Παναθηναϊκός: Ενδεκάδα κόστους ενός… Ιμπάρμπο (vids)!

Παναθηναϊκός: Ενδεκάδα κόστους ενός… Ιμπάρμπο (vids)!

Η κορυφαία ομάδα της εποχής των… μνημονίων για τον Παναθηναϊκό, κόστισε ελάχιστα!

Απ’ το καλοκαίρι του 2013 και μετά, ο Παναθηναϊκός μπήκε σε εποχή… μνημονίων. Σε θεωρητικό επίπεδο αυτό έγινε για να μαζευτεί το χρέος. Κάτι που στην πράξη δεν συνέβη επειδή ο Γιάννης Αλαφούζος άλλαξε πορεία και έδωσε το «οκ» για να γίνουν ακριβές μεταγραφές, δέχτηκε τους παραλογισμούς του Αντρέα Στραματσόνι (καταστροφική περίοδος) και τελικά αντί να μαζευτεί το χρέος, αυξήθηκε κιόλας! Με αποτέλεσμα η εποχή των μνημονίων σχεδόν μια πενταετία τώρα, να φέρει την καταστροφή και όχι την σωτηρία!

Σε επίπεδο ρόστερ οι αλλαγές ήταν υπερβολικά πολλές. Παίκτες φθηνοί, παίκτες ακριβοί, παίκτες πανάκριβοι. Βγάζοντας την κορυφαία ενδεκάδα αυτής της εποχής (απ’ το 2013 μέχρι σήμερα) θα διαπιστώσει κανείς πως αυτοί που συμμετέχουν δεν ήταν ακριβοί. Δεν κόστισαν πολλά χρήματα, δεν χρειάστηκε να… ρημαχτεί το μέλλον του Παναθηναϊκού για να αποκτηθούν. Κατά συνέπεια για να φτιάξεις ομάδα θες απλά λογική, θες να έχεις ανθρώπους που γνωρίζουν. Και όχι να εμπιστεύεσαι τύπους που απλά θέλουν να κάνουν το… κομμάτι τους.

Η ενδεκάδα που επιλέξαμε κόστισε στον Παναθηναϊκό περίπου 2.000.000 ευρώ. Για να έρθουν όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές που αν τους είχε σήμερα το «τριφύλλι» μάλλον θα μιλούσαμε για το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.
Το γιατί φτάσαμε ως εδώ, όμως, φαίνεται απ’ το γεγονός πως όλοι αυτοί οι ποδοσφαιριστές κόστισαν λίγο περισσότερο απ’ τον δανεισμό του Βίκτορ Ιμπάρμπο!

Τώρα που αναγκαστικά και… βίαια θα «κλείσει» ο κύκλος κι αυτού του Παναθηναϊκού λοιπόν, ας δούμε την κορυφαία ενδεκάδα της πενταετίας για το «τριφύλλι». Μια ενδεκάδα που κόστισε… ψίχουλα αναφορικά με την αξία των παικτών αυτών!

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΗΣ: Οδυσσέας Βλαχοδήμος

Σε σύγκριση με τον Καπίνο της πρώτης σεζόν στο πρωτάθλημα, τον Κοτσόλη, τον Στιλ, ο νεαρός είναι αυτός που με τα προβλήματά του (στις εξόδους κυρίως) έχει την πιο σταθερή παρουσία. Αν συνυπολογίσουμε και την ηλικία του και τα περιθώρια βελτίωσης που έχει, τότε αξίζει να πάρει θέση βασικού! Ένα παιδί που ήρθε χωρίς χρήματα απ’ την Στουτγάρδη…

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ: Ουσμάν Κουλιμπαλί

Μια θέση στην οποία ο Παναθηναϊκός ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Χρησιμοποίησε εκεί τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Μπούρμπο, τον Μαρινάκη, τον Βέμερ. Ο Κουλιμπαλί μπροστά τους είναι το λιγότερο… Καφού! Ισορροπημένος, με ελάχιστες κακές βραδιές στην καριέρα του στο «τριφύλλι». Αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2016 έναντι 250.000 ευρώ απ’ τον Πλατανιά.

ΣΤΟΠΕΡ: Ροντρίγκο Μολέντο

Ένας απ’ τους κορυφαίους ξένους στόπερ που είχε ο Παναθηναϊκός. Είναι δεδομένο, λοιπόν, πως παίρνει με άνεση τον τίτλο του κορυφαίου στόπερ της πενταετίας για το «τριφύλλι». Ήρθε σε μια εποχή που (θεωρητικά) υπήρχαν χρήματα, αλλά δεν κόστισε τίποτα καθώς ήταν ελεύθερος και είχε καιρό να παίξει λόγω τραυματισμών.

ΣΤΟΠΕΡ: Γκόρντον Σίλντενφελντ

Εξαιρετική παρουσία για 1,5 χρόνο στον Παναθηναϊκό. Το πρώτο του εξάμηνο ήταν κάπως δύσκολο όπως και όλης της ομάδας (ξεκίνημα σεζόν 2013-14) αλλά η συνέχεια ήταν εξαιρετική. «Βράχος» στα μετόπισθεν, «εγκέφαλος» της άμυνας και με εξαιρετική δυνατότητα στο κουβάλημα της μπάλας αλλά και στις στημένες φάσεις. Δύο χρόνια στο «τριφύλλι» αγωνίστηκε ως δανεικός χωρίς κόστος.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ: Νάνο

Ίσως κάποιοι διαφωνήσουν με αυτή την επιλογή, καθώς η… μάχη με τον Νίκλας Χουλτ είναι μεγάλη. Όμως ο Ισπανός της πρώτης του σεζόν (2013-14) ήταν πραγματικά το κάτι άλλο! Ισορροπημένος ανασταλτικά, με εξαιρετικές επιλογές δημιουργικά, με ανεβάσματα, με καλές μεταβιβάσεις, με εξαιρετικές εκτελέσεις στημένων. Σαφώς κι ο Χουλτ έχει τα στοιχεία αυτά, αλλά ο Νάνο ήταν πιο σταθερός εκείνο το διάστημα. Κι όπως και να έχει εκείνη η εμφάνιση στον τελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, κάνει την διαφορά… Σε επίπεδο κόστους και ο Νάνο και ο Χουλτ δεν κόστισαν τίποτα!

ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΧΑΦ: Δημήτρης Κουρμπέλης

Παίρνει… φανέλα βασικού σε αυτή την ενδεκάδα, επειδή έχει λιγότερες κακές βραδιές απ’ ότι ο Μέντες του 2013-14. Νεαρός σε ηλικία έγινε αρχηγός του Παναθηναϊκού και κατόρθωσε μέσα σε ελάχιστο διάστημα να κάνει όσους κατέκριναν την μεταγραφή του, να τον παραδεχτούν. Χρειάστηκε να ξοδευτούν 700.000 ευρώ για να αποκτηθεί και έτσι είναι ο ακριβότερος της ενδεκάδας!

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΦ: Ζέκα

Ήρθε Πορτογάλος το 2011 (έναντι 380.000 ευρώ), έγινε αρχηγός μέσα σε διάστημα δύο ετών και πλέον είναι και Έλληνας! Ένα δικό μας παιδί που πλέον παίζει στην Κοπεγχάγη. Ουσιαστικά έγινε αυτό που είναι μέσω του Παναθηναϊκού. Κι ο ίδιος, βέβαια, έδωσε τα πάντα και δεν γίνεται να υπάρχει άξονας στα χαφ χωρίς αυτόν.

ΔΕΞΙ ΧΑΦ: Λούκας Βιγιαφάνιες

Μπορεί να αγωνιστεί ως επιτελικός μέσος και ως χαφ-εξτρέμ. Με την «φτώχεια» του Παναθηναϊκού την τελευταία πενταετία στο μεσοεπιθετικό κομμάτι των άκρων, ο Αργεντινός με άνεση μπαίνει στην ενδεκάδα. Ειδικά στον ρόλο που του έχει δώσει ο Ουζουνίδης στα δεξιά για να κάνει κίνηση διαγώνια προς τον άξονα. Αποκτήθηκε με περίπου 500.000 ευρώ.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΧΑΦ: Πολ Ζοζέ Εμποκού

Ένα παιδί που ήρθε αθόρυβα, αλλά έκανε… θόρυβο στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν. Εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και χαρακτήρας, πλέον αγωνίζεται στην Σταντάρ Λιέγης. Είχε έρθει ως δανεικός απ’ την Κιέβο Βερόνα (ξοδεύτηκαν περίπου 300.000 ευρώ) και έκανε την διαφορά! Φαντασία, εξαιρετικές πάσες, «πάταγε» περιοχή, μπορούσε να κάνει την διαφορά με άνεση.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ: Νίκος Καρέλης

Ένα παιδί που ήρθε χωρίς να ξοδευτεί ευρώ, με μικρό συμβόλαιο και αρχικά αντιμετωπίστηκε με καχυποψία το λιγότερο. Δούλεψε σκληρά και πλέον είναι απ’ τους κορυφαίους Έλληνες επιθετικούς και θα ήταν ακόμη καλύτερος αν δεν είχε την ατυχία με τον σοβαρό τραυματισμό. Δυνατός, πιεστικός, ταχύτατος, με στοιχεία που κάνουν την διαφορά στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ: Μάρκους Μπεργκ

Με την καριέρα του σε πτωτική πορεία, χρειάστηκε να δοθεί ποσοστό μεταπώλησης στο Αμβούργο για να γίνει η μεταγραφή. Με τον Μπεργκ να παίρνει αρχικά 400.000 ευρώ. Τόσο κόστισε ο παίκτης που πλέον ανήκει ανάμεσα στους κορυφαίους φορ της ιστορίας του «τριφυλλιού». Πλέον παίρνει 3.000.000 ευρώ και είναι ο ηγέτης της Σουηδίας που πέρασε την Ιταλία και θα είναι στο Μουντιάλ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μαρίνος Ουζουνίδης

Στο διάστημα των… μνημονίων ο Παναθηναϊκός είχε στον πάγκο του, τον Γιάννη Αναστασίου, τον Αντρέα Στραματσόνι και τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Ο μόνος που ουσιαστικά βίωσε και βιώνει όχι απλά τα μνημόνια αλλά την πτώχευση, είναι ο τωρινός τεχνικός των «πράσινων». Με τα λιγότερα εχέγγυα απ’ όλους, με το πιο φτωχό (οικονομικά) ρόστερ κι όμως κατόρθωσε να παρουσιάσει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και κάτω από δύσκολες συνθήκες (π.χ. δεν είχε την… υγεία της πρώτης σεζόν του Αναστασίου όπου ακόμη και οι ήττες ήταν αιτία για χειροκρότημα).



BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
Παναθηναϊκός: Ξέσπασε κατά του Φατίχ Τερίμ και των παικτών ο κόσμος στη Λεωφόρο (vids)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved