Ο Νόμος που διαψεύδει τον Καπράλο!

Ο Νόμος που διαψεύδει τον Καπράλο!

Λένε ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Πόσω μάλλον δε όταν ο λόγος που θα το πεις είναι βαθιά υποκριτικός. Ο αξιότιμος, λοιπόν, Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Καπράλος, με αφορμή το project «Athens Alive» στο ΟΑΚΑ, έσπευσε να πάρει θέση… απέναντι στο συγκεκριμένο εγχείρημα, παρά το γεγονός ότι σύσσωμος ο Τύπος, η πλειοψηφία των ανθρώπων του Αθλητισμού και φυσικά οι φίλαθλοι και κυρίως οι πολίτες της Αθήνας και όχι μόνο, αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα του έργου.

Ο κ. Καπράλος μάλιστα ως άλλος… Λουδοβίκος, φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι «το ΟΑΚΑ ανήκει στην ΕΟΕ» και πως κανείς δεν μπορεί να το παραχωρήσει αν δεν συζητήσει με τον ιδιοκτήτη του. Προφανώς και ο κ. Καπράλος ξεχνάει τον Νόμο 2433/1996 που ξεκαθαρίζει τα περί διαχείρισης του ΟΑΚΑ, το οποίο όχι απλά δεν ανήκει στην ΕΟΕ αλλά ουσιαστικά διοικείται από 13μελές Δ.Σ. στο οποίο η ΕΟΕ έχει μόλις 4 μέλη και 4 αναπληρωματικά. Εκτός κι αν ο κ. Καπράλος θεωρεί ότι οι ψήφοι των μελών της ΕΟΕ μετρούν «διπλοί» ή πως έχει τον τρόπο να… επηρεάσει τις διαδικασίες.

Για του λόγου το αληθές και για να μπαίνει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, ιδού το εν λόγω Άρθρο του Νόμου:

Άρθρο 17

Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθήνας

1) Τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, με τις επωνυμίες "Εθνικό Ποδηλατοδρόμιο Αθηνών, Εθνικό Κέντρο Αντισφαίρισης Αθηνών και Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κολύμβησης Αθηνών που ιδρύθηκαν με το π.δ. 438/1991 (ΦΕΚ 159 Α`), καταργούνται. Η περιουσία, η διαχείριση και η εκμετάλλευση όλων των κύριων και βοηθητικών χώρων και εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν τα πιο πάνω νομικά πρόσωπα περιέρχονται στο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ (Ο.Α.Κ.Α.) ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ, το οποίο υπεισέρχεται ως διάδοχος σε όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις τους. Το προσωπικό με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου των νομικών προσώπων που καταργούνται μεταφέρεται στο Ο.Α.Κ.Α. και αποχωρεί μετά τη λήξη των συμβάσεών του.

2) Οι παράγραφοι 1, 2 και 3 του άρθρου 17 του ν. 1646/1986 (ΦΕΚ 138 Α`) αντικαθίστανται ως εξής:

"2.α. Το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.) διοικείται από Συμβούλιο που αποτελείται από δεκατρία (13) μέλη.

β. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με τα ισάριθμα αναπληρωματικό τους διορίζονται για θητεία τριών (3) ετών με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Με την ίδια απόφαση ορίζεται ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου. Τέσσερα (4) από τα πιο πάνω μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ισάριθμα αναπληρωματικό προτείνονται από την Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Ο.Ε., ένα (1) μέλος προτείνεται από το Δήμο Αμαρουσίου με τον αναπληρωματικό του και ένα (1) μέλος προτείνεται από το Σωματείο των εργαζομένων στο Ο.Α.Κ.Α., με τον αναπληρωματικό του, μέσα σε έναν (1) μήνα από την έγγραφη ενημέρωση του Υπουργού Πολιτισμού. Αν η πιο πάνω προθεσμία παρέλθει, ο εκπρόσωπος ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού."

3. Το διοικητικό συμβούλιο βρίσκεται σε απαρτία, όταν είναι παρόντα επτά (7) τουλάχιστον μέλη του και οι αποφάσεις του λαμβάνονται κατά πλειοψηφία των παρόντων μελών. Η ψηφοφορία είναι φανερή, εκτός από τα προσωπικά θέματα. Σε περίπτωση ισοψηφίας σε φανερή ψηφοφορία, επικρατεί η άποψη με την οποία συντάχθηκε ο πρόεδρος.

*** Η παρ.2 τροποποιήθηκε ως άνω με το άρθρο 27 παρ.1 Ν.3262/2004, ΦΕΚ Α 173/15.9.2004. Κρίνεται ότι σκοπός του νομοθέτη είναι η τροποποίηση των παρ. 1 και 2 του άρθρου 17 Ν.1646/1986 και όχι ολόκληρης της παρ.2 του παρόντος άρθρου (που συνεπάγεται και την κατάργηση της παρ.3) ,όπως από λανθασμένη πιθανώς διατύπωση προκύπτει. Βάσει της εκτίμησης αυτής, η παρ. 2α συνιστά την παρ.1 του άρθρου 17 Ν.1646/1986 και η παρ.2β την παρ.2 του αυτού άρθρου και νόμου.

3) Το άρθρο 19 του ν. 1646/1986 αντικαθίσταται ως εξής:
"Άρθρο 19

Ο συντονιστής Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. και δύο (2) αναπληρωτές Διευθυντές προσλαμβάνονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, η οποία καθορίζει την αμοιβή, τους όρους απασχόλησης και τις αρμοδιότητες του καθένα. Η θητεία των δύο (2) αναπληρωτών Διευθυντών είναι τριετής και η αμοιβή τους ορίζεται στο ποσό που αντιστοιχεί στις μηνιαίες αποδοχές Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υπηρεσίας κλάδου ΠΕ, έγγαμου με δύο (2) τέκνα με συνολικό χρόνο υπηρεσίας μεγαλύτερο των τριάντα δύο (32) ετών."

4) Με απόφαση του αρμόδιου για θέματα αθλητισμού Υπουργού, ύστερα από γνώμη του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Α.Κ.Α., τροποποιούνται και συμπληρώνονται οι κανονισμοί του άρθρου 20 του ν. 1646/1986, για να ρυθμιστούν το θέματα λειτουργίας και διοίκησης του Κλειστού Γηπέδου Αθλοπαιδιών, του Ποδηλατοδρόμιου, του Κέντρου Αντισφαίρισης, του Κέντρου Κολύμβησης και των λοιπών βοηθητικών χώρων και εγκαταστάσεων του Ο.Α.Κ.Α.



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved