Που θα πάει ο Φυτανίδης;

Που θα πάει ο Φυτανίδης;

Ο Σωκράτης Φυτανίδης μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο και το Onsports καταγράφει τους πιθανούς προορισμούς ενός από τους καλύτερους αμυντικούς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μπορεί ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές ο Σωκράτης Φυτανίδης να έχει βρει ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Άλλωστε, ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός είναι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στη θέση του στο ελληνικό πρωτάθλημα και ήδη οι ομάδες που… ερίζουν για την υπογραφή του είναι πάρα πολλές. Ο έμπειρος άσος έχει κάνει εξαιρετικές χρονιές τόσο στον Ατρόμητο την τελευταία τετραετία όσο και νωρίτερα στον Αστέρα Τρίπολης, που είναι μεταξύ των «μνηστήρων», με αποτέλεσμα αρκετοί σύλλογοι τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό να τον έχουν στις λίστες τους.

Ειδικότερα τώρα που μπορούν να τον αποκτήσουν και χωρίς μεγάλο κόστος. Από τη στιγμή που το συμβόλαιο του Φυτανίδη με τον Ατρόμητο τελειώνει σε μερικές ημέρες, είναι πολύ πιο εύκολο να τον προσεγγίσει κάποια άλλη ομάδα, από το να χρειαστεί να πληρώσει τους Περιστεριώτες που δεδομένα θα αξίωναν περισσότερα από 700.000 ευρώ για να δώσουν ένα από τα βασικά τους στελέχη. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ακόμα δεν έχει «ζυγίσει» τις παραμέτρους για το που θα συνεχίσει, ενώ σίγουρα θα κάνει κουβέντα και με τους ανθρώπους του Ατρόμητου για παραμονή.

Το Onsports καταγράφει τα δεδομένα και τους πιθανούς προορισμούς του

Ατρόμητος

Ο Φυτανίδης ήρθε στον Ατρόμητο το καλοκαίρι του 2011 και παρά το γεγονός ότι είναι χαμηλού προφίλ και αθόρυβος παίκτης γενικότερα, κατάφερε να γίνει από τους ηγέτες της ομάδας. Με 147 συμμετοχές, 11 γκολ και 4 ασίστ ήταν από τους πρωτεργάτες των εξαιρετικών σεζόν που έχει κάνει η ομάδα του Περιστερίου. Το δεδομένο είναι πως ο Ατρόμητος θα ήθελε να τον κρατήσει, το θέμα είναι όμως αν μπορεί. Τόσο λόγω της θέλησης του παίκτη να δοκιμάσει σε μεγαλύτερο επίπεδο, όσο και των οικονομικών απαιτήσεων. Ο Φυτανίδης πάντως θα δώσει προτεραιότητα στην κουβέντα που θα κάνει με τη νυν ομάδα του, πριν μιλήσει με άλλους συλλόγους.

Εξωτερικό/Κύπρος

Και στο παρελθόν ο Σωκράτης Φυτανίδης έφτασε πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό, όμως, δεν ευδοκίμησε η μεταγραφή. Στα 31 του, ο έμπειρος στόπερ πιθανόν να θελήσει να δοκιμάσει την τύχη του σε ομάδα εκτός Ελλάδας, αφού τώρα είναι η ευκαιρία καθώς στη συνέχεια δεν θα έχει και τα χρονικά περιθώρια. Οι πληροφορίες που υπάρχουν κάνουν λόγο για ενδιαφέρον, ζεστό μάλιστα, από ομάδα της Κύπρου που θέλει να τον εντάξει στο δυναμικό της. Σύντομα, αναμένονται εξελίξεις και οι πιθανότητες να κάνει το βήμα ο «Φύτα» είναι αρκετά αυξημένες.

ΑΕΚ

Τα τελευταία 24ωρα υπάρχει έντονη φημολογία για το ενδιαφέρον της ΑΕΚ. Για αυτό το ενδιαφέρον ακούμε και διαβάζουμε πολλά, αλλά… πρόταση δεν βλέπουμε. Κι όσο δεν φτάνει κάτι επίσημο στα χέρια του Φυτανίδη από την πλευρά των «κιτρινόμαυρων», τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να γίνει παίκτης του «δικεφάλου». Η ΑΕΚ, βέβαια, ψάχνει για στόπερ και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα…

Παναθηναϊκός

Δυο φορές στο πρόσφατο παρελθόν, ο Παναθηναϊκός έφτασε πολύ κοντά στο να αποκτήσει τον Σωκράτη Φυτανίδη. Το πράγμα όμως «στράβωνε» την τελευταία στιγμή. Για την ώρα, στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει πως ο Παναθηναϊκός έχει πλησιάσει τον 31χρονο αμυντικό. Όσο όμως δεν κλείνει το θέμα με τους στόπερ που θέλει να αποκτήσει κι όσο ο Φυτανίδης κυκλοφορεί ελεύθερος, μπορεί εν τέλει να έρθει η… τρίτη και καλύτερη φορά που οι δυο πλευρές θα κάτσουν στο τραπέζι για να γίνει η μεταγραφή.

ΠΑΟΚ

Την τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ ήθελε τον Φυτανίδη, η μεταγραφή χάλασε… μια ανάσα πριν τις ανακοινώσεις. Αυτή τη στιγμή στον «δικέφαλο του Βορρά», οι προτεραιότητές τους είναι άλλες. Ωστόσο ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός δεν είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί να τους αφήσει αδιάφορους, μια και δεδομένα θα χρειαστούν περισσότερες από μία (λογικά ο Ραΐκοβιτς είναι ο ένας) προσθήκες στην άμυνα. Οπότε, πιθανόν Τούντορ και Άρνεσεν να κοιτάξουν και την ελληνική αγορά.

Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης αναζητά στόπερ, γνωρίζει καλά τον Φυτανίδη από την τριετή (2008-2011) παρουσία του εκεί, όπου ο έμπειρος άσος είχε 88 συμμετοχές κι ένα γκολ. Οι Αρκάδες φημολογείται πως προσπαθούν να προσεγγίσουν τον 31χρονο άσο, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο πως ο «Φύτα» θα επιλέξει την επιστροφή στην Τρίπολη, αφού όπως είπαμε στο μυαλό του δεδομένα θα είναι το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Ηρακλής

Υπήρξε φημολογία και για ενδιαφέρον του Ηρακλή προς τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό που μένει ελεύθερος από τον Ατρόμητο. Μια περίπτωση που σίγουρα θα χρειαστεί οικονομική υπέρβαση από πλευράς «γηραιού» για να πείσει τον παίκτη να πάει στη Θεσσαλονίκη και να βάλει τα «κυανόλευκα». Μεταξύ των δυο υπήρξε φλερτ και πολύ παλαιότερα, πριν καν ο «Φύτα» πάει στην Τρίπολη, ωστόσο τώρα τα δεδομένα πια είναι διαφορετικά και αυτός ο «γάμος» μοιάζει πολύ δύσκολος…



Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Δικαίωση 10 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Αυστραλία: Εκτός κινδύνου ο 21χρονος ποδοσφαιριστής που κατέρρευσε στην προπόνηση
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved