Παναθηναϊκός: Σανίδα… σωτηρίας από UEFA

Παναθηναϊκός: Σανίδα… σωτηρίας από UEFA

Παράταση 15 ημερών για την κατάθεση των φακέλων αδειοδότησης στην ΕΠΟ έδωσε η UEFA, κάτι που αποτελεί… ανάσα για τον Παναθηναϊκό.

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έδωσε περιθώριο δύο εβδομάδων στις ομάδες της Super League για να καταθέσουν στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ τους φακέλους για την αδειοδότησή τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Αυτό σημαίνει πως πλέον η διορία εκπνέει στις 16 Απριλίου και όχι στις 31 Μαρτίου.

Έτσι, ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό περιθώριο προκειμένου να προχωρήσει σε διακανονισμούς και να καλύψει τις οφειλές που υπάρχουν, ούτως ώστε να συμπληρώσει τα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζονται. Πάντως, ο κίνδυνος δεν έχει περάσει για τους «πράσινους» και το σημαντικότερο είναι να αλλάξει ο κανονισμός για τον υποβιβασμό των ομάδων που δεν παίρνουν την άδεια.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ, αναφέρεται:

«Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων στην συνεδρίαση της 02.04.2018 (Νο 17) έλαβε την ακόλουθη απόφαση:

Θέμα: Παράταση καταληκτικής ημερομηνίας 31/3/2018 για την εγχώρια διαδικασία αδειοδότησης και της ημερομηνίας ολοκλήρωσης της εγχώριας διαδικασίας αδειοδότησης.

Κατόπιν της απαντητικής επιστολής της ΟΥΕΦΑ σε σχετικό ερώτημα, μετά από αίτημα της SL, αναφορικά με την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας 31ης/3/2018 για τακτοποίηση ενδεχόμενων οφειλών καθώς και της αντίστοιχης για την ολοκλήρωση της εγχώριας διαδικασίας αδειοδότησης, αποφασίζουμε τα κάτωθι:

α) Την παράταση της ημερομηνίας της 31ης/3/2018 για τακτοποίηση ενδεχόμενων οφειλών έως την 16η/4/2018 με υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών παραστατικών μέχρι την 19η/4/2018, αποκλειστικά για την εγχώρια διαδικασία αδειοδότησης. Η καταληκτική ημερομηνία για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις παραμένει η 31η/3/2018 και η 3η/4/2018 για την προσκόμιση των παραστατικών. Κανένα έγγραφο δεν θα γίνει αποδεκτό για την αξιολόγηση των φακέλων αναφορικά με τις ευρωπαϊκές οργανώσεις πέρα της παραπάνω ημερομηνίας.

β) Την παράταση την ημερομηνία ολοκλήρωσης της εγχώριας διαδικασίας αδειοδότησης (30/5/2018) έως την 10η/6/2018, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία εξασφάλισης νέου τηλεοπτικού συμβολαίου για το σύνολο των ΠΑΕ».Basket League: Στο Λαύριο ο Ολυμπιακός, εκτός με Ιωνικό ο ΠΑΟΚ
Basket League: Στο Λαύριο ο Ολυμπιακός, εκτός με Ιωνικό ο ΠΑΟΚ
Super League: Μονομαχία ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, δύσκολη αποστολή η ΑΕΚ, μονόδρομος για Παναθηναϊκό
Super League: Μονομαχία ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, δύσκολη αποστολή η ΑΕΚ, μονόδρομος για Παναθηναϊκό
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (05/02)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (05/02)
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (05/02)
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (05/02)