Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0: Την πήρε... σβάρνα με Μανθάτη!

Ολυμπιακός-Ξάνθη 2-0: Την πήρε... σβάρνα με Μανθάτη!

Το αυτογκόλ-καραμπόλα του Σβάρνα στο 48' και το τέρμα του Μανθάτη στο 91' χάρισαν τη νίκη (2-0) στον Ολυμπιακό κόντρα στην Ξάνθη

Ένα αυτογκολ του Σβάρνα μετά από ενέργεια του Σεμπά στο 48' ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα και γλίτωσε τον Ολυμπιακό από ενδεχόμενη τρίτη σερί γκέλα απόψε στο Φάληρο.

Η Ξάνθη έφτασε στα όριά τους τους «ερυθρόλευκους» που για ένα ακόμα παιχνίδι δεν είχαν καλή απόδοση, αλλά ήταν ουσιαστικοί.

Ο Ολυμπιακός, πάντως, πήρε το ντέρμπι κορυφής με 2-0, με τον Μανθάτη να υπογράφει το τρίποντο στο 91' και να στέλνει τους Πειραιώτες τους 42 βαθμούς. Αντίθετα οι ακρίτες έμειναν στη δεύτερη θέση μαζί με τον Πανιώνιο και στο -11.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλάνο στο παιχνίδι τους και δημιούργησαν την κορυφαία ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο με τον Βασιλακάκη.

Οι ακρίτες, τέλος, «φωνάζουν» για δύο περιπτώσεις οφσάιντ στο 30' και στο 42' που λανθασμένα υπέδειξε ο βοηθός Τουμπακάρης, ενώ δε δόθηκε και πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ιδιαίτερα… άνευρο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, καθώς η Ξάνθη προσπάθησε να «κλείσει» τους διαδρόμους προς την εστία του Ζίφκοβιτς, την στιγμή που ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπορούσε να προκαλέσει τριγμούς στην άμυνα των Ακριτών.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο πρώτο λεπτό, όταν ο Σεμπά έκανε την κίνηση από τα δεξιά, έπιασε το σουτ, αλλά η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή της μπάλας, όμως, αντιμετώπισαν πολλές… δυσκολίες στην προσπάθειά τους να διασπάσουν την άμυνα της Ξάνθης, ενώ στο σουτ του Μάριν στο 28’ ο Ζίφκοβιτς αντέδρασε σωστά και απέκρουσε.

Η καλύτερη στιγμή του πρώτου μέρους ήταν για τους Ακρίτες, όταν στο 32’ ο Ανδρούτσος έκανε το λάθος κάτω από την μεσαία γραμμή, ο Λάζιτς έκανε την κάθετη στον Βασιλακάκη, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Καπίνο, έκανε το σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ. Μάλιστα, δέκα λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ, με την παράλληλη του Τριάδη, αλλά ο πορτιέρο του Ολυμπιακού έδιωξε με τα χέρια προ του Ράνου, η μπάλα έφτασε στον Λουσέρο, που έκανε το σουτ, όμως, η μπάλα πέρασε άουτ.

Υπήρξαν, πάντως, και δύο περιπτώσεις οφσάιντ που δεν ήταν και υπέδειξε ο βοηθός Τουμπακάρης λανθασμένα στους Γουάλας στο 30' και Τριάδη στο 42'.

Εκκίνηση με… βοήθεια

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, ήτοι με γκολ. Ήταν το 48ο λεπτό, όταν ο Σεμπά έκανε εξαιρετική κίνηση από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε, αλλά στην συνέχεια, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Σβάρνα και κατέληξε στα δίχτυα της Ξάνθης για το 1-0 του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να… ξεκλειδώσουν την άμυνα των Ακρτιών, έστω και με καραμπόλα και στην συνέχεια, θέλησαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα.

Στο 52’ το σουτ του Μάριν βρήκε σε ετοιμότητα τον Ζίφκοβτς που μπλόκαρε, ενώ σωστή αντίδραση είχε και στο 61’ στο σουτ του Ανδρούτσου μέσα από την περιοχή, έπειτα από το γύρισμα του Φιγκέιρας. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ξάνθη απείλησε με τον Μπαξεβανίδη, αλλά ο Καπίνο έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 69’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, όταν ο Φορτούνης έκανε την κάθετη στον Μανθάτη, αυτός τσίμπησε προ του Ζίφκοβιτς, ο τελευταίος τον ανέτρεψε, αλλά ο Κομίνης έδειξε «παίζεται» και άφησε την φάση να εξελιχθεί. Το παιχνίδι δεν άλλαξε… τέμπο στην συνέχεια, καθώς ο Ολυμπιακός είχε την πρωτοβουλία, την στιγμή που η Ξάνθη δεν μπορούσε να απειλήσει σημαντικά.

Μάλιστα, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να «κλειδώσουν» το «τρίποντο» στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με… δράστη τον Μανθάτη. Ο Ντε Λα Μπέγια έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Καρντόσο πήρε την κεφαλιά, όμως, ο Ζίφκοβιτς απέκρουσε, αλλά στην συνέχεια, ο νεαρός μεσοεπιθετικός με σουτ στην κίνηση, έγραψε το τελικό 2-0.

Ολυμπιακός (Πάουλο Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (85' Καμπιάσο), Φορτούνης, Μαρίν (67' Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε (81' Καρντόσο).

Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος (85' Κώστας), Λάζιτς, Σβάρνας (73' Παπαγεωργίου), Καμαρά (67' Σολτάνι).



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved