Ρισβάνης: Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό

Ρισβάνης: Θέλω να μείνω στον Ολυμπιακό

Τις πρώτες ημέρες ως ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού διανύει στο Ζέεφλεντ ο Σπύρος Ρισβάνης.

Ο 23χρος νεοαποκτηθείς αμυντικός, που ξεκίνησε τη διαδρομή του από τον Παναθηναϊκό, συνέχισε στον Πανιώνιο για να φορέσει τώρα τα «ερυθρόλευκα», μίλησε για τις πρώτες εντυπώσεις του, για τη νέα του ομάδα, για τις απαιτήσεις που υπάρχουν και για το Champions League, αλλά και για την ιδιαιτερότητα να έχει φορέσει και τις δύο φανέλες των «αιωνίων» αντιπάλων. Μιλώντας στην επίσημη web TV της ομάδας Olympiacos FC-Official Channel, τόνισε μεταξύ άλλων:

- Για τις πρώτες εντυπώσεις: «Είναι πολύ ωραίες οι εντυπώσεις, είναι πολύ όμορφα εδώ. Υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις είναι διαφορετικό το επίπεδο, αλλά δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

- Για την πρώην ομάδα του, τον Πανιώνιο: «Είναι αυτό που λένε όσοι έχουν πάει ότι έχει κάτι το μαγικό. Έχει φοβερό κλίμα, είναι οικογένεια αυτή η ομάδα. Εύχομαι πάντα τα καλύτερα σε αυτή την ομάδα. Τους ευχαριστώ όλους γιατί με βοήθησαν πάρα πολύ από τους προέδρους μέχρι και τους φυσιοθεραπευτές».

- Για την πρώτη μετακίνησή του από τον Παναθηναϊκό στον Πανιώνιο: «Πίστευα ότι είναι η καλύτερη επιλογή που μπορούσα να κάνω εκείνη την περίοδο και νομίζω ότι μου βγήκε σε καλό και αισθάνομαι χαρούμενος γι' αυτή την επιλογή».

- Για τον ανταγωνισμό στον Ολυμπιακό: «Είναι λογικό σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να υπάρχει ανταγωνισμός. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό ευελπιστώντας αρχικά να μείνω στο ρόστερ».

- Για τον Μπέσνικ Χάσι: «Είναι ένας προπονητής που ξέρει τι ζητάει από τους παίκτες του. Θέλει η ομάδα να ξεκινάει το παιχνίδι της από πίσω και από εκεί να το οργανώνει. Νομίζω ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά και εύχομαι να βγει το πλάνο του προπονητή».

- Για τον ρόλο των στόπερ στα πλάνα του προπονητή: «Ουσιαστικά είναι ο πρώτος παίκτης που αρχίζει το παιχνίδι. Για μένα είναι κάτι διαφορετικό, γιατί τα τελευταία δύο χρόνια έπαιζα άλλο ποδόσφαιρο, αλλά προσπαθώ και ακούω τις συμβουλές του και ελπίζω να πάνε όλα καλά στη συνέχεια».

- Για την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό: «Από την πρώτη στιγμή που ήρθα έχω καταλάβει τι μέγεθος έχει και νιώθω έτοιμος. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα».

- Για τον εαυτό του: «Πρέπει να δουλέψω την ταχύτητα μου, στα πρώτα δύο μέτρα και τη δύναμη. Αυτά τα δύο χρόνια πήρα εμπειρία και αισθάνομαι έτοιμος για να είμαι μέλος αυτή της ομάδας».

- Για τα προκριματικά του Champions League: «Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα από τους προπονητές και ξέρουν πως θα το διαχειριστούν και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά».

- Το μήνυμα που στέλνει με αφορμή το φιλικό στη Νέα Σμύρνη για ένα παιδί που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας: «Εύχομαι πραγματικά το παιδί να γίνει καλά και νομίζω ότι τέτοιες κινήσεις είναι ό,τι καλύτερο. Θα καλέσω τον κόσμο να έρθει στο φιλικό, όχι τόσο για το φιλικό, αλλά για να βοηθήσει. Εννοείται ότι θέλω να δω γεμάτη τη Νέα Σμύρνη».

- Για το αν πιστεύει ότι τώρα στον Ολυμπιακό θα πάρει μια ρεβάνς για τον τρόπο που έφυγε από τον Παναθηναϊκό: «Ρεβάνς δεν είναι επειδή πήγα στον Ολυμπιακό. Εμένα με διώξανε από τον Παναθηναϊκό. Ήταν απόφαση της ομάδας να φύγω, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δούλεψα αυτά τα δύο χρόνια και όλα πήγαν καλά».

- Για το αν τον είχε πλησιάσει πάλι ο Παναθηναϊκός: «Δεν γνωρίζω κάτι μπορεί με τον μάνατζερ μου. Γενικά δεν μιλάω πολύ. Όταν τελειώσει η χρονιά ασχολούμαι με αυτά».

- Για το αν ανυπομονεί για το ντέρμπι «αιωνίων»: «Είναι ένα πολύ ωραίο ντέρμπι. Έχω παίξει το ανάποδο και τώρα θα παίξω και έτσι. Υγεία όμως να έχουμε και όλα θα γίνουν»,

- Για το αν θα υπάρχει φέτος μεγαλύτερος ανταγωνισμός στην κούρσα του πρωταθλήματος: «Νομίζω ότι και πέρυσι ήταν λίγο καλύτερο το πρωτάθλημα. Ελπίζω να είναι καλύτερο. Είδαμε ότι οι πιο μικρές ομάδες κοντράρουν τις μεγαλύτερες και αυτό είναι πολύ καλό για το ελληνικό πρωτάθλημα».

- Για μία τριάδα παικτών που θα ήθελε συμπαίκτες: «Πολύ δύσκολος παίκτης ήταν ο Μιλιβόγεβιτς που έφυγε από τον Ολυμπιακό. Και ο Αραούχο ήταν πολύ δυνατός παίκτης. Ο Καρίμ είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ και το απέδειξε με τον Πανιώνιο. Απέδειξε ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Θα τα καταφέρει και στον Ολυμπιακό και του εύχομαι τα καλύτερα».

- Για τον Μπεν: «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Είδαμε και στον Πανιώνιο ότι μετά τον Δεκέμβρη κράτησε την ομάδα και της έδινε συνέχεια βαθμούς».

Είναι εύκολη η διαδικασία προσαρμογής στον Ολυμπιακό;

- Το πρότυπο αμυντικού που έχει: «Μου αρέσει ο Τιάγκο Σίλβα από την Παρί. Από την Ελλάδα μου αρέσουν και ο Παπασταθόπουλος και ο Μανωλάς. Είναι φοβεροί».

- Για το πως περιμένει την επιστροφή στη Λεωφόρο: «Σίγουρα θα ακούσω διάφορα, τα άκουσα και με την ομάδα του Πανιωνίου. Θα κλείσω τα αφτιά μου και θα κάνω αυτό που θα μου ζητήσει ο προπονητής για να βοηθήσω την ομάδα. Θα υπάρχουν αυτά και τώρα και στη συνέχεια».

- Για τον τρόπο που τον έδιωξαν από τον Παναθηναϊκό: «Δεν έχω να πω κάτι. Κάποια στιγμή μπορεί να πω. Αυτό που ξέρω είναι ότι μου είπαν ότι… φεύγεις».

- Και για το αν του έκανε καλό: «Απ’ ό,τι αποδείχτηκε, ναι».



Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
Παναθηναϊκός AKTOR : Απρόοπτο με Λεσόρ, δε θα αγωνιστεί με Περιστέρι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved