Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0 (video+photos)

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0 (video+photos)

Ο κακός Ολυμπιακός νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο χάρη στα γκολ του Κώστα Μήτρογλου – Αποδοκιμάστηκαν οι παίκτες του Μίτσελ, επιθετικό φάουλ στο πρώτο γκολ και εικόνα που προβληματίζει έντονα από πλευράς των «ερυθρόλευκων»…

Οι Πειραιώτες με αυτό το «τρίποντο» ανέβηκαν στους τριάντα βαθμούς και μείωσαν στο -1 από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ που παίζει αύριο (18/12) στην έδρα του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο λιγοστός κόσμος που βρέθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» δεν ευχαριστήθηκε θέαμα και γι' αυτόν τον λόγο αποδοκίμασε τους «ερυθρόλευκους». Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τέλος του αγώνα, οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων αγκάλιασαν τον Ερίκ Αμπιντάλ, μιας και ο Γάλλος αμυντικός θα ανακοινώσει την προσεχή Παρασκευή (19/12) την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μίτσελ ο Κώστας Μήτρογλου ο οποίος σκόραρε για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι. Στο 36' με κοντινή κεφαλιά μετά από κόρνερ κι αφού έκανε φάουλ στον Αργυρόπουλο και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν με όμορφο στοπάρισμα και αριστερό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, θυμίζοντας λίγο τον ποδοσφαιριστή που... έλαμψε στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν.

1184115

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και στο πρώτο πεντάλεπτο πίεσε για να φτάσει σ' ένα γρήγορο τέρμα. Παρά τα διαδοχικά κόρνερ, οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τον Πανιώνιο στο 13'. Ο Μπουμάλ μπήκε από αριστερά στην περιοχή και σούταρε, αλλά ο Ρομπέρτο απομάκρυνε με το αριστερό του πόδι τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 24' ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Τσόρι σέντραρε όμορφα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο αμαρκάριστος Μήτρογλου δεν έβαλε σωστά το κεφάλι του και η μπάλα έφυγε άουτ. Δώδεκα λεπτά αργότερα όμως ο διεθνής στράικερ δεν έκανε λάθος. Ο Μαζουακού εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Σιόβας στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και στο δεύτερο δοκάρι ο 25χρονος επιθετικός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ -είχε προηγηθεί φάουλ στον Αργυρόπουλο-.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν άλλαξε τίποτα, με τους γηπεδούχους να έχουν μία ανούσια υπεροχή χωρίς να δημιουργούν ευκαιρίες και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται σωστά, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν.

1184111

Ίδια ήταν και η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά πέραν τούτου... ουδέν. Στο 63΄ο Κασάμι έκανε ωραία κίνηση και δυνατό σουτ, αλλά ο Παπαδόπουλος είπε «όχι». Ο χρόνος κυλούσε, το αποτέλεσμα ήταν «εύθραυστο» και όλοι στο Φάληρο φοβούνταν μην γίνει η... ζημιά όπως συνέβη με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και λίγο έλλειψε να υπάρξουν... εμφράγματα, όταν στο 83' ο Μασούρας πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή, την έφερε στο δεξί και πλάσαρε, αλλά η «στογγυλή Θεά» πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρομπέρτο, με τον Ισπανό να κάνει μπλονζόν, αλλά να μην μπορεί να αποκρούσει.

Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» ξέσπασαν σε πολύ έντονες αποδοκιμασίες και ο Μίτσελ έμοιαζε εμφανώς ταραγμένος. Στο 91' όμως ήρθε ξανά ο Μήτρογλου για να «κλειδώσει» το ματς και να βάλει τις καρδιές των «ερυθρόλευκων» στις θέσεις τους. Ο Ντοσεβί σέντραρε από τα δεξιά, ο Μήτρογλου στόπαρε πανέμορφα και με ψύχραιμο αριστερό πλασέ έγραψε το 2-0 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Πλέον οι Πειραιώτες περιμένουν τα αυριανά (18/12) παιχνίδια του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού σε Γιάννινα και Ξάνθη αντίστοιχα για να δουν αν θα έχουν βαθμολογικό ώφελος αυτή την αγωνιστική.

1184095

Ο κορυφαίος του αγώνα

Η αρχική πρόθεση ήταν να πάρει το βραβείο του MVP ο Ερίκ Αμπιντάλ τιμής ένεκεν μιας και ήταν το τελευταίο ματς της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Ωστόσο ο Μήτρογλου με τα δύο γκολ που πέτυχε, έφτασε τα τρία στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και δικαιολογήμενα είναι ο κορυφαίος αυτής της αναμέτρησης. Πάντως έχει πολύ δρόμο ακόμα για να γίνει ο παλιός καλός «Μητρογκόλ».

Τα γκολ του αγώνα

{novavideos}nova/2014-2015/GOAL_OSFP_PANIONIOS_171214.mp4{/novavideos}

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Μποτία (28΄ λ.τρ. Σιόβας), Αμπιντάλ, Ελαμπντελαουΐ, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι (87΄ Φορτούνης), Τσόρι, Αφελάι (62΄ Ντοσεβί), Μήτρογλου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Οικονόμου, Αργυρόπουλος (62΄ Ιμπαγάσα), Μπουμάλ, Μασούρας (84΄ Σμυρλής), Σιώπης (75΄ Μπούζας), Μητρόπουλος, Πάνος, Γιάννου.

Θυμηθείτελεπτό προς λεπτό την αναμέτρηση και στο LIVE CHAT του Onsports…

Ολυμπιακός - Πανιώνιος 2-0 (video+photos)

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/5491ac202461836e0c380155?theme=onsports|600|700{/iframe}


ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Αυτοί μιλούν για ηθική, κουνάνε το δάχτυλο και απαιτούν διώξεις» | Η «απάντηση» Τσατάλη
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Αυτοί μιλούν για ηθική, κουνάνε το δάχτυλο και απαιτούν διώξεις» | Η «απάντηση» Τσατάλη
Παναθηναϊκός για Φατίχ Τερίμ: «Δεν υπάρχει θέμα προπονητή»
Παναθηναϊκός για Φατίχ Τερίμ: «Δεν υπάρχει θέμα προπονητή»
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE το Game 3 της σειράς των playoffs της Euroleague
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE το Game 3 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο πλευρό της ομάδας ο Δ. Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο πλευρό της ομάδας ο Δ. Γιαννακόπουλος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved