Η «προσωπικότητα» του Ολυμπιακού έμεινε… σπίτι!

Η «προσωπικότητα» του Ολυμπιακού έμεινε… σπίτι!

Κατώτεροι των περιστάσεων και άνευροι παρουσιάστηκαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Το σίγουρο είναι πως οι Πειραιώτες έχουν αποκτήσει σημαντική διαφορά από τους διώκτες τους και κρατούν με το… ενάμισι χέρι και την φετινή κούπα της Super League, εκμεταλλευόμενοι τις κακές εμφανίσεις των άμεσα ενδιαφερόμενων για την κορυφή του πρωταθλήματος, κυρίως στον πρώτο γύρο, αλλά και στα ντέρμπι, όπου ο Ολυμπιακός έκανε το 3Χ3 στο «Γ. Καραϊσκάκης» και έστειλε το μήνυμα πως δεν προτίθεται να μπει σε διαπραγμάτευση για τον τίτλο. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα, οι Πρωταθλητές Ελλάδας δεν δείχνουν πως μπορούν να ανταποκριθούν, με τον τρόπο που θα ήθελαν οι οπαδοί τους, στο δύσκολο πρόγραμμα που έχουν και σε συνεχόμενα κρίσιμα ματς, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και την Ελλάδα.

Το βράδυ της Κυριακής (19/2) βρήκε τον Ολυμπιακό να φεύγει χωρίς βαθμολογική συγκομιδή από το ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας την δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα, 1-0 από την ΑΕΚ. Σίγουρα ρόλο στο αποτέλεσμα έχουν παίξει και ορισμένες αποφάσεις του Σταύρου Μάνταλου, με χαρακτηριστικότερη την φάση του πέναλτι στον Μποτία, για την οποία διαμαρτύρονται οι «ερυθρόλευκοι». Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως σ’ ένα ντέρμπι, που σημαίνει πολλά για τον κόσμο, αλλά και την διοίκηση, η ουσία είναι πως οι Πειραιώτες εμφανίστηκαν χωρίς «προσωπικότητα» στον αγωνιστικό χώρο και το κυριότερο, χωρίς νοοτροπία νικητή που χρειάζεται να έχεις όταν κάνεις πρωταθλητισμό

Και αυτό δεν το έχει ο Ολυμπιακός του Πάουλο Μπέντο. Τουλάχιστον, ο Ολυμπιακός που παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα. Βέβαια, ο Πορτογάλος έχει πάρει απόφαση να στηρίξει τα παιδιά που έρχονται από την Ακαδημία και αν δεν ήταν αυτός, πολύ δύσκολα θα μπορούσαν οι οπαδοί των Πειραιωτών, αλλά και οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου να δουν τους Παναγιώτη Ρέτσο, Γιώργο Μανθάτη και Θανάση Ανδρούτσο να παλεύουν για την φανέλα, αλλά και το βασικό πως οι τρεις «μικροί» διαθέτουν το ταλέντο να σταθούν επάξια στην πρώτη ομάδα και να αποτελούν με σιγουριά το «αύριο» του συλλόγου. Όμως, η άλλη όψη του νομίσματος δείχνει πως ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αποφασίσει να αφήσει την ομάδα του χωρίς «προσωπικότητα».

Τα «κεφάλαια» Τσόρι και Κούτσου

ChoriCuchu

Και από την στιγμή που στο «χορτάρι» δεν υπάρχει η νοοτροπία νικητή που πρέπει να δίνει ο προπονητής, τότε χρειάζονται οι ποδοσφαιριστές που είναι μεγάλες προσωπικότητες και μπορούν να κρίνουν ένα κρίσιμο ματς ή ένα ντέρμπι. Το παράδοξο με τον Ολυμπιακό είναι πως διαθέτει τέτοιους ποδοσφαιριστές, αλλά έχουν… παροπλιστεί και πλέον βλέπουν τα περισσότερα ματς της ομάδας από το σπίτι τους. Φυσικά και αναφερόμαστε στους Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ και Εστεμπάν Καμπιάσο. Οι δύο Αργεντίνοι είναι «κεφάλαια» για τους Πειραιώτες. Άλλωστε, δεν υπάρχει στην Ελλάδα καμία άλλη ομάδα που έχει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές που έχουν σηκώσει ευρωπαϊκό τίτλο, με εξαίρεση τον Παναιτωλικό και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο που έχει πάρει το Euro με την εθνική μας ομάδα.

Οι δύο Λατίνοι δεν υπάρχουν στα πλάνα του Πάουλο Μπέντο. Αυτό αυτομάτως φέρνει τον Ολυμπιακό ένα επίπεδο κάτω στο θέμα της προσωπικότητας μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα, ποδοσφαιριστής με προσωπικότητα είναι και ο Κώστας Φορτούνης, αλλά τη φετινή σεζόν, δεν είναι στα καλύτερά του και δύσκολα θα μπορέσει κάποιος να θυμηθεί μία… ματσάρα από τον Έλληνα μεσοεπιθετικό. Αντίθετα, τις περισσότερες φορές είναι μακριά από τον καλό του «εαυτό» και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων». Οι Πειραιώτες απέναντι στην ΑΕΚ δεν κατάφεραν να απειλήσουν σημαντικά τον Βασίλη Μπάργκα, ο οποίος, ίσως και να πέρασε με άνεση ένα από τα κλασικά ντέρμπι του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Δεν χρειάζεται να φτάσει η κατάσταση στο άλλο άκρο και οι «μεγάλοι» να παίρνουν τις θέσεις των πιτσιρικάδων, αλλά τουλάχιστον στις περιπτώσεις που χρειάζονται και τα ματς «καίνε» δεν γίνεται να μην υπάρχει, έστω στον πάγκο, ένας εκ των δύο. Διότι στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, ο Ολυμπιακός είχε στον πάγκο του, εκτός των Αλί Σισοκό και Όσκαρ Καρντόσο, τους Λευτέρη Χουτεσιώτη, Θανάση Ανδρούτσο, Γιώργο Μανθάτη, Παναγιώτη Ρέτσο που έρχονται από την Ακαδημία και τον Μπρούνο Βιάνα, που είναι μόλις 22 ετών και οι παραστάσεις του δεν είναι μεγάλες. Κι αν για την θέση του Εστεμπάν Καμπιάσο, υπάρχουν πολλοί… μνηστήρες και έρχονται μικρά παιδιά που είναι έτοιμα να «αρπάξουν» την ευκαιρία από τα μαλλιά, δεν ισχύει το ίδιο και για την περίπτωση του Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ.

Chori

Άλλωστε, κάτι ανάλογο είχε γίνει και την περσινή σεζόν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όταν ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί πίσω στο σκορ, οι απειλές ήταν ελάχιστες, αλλά όλα άλλαξαν μόλις ο «Τσόρι» πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και φανέρωσε τις αδυναμίες που είχε στην άμυνα η Ένωση. Όπως έγινε και στο Κύπελλο, που ήταν ο άνθρωπος που μείωσε 2-1 και στα τελευταία λεπτά έβαλε και πάλι στο… κόλπο του τίτλου τους Πειραιώτες. Βέβαια, ο χρόνος είναι αυτός που θα κρίνει όλους για τις πράξεις τους, όμως, αυτό που τουλάχιστον δείχνει ο Ολυμπιακός του Πάουλο Μπέντο, είναι μία ομάδα χωρίς «προσωπικότητα» στον αγωνιστικό χώρο και χωρίς φαντασία. Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν δεν είχαν παροπλιστεί οι δύο Αργεντίνοι.

Χάνει… πόντους και για Ανσαριφάρντ ο Μπέντο

Όσον αφορά στον Καρίμ Ανσαριφάρντ, που επίσης είδε το ματς από την… τηλεόραση, ο Ιρανός έχει μικρό διάστημα στους «ερυθρόλευκους», αλλά αυτά που έχει δείξει, πρέπει να αποτελούν… εισιτήριο για περισσότερες ευκαιρίες από τον Πορτογάλο τεχνικό. Ειδικά από την στιγμή που η σύγκριση γίνεται με τον Όσκαρ Καρντόσο. Ο Παραγουανός δεν έχει καταφέρει να ενσωματωθεί στους Πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά παραμένει πιο ψηλά από τον Ασιάτη, με αποτέλεσμα να μεγαλώνουν οι μουρμούρες για τον Ίβηρα κόουτς και δεν αποκλείεται η εμμονή του να του στοιχίσει μερικούς… πόντους στο τέλος της σεζόν, όταν θα τεθεί επί τάπητος ο προγραμματισμός για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό, όπου απαγορεύονται τα λάθη του περσινού καλοκαιριού και του αποκλεισμού από τους ομίλους του Champions League.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακός: Επιθετικά έχει θέμα

Ολυμπιακός: Επιθετικά έχει θέμα

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Αυτά έγραψε ο Μάνταλος στο φύλλο αγώνα

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Αυτά έγραψε ο Μάνταλος στο φύλλο αγώνα

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved