Ο φύλακας-άγγελος της Τρίπολης στην γειτονιά των Αγγέλων (photos+video)

Ο φύλακας-άγγελος της Τρίπολης στην γειτονιά των Αγγέλων (photos+video)

Η είδηση πως ο πρώην τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Μάρτον Φούλοπ  δεν είναι πλέον εν ζωή, σόκαρε τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του το πέρασε κυρίως στην Αγγλία όπου αγωνίστηκε μάλιστα και στην Premier League.

Το 2011 ωστόσο άφησε τα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου για να περάσει την τελευταία (όπως έμελλε να είναι) σεζόν του ως ποδοσφαιριστής στον Αστέρα Τρίπολης με τον οποίο άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, όπως άλλωστε έκανε σε ολόκληρη την καριέρα του.

Το ξεκίνημα και η 8ετία στην Αγγλία

Ο Μάρτον Φούλοπ γεννήθηκε στις 3 Μαΐου του 1983 στη Βουδαπέστη, και αφού πέρασε το πρώτο κομμάτι της καριέρας του στην Ουγγαρία παίζοντας σε ΜΤΚ, ΒΚV Ελόρ και Μοντάικ, είδε το καλοκαίρι του 2004 να λαμβάνει πρόσκληση να δοκιμαστεί στην Αγγλία από την Τότεναμ. Τα προσόντα του έκαναν εντύπωση στον τότε προπονητή Ζακ Σαντινί αλλά και τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας (και νυν του ΠΑΟΚ) Φρανκ Άρνεσεν, με αποτέλεσμα να αποκτηθεί από τον αγγλικό σύλλογο.

Έκτοτε βέβαια εξελίχτηκε σε έναν γυρολόγο της Αγγλίας καθώς πότε η Τότεναμ και πότε η Σάντερλαντ (στην οποία μεταγράφτηκε αργότερα)τον δάνειζαν από εδώ και από εκεί. Την αγωνιστική του έκρηξη όμως την πραγματοποίησε αγωνιζόμενος στην Λέστερ το 2007 όπου αναδείχτηκε δυο φορές παίκτης της βδομάδας για την Τσάμπιονσιπ.

Η καλή του φόρμα σε συνδυασμό με μια απίστευτη διπλή απόκρουση στο Λιγκ Καπ εναντίον της Τσέλσι (όταν σταμάτησε τους Πιζάρο και Σινκλέρ) ήταν ικανές να τον φέρουν πίσω στην Σάντερλαντ, με τον τεχνικό της ομάδας Ρόι Κιν, να αξιώνει τουλάχιστον 3 εκατομμύρια λίρες για να τον δώσει! Πλέον είχε καθιερωθεί και ήταν εκ των βασικών λόγωνπου η Σάντερλαντ παρέμεινε στην κατηγορία.

Τον Απρίλη του 2010 ο Σέι Γκίβεν τραυματίζεται σοβαρά για το υπόλοιπο της σεζόν, και η Μάντσεστερ Σίτι ψάχνει εναγωνίως γκολκίπερ για να βγει η σεζόν. Η απόκτηση με δανεισμό του Φούλοπ είναι μονόδρομος, και ο Ούγγρος μεταγράφεται στους Πολίτες μέχρι το τέλος της σεζόν.

Η Ελλάδα, ο Αστέρας και το άδοξο φινάλε

Η παραμονή του στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παρατεινόταν μέχρι το καλοκαίρι του 2012, τότε που ο Αστέρας Τρίπολης τον έφερε στην Ελλάδα, υπογράφοντας μαζί του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Με τη φανέλα του Αστέρα κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις εκείνη τη σεζόν, και έχοντας πλάι του παίκτες όπως ο Σανκαρέ, ο Ράγιος, ο Ναβάρο και ο Ντε Μπλάσις οδηγούν την ομάδα στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας της, καθώς τερματίζει τρίτη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ενώ φτάνει στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος εναντίον του Ολυμπιακού, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου με 3-1.

Μετά από μία επιτυχημένη σεζόν ο Ούγγρος γκολκίπερ νιώθει πως έχει βρει τον εαυτό του στην Ελλάδα, ενώ άπαντες στο στρατόπεδο των «Αρκάδων» έχουν να λένε για τον εκπληκτικό χαρακτήρα του, τον επαγγελματισμό αλλά και την προσωπικότητα μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας. Οι δυο πλευρές ετοιμάζονταν για άλλη μια δύσκολη αλλά γεμάτη προσδοκίες σεζόν.

Ωστόσο κάπου εκεί έρχεται η ατυχία να τους χαλάσει τα σχέδια. Το καλοκαίρι του 2013 ανακοινώνεται ότι ο Μαγυάρος τερματοφύλακας θα κάνει διάλειμμα από την ενεργό δράση, λόγω όγκου στο χέρι και άπαντες στην Τρίπολη είναι σοκαρισμένοι. Ο Φούλοπ αντιστάθηκε σθεναρά στην επάρατη νόσο, όπως άλλωστε έκανε κάθε φορά που έδιωχνε τα σουτ των αντιπάλων του. Δυστυχώς το τελευταίο «σουτ» δεν μπόρεσε να το αποκρούσει, ωστόσο πάντα θα τον θυμόμαστε και θα χαιρόμαστε που κόσμησε τα ελληνικά γήπεδα, έστω για μία σεζόν. Καλό ταξίδι κύριε Φούλοπ, thanks for the memories…

Υ.Γ. Παρακάτω υπάρχει μια συνέντευξή του αφού είχε αποχωρήσει από τον Αστέρα λόγω της ασθένειάς του, όντας στο γήπεδο για να παρακολουθήσει την πρώην ομάδα του. 

Ο φύλακας-άγγελος της Τρίπολης στην γειτονιά των Αγγέλων (photos+video)



Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Ολυμπιακός: «Ερυθρόλευκο» το αεροδρόμιο για την υποδοχή των παικτών που «άλωσαν» την Πόλη (vids)
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved