναθηναϊκού, ανέφερε: Για να συνεχιστεί ο αγώνας δύο είναι οι λόγοι, η ασφάλεια και η ατμόσφαιρα. Η ΕΛΑΣ εγγυήθηκε τη συνέχιση του αγώνα. Το γήπεδο ήταν σχεδόν άδειο, παρότι δεν είχε ζητηθεί εκκένωση».

Ο Παναθηναϊκός επικαλέστηκε μάλιστα τον ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Γ. Δάρα, ο οποίος στη μετάδοση του αγώνα είπε ότι η ατμόσφαιρα έχει καθαρίσει, αλλά και τις δηλώσεις του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να συνεχίσουν το ματς για να βάλουν κι άλλα γκολ.

«Είδατε εσείς κανέναν σεκιούριτι να διαφυλάσσει ότι δεν θα μπουν ξανά οπαδοί μέσα; Ο διαιτητής είδε όλα αυτά τα κενά ασφαλείας, τα είδε και ο παρατηρητής και τα έγραψε στην έκθεση του», σημείωσε ενδεικτικά ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Χατζησαββάογλου, ενώ τονίστηκε πως με την πρωτοβάθμια απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής κρίθηκε λαθεμένη η απόφαση ενός διαιτητή και αυτό θα δημιουργήσει ένα δεδικασμένο ανασφάλειας και στους υπόλοιπους διαιτητές.

Οι «πράσινοι» απάντησαν πως «ο διαιτητής παρέβη τις διατάξεις και διέκοψε αντικανονικά τον αγώνα», λέγοντας για ακόμα μια φορά ότι ο κόσμος ήταν ελάχιστος στις κερκίδες και ότι η Αστυνομία είχε δώσει τις απαραίτητες εγγυήσεις ομαλής διεξαγωγής. «Δεν μπορεί να μην ελέγχεται ο διαιτητής όταν δεν τηρεί τον κανονισμό».

Και κατέληξαν στο αυτονόητο: Ό,τι οι αγώνες πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο καθώς «Τιμωρηθήκαμε γι’ αυτά που κάναμε, να συνεχιστεί το παιχνίδι και να κερδίσει ο καλύτερος».

Επιπλέον, ζητήθηκε εκ μέρους του Παναθηναϊκού να μην του του επιβληθεί περαιτέρω ποινή από το -3 και τις δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών εφόσον η Εφέσεων κάνει δεκτή την έφεση του Ολυμπιακού, ενώ πρότεινε να συνεχιστεί το ντέρμπι χωρίς κόσμο ανεξάρτητα με τους δύο αγώνες που έχει να εκτίσει η ομάδα.

Από βδομάδα τα σπουδαία.



Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Ο «τελικός της χρονιάς» στην Μπολόνια για τον Παναθηναϊκό AKTOR - Η ώρα και το κανάλι
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved