ΠΑΟΚ: Ο Σβιντέρσκι, τα ονόματα-βόμβες και το κεφάλαιο Κουλούρης! (photos)

ΠΑΟΚ: Ο Σβιντέρσκι, τα ονόματα-βόμβες και το κεφάλαιο Κουλούρης! (photos)

Ο Πολωνός αντί-Πρίγιοβιτς, ο Κουλούρης που περιμένει και οι επιλογές που έπεσαν στο τραπέζι του ΠΑΟΚ πριν την τελική απόφαση.

Από την στιγμή που ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς πήρε την απόφαση να αφήσει τη Θεσσαλονίκη για χάρη της Αλ Ιτιχάντ, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αγώνα δρόμου για τον αντικαταστάτη του.

Το διακύβευμα ήταν μεγάλο για τον δικέφαλο που αναγκάστηκε λόγω της αποχώρησης του Σέρβου αρχισκόρερ του να βρει έναν φορ ο οποίος θα μπορέσει να μπει στα... παπούτσια του και να έχει την ίδια δυναμική και στο σκοράρισμα.

Αρχικά έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Μάρκους Μπεργκ. Μια περίπτωση που και «γκελ» έκανε στον κόσμο του ΠΑΟΚ και έδινε σιγουριά πως το κενό του Πρίγιοβιτς θα καλυπτόταν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

213523.jpg

Με τον Σουηδό, αν και ο ΠΑΟΚ ψάχτηκε, το θέμα δεν προχώρησε. Ο επόμενος στόχος που «κέντραρε» το επιτελείο του δικέφαλου ήταν στην Αγγλία. Ο Βραζιλιάνος Μπονατίνι παρουσιάστηκε ως ένας φορ που έχει το πακέτο.

Παρόλα αυτά, οι διαπραγματεύσεις με την Γουλβς δεν στέφθηκαν με επιτυχία και προέκυψε «ναυάγιο» έπειτα από την απαίτηση των Άγγλων για υποχρεωτική αγορά του παίκτη το καλοκαίρι με μόλις 60% των δικαιωμάτων στην πλευρά του ΠΑΟΚ.

Έτσι φτάσαμε στον Σβιντέρσκι

Στη μεταγραφική σύσκεψη κορυφής που έγινε αποφασίστηκε την Τρίτη (16/1) πως είναι προτιμότερο να αποκτηθεί ένας επιθετικός που θα μπορεί να βοηθήσει άμεσα αλλά να μην κοστίσει και μια... περιουσία. Βλέπετε υπήρχε και η άμεση ανάγκη ενίσχυσης στη μεσαία γραμμή.

Στο τραπέζι έπεσαν οικονομικές περιπτώσεις όπως παίκτες τύπου Κεσέρου και Γέντριτσεκ, αλλά και ο Πολωνός Σβιντέρσκι. Ο 22χρονος φορ, έκανε «γεμάτη» σεζόν με την φανέλα της Γιαγκελόνια, έχοντας 9 γκολ και 4 ασίστ σε 23 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

Πρόκειται για μια επιλογή που δείχνει πως ο ΠΑΟΚ κοιτάει το μέλλον, έχοντας ήδη καταλήξει ότι στη γραμμή κρούσης υπάρχουν λύσεις για το κενό του Πρίγιοβιτς. Κι αυτές είναι ξεκάθαρο πως είναι (κατά κύριο λόγο) ο Ακπόμ και ο Καρέλης. Ο Πολωνός μοιάζει με επένδυση που μπορεί να εκτοξευθεί.

H ΣΦΗΝΑ ΤΗΣ ΤΖΕΝΟΑ ΚΑΙ ΤΟ «ΧΑΡΤΙ» ΤΟΥ ΠΑΟΚ

084528.jpg

Η έκπληξη και οι «βόμβες» που δεν ενεργοποιήθηκαν

Πριν ο ΠΑΟΚ καταλήξει οριστικά στον Σβιντέρσκι, προτάθηκαν και ονόματα που προκαλούν αίσθηση. Για παράδειγμα από την Πολωνία διέρρευσαν πως τους προκάλεσε έκπληξη η επιλογή του 22χρονου επιθετικού, από την στιγμή που έπεσαν στο τραπέζι τα βαριά χαρτιά των Μπαλοτέλι και Πάτο! Κατά ποσό ισχύει αυτό, το γνωρίζουν οι άμεσα οι εμπλεκόμενοι. Το ζητούμενο είναι πως ο Σβιντέρσκι δεν είναι στο επίπεδο του Πρίγιοβιτς αλλά μπορεί να το φτάσει με την πάροδο του χρόνου.

Η ανάγκη για ένα χαφ

Με τον τραυματισμό του Βέρνμπλουμ να έχει προηγηθεί της πώλησης του Πρίγιοβιτς, η αρχική προτεραιότητα του ΠΑΟΚ ήταν να αποκτηθεί παίκτης για τη μεσαία γραμμή. Και το σκεπτικό για τον Σβιντέρσκι κινήθηκε σε αυτόν τον άξονα. Για το κενό του στα χαφ, ο δικέφαλος φέρεται να κατέληξε στον Κροάτη, Μίσιτς.

Το κεφάλαιο Κουλούρης

Η επιλογή Σβιντέρσκι, εφόσον ολοκληρωθεί χωρίς κάποια ανατροπή, φανερώνει  και κάτι άλλο. Πως ο ΠΑΟΚ έχει πάντα στο μυαλό του τον Ευθύμη Κουλούρη που βγάζει μάτια φέτος με τον Ατρόμητο. Ποντάρει πάνω του και είναι δεδομένο πως τη νέα σεζόν θα τον έχει στο ρόστερ του. Θα είναι διαφορετικό πλέον να ψηθεί ο παίκτης ώστε να διεκδικήσει μια θέση βασικού στη γραμμή κρούσης του δικέφαλου από το να ανταγωνιζόταν, το ερχόμενο καλοκαίρι, φορ επιπέδου όπως ο Μπεργκ ή ο Μπονατίνι. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ

Karol Świderski's amazing first touch volley against Kruoja

Karol Świderski gol



Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
Αναστατωμένος ο Φώτης Ιωαννίδης - Το σχόλιο της Ελένης Βουλγαράκη
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Θα θυμίζει Euroleague το ΟΑΚΑ για το ματς με το Περιστέρι!
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved