Άρης – ΠΑΟΚ 1-2: «Αφεντικό» είναι μόνο ένα! (videos+photos)

Άρης – ΠΑΟΚ 1-2: «Αφεντικό» είναι μόνο ένα! (videos+photos)

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 τον Άρη μέσα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», έκανε το 7x7 στο πρωτάθλημα και έδειξε πως είναι το… αφεντικό της πόλης!

Χρειάστηκε να επιστρέψει από την… κόλαση που δημιουργήθηκε αμέσως μετά το γρήγορο γκολ του Άρη, αλλά έδειξε πως έχει καρδιά και «μέταλλο» για να πάρει τη νίκη που ίσως αποδειχθεί υπερπολύτιμη και στη «μάχη» που δίνει για το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως είναι το «αφεντικό» της πόλης, νίκησε τον συμπολίτη 2-1 στην επιστροφή του στη Super League και με 19 βαθμούς συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος και αήττητος με επτά νίκες σε ισάριθμα ματς μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Ο Άρης, πάντως, απέδειξε πως μόνο εύκολος αντίπαλος δεν ήταν. Πέρα από το γρήγορο γκολ του Ματέο Γκαρσία, θα μπορούσε να έχει πάρει αυτός το δεύτερο προβάδισμα αν ο Πασχαλάκης δεν έκανε τρομερή επέμβαση στο πέναλτι του Γιουνές. Από τη στιγμή που δεν έγινε το 2-1, ο ΠΑΟΚ έδειξε πως πήγε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να πάρει το τρίποντο και να δείξει πως φέτος θα κάνει τα… πάντα για το πρωτάθλημα. Εκτός από τον γκολκίπερ του, ο «Δικέφαλος» είχε και μεγάλο πρωταγωνιστή φυσικά τον μόνιμο «εκτελεστή» του! Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς είχε ισοφαρίσει από το πρώτο ημίχρονο ενώ στο φινάλε «χτύπησε» με μια προβολή – μαχαιριά για τον Άρη και χάρισε στον ΠΑΟΚ τη νίκη 2-1 μέσα στην έδρα του Άρη.

Η νίκη αυτή πιστοποίησε πως ο ΠΑΟΚ έχει φτιαχτεί για να παίρνει αποτελέσματα και να φτάσει στο πολυπόθητο πρωτάθλημα, αφού ακόμα και σε μια βραδιά που δεν εντυπωσίασε ιδιαίτερα με το ποδόσφαιρο που έπαιξε, βρήκε τον τρόπο να πάρει τη νίκη. Κάτι που είχε κάνει και προ εβδομάδων στο «Γ. Καραϊσκάκης». Την ίδια ώρα, όμως, έδειξε και πως ο Άρης είναι μια ομάδα με προοπτική και σωστά δομημένη, αφού κόντραρε στα ίσα τον ΠΑΟΚ που βρίσκεται σε άλλο level τα τελευταία χρόνια, με τους «κίτρινους» οπαδούς άλλωστε να αναγνωρίζουν στο φινάλε την προσπάθεια της ομάδας του Ερέρα και να χειροκροτούν θερμά τους παίκτες και το τεχνικό τιμ της ομάδας τους. Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος με 19 βαθμούς, ενώ ο Άρης έμεινε στους 12 και την 6η θέση της βαθμολογίας.

Χωρίς εκπλήξεις ο Ερέρα, με Πέλκα ο Λουτσέσκου

Χωρίς εκπλήξεις και με 4-2-3-1 επέλεξε να παρατάξει τον Άρη ο Πάκο Ερέρα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κουέστα, με τους Τζανακάκη, Βέλεθ, Μάβραϊ και Βαλεριάνο από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Μπάσα και Σιώπης με τον Μπρούνο Γκάμα δεξιά, τον Ματέο Γκαρσία αριστερά και τον Ντιγκινί πίσω από τον Χαμζά Γιουνές.

Αντίθετα, ο Ράζβαν Λουτσέσκου επιφύλασσε εκπλήξεις αφού επέλεξε στο 4-3-3 του ΠΑΟΚ να ξεκινήσει τον Δημήτρη Πέλκα από την αρχή. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης με τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Αμυντικά χαφ οι Κάνιας και Βέρνμπλουμ με τον Πέλκα μπροστά τους, αριστερά ο Μπίσεσβαρ, δεξιά ο Ζαμπά και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.

Γκολ με το… καλημέρα, απάντηση από Πρίγιοβιτς

Με το… καλημέρα στο ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Άρης έβαλε… φωτιά. Μόλις στο 2’ ο Γκάμα «έστρωσε» στον Ματέο Γκαρσία που από διαγώνια θέση αριστερά έξω από την περιοχή «έπιασε» το συρτό σουτ που νίκησε τον Πασχαλάκη για το 1-0. Όπως ήταν λογικό, ο Άρης πήρε τρομερή ψυχολογία από αυτό το γρήγορο γκολ, ο ΠΑΟΚ έψαχνε για ώρα τα πατήματά του και χρειάστηκε περίπου ένα εικοσάλεπτο για να καταφέρει να ισορροπήσει την κατάσταση.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να πατήσει περισσότερες φορές στην περιοχή του Άρη, αλλά δεν ήταν τόσο απειλητικός. Βρήκε όμως την ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση, καθώς κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τζανακάκη μετά από σέντρα του Πέλκα. Η απόφαση του Ντοβέρι ήταν σωστή, με τον παίκτη του Άρη να μην διαμαρτύρεται καν για την παράβαση. Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε και έκανε το 1-1 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Ο Γιουνές το έχασε, ο «Πριγιογκόλ» το «κόλλησε»

Με την εικόνα που είχε το πρώτο ημίχρονο, αλλά κι ένα μικρό χτύπημα που είχε στο χέρι ο Ζαμπά, ο Λουτσέσκου αποφάσισε να παρέμβει πρώτος στο ματς και να περάσει στη θέση του Βραζιλιάνου με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Πάκο Ερέρα, που είχε αναγκαστεί να αλλάξει τον Βέλεθ με τον Σόουζα από το 24’ λόγω τραυματισμού, απάντησε με τον Ματίγια αντί του Μπάσα και λίγο αργότερα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ απέσυρε τον Πέλκα που άντεξε για μια ώρα κι έβαλε στη θέση του τον Ελ Καντουρί. Οι κινήσεις από τους δυο πάγκους δεν άλλαξαν πολύ τη μορφή του αγώνα. Ο Άρης φαινόταν να έχει τον έλεγχο, αλλά ο ΠΑΟΚ την ποιότητα να μην απειλείται ευθέως.

Τα πάντα έδειξαν πως θα αλλάξουν όταν στο 65’ ο Μπρούνο Γκάμα κέρδισε πέναλτι από τον Ουάρντα, σε μια φάση όπου δεν είναι καθόλου εμφανές αν υπάρχει όντως παράβαση. Ο Γιουνές ανέλαβε την εκτέλεση, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και κράτησε «όρθιο» τον ΠΑΟΚ. Εκεί φάνηκε να «γυρίζει» και το… τσιπάκι στο ματς, αφού ο Ουάρντα άρχισε να «ανεβαίνει» πολύ και σε μια από τις επινοήσεις του στο 84’ έβγαλε δεξιά τον Ελ Καντουρί που «γύρισε» τη μπάλα για τον Πρίγιοβιτς κι αυτός «εκτέλεσε» με προβολή τον Κουέστα.

Το 2-1 για τον ΠΑΟΚ ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, δίνοντας στην ομάδα του Λουτσέσκου ένα ακόμα τρίποντο, το έβδομο σε ισάριθμα ματς. Έτσι, ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως είναι τόσο το αφεντικό της… πόλης όσο και της Super League μέχρι τώρα.

Άρης (Πάκο Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βέλεθ (24’ λ.τ. Σόουζα), Μάβραϊ, Βαλεριάνος, Σιώπης, Μπάσα (54’ Ματίγια), Γκάμα, Ντιγκινί, Γκαρσία, Γιουνές (71’ Ναζλίδης)

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Κάμπος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Βέρνμπλουμ, Ζαμπά (46’ Ουάρντα), Πέλκας (62’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς (85’ Καρέλης)



Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Λαμία-ΠΑΟΚ 1-1: Πισωγύρισμα και ο τίτλος απομακρύνεται
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ιστιοπλοΐα: Διεκδικούν πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι Β. Κοκκαλάνης, Λ. Τσορτανίδης
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Ρόμα: Πήρε το «πράσινο φως» για να ξεκινήσει αθλητική δραστηριότητα ξανά ο Εντικά
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
Super League LIVE: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, Άρης – Ολυμπιακός και Λαμία – ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved