Ντέρμπι από… νωρίς για τα μέτρα ασφαλείας στη Λεωφόρο

Ντέρμπι από… νωρίς για τα μέτρα ασφαλείας στη Λεωφόρο

Πρώτη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στη Λεωφόρο και οι πρώτες διαφωνίες μεταξύ των «αιωνίων» για τις κενές θέσεις πίσω από τον πάγκο των «ερυθρόλευκων» αλλά και την ατμόσφαιρα που επικρατεί γενικότερα στα εντός έδρας ματς των «πράσινων».

Μια εισήγηση της αστυνομίας ήταν αρκετή για να φέρει την πρώτη διαφωνία ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ενόψει ντέρμπι. Οι «πράσινοι» διαφώνησαν στο να μείνουν πέντε σειρές κενές στις θύρες 9-10-11 όπως πρότεινε η αστυνομία και δεν υπέγραψαν τα πρακτικά της σύσκεψης με τα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. να αποφασίζουν για το τι μέλλει γενέσθαι.

Ντέρμπι με... το καλημέρα

Το πρωί της Πέμπτης (24/10) έγινε σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας του ντέρμπι στη Λεωφόρο, με τις … αντιπαραθέσεις να ξεκινούν από νωρίς καθώς ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε με έξι εκπροσώπους αντί τριών όπως προβλέπεται, με τους «πράσινους» να αντιδρούν και εν τέλει να μένουν τρεις «ερυθρόλευκοι» όπως και έπρεπε. Στον Παναθηναϊκό ήταν ξεκάθαροι, πως δεν θα έκαναν καμία συζήτηση αν δεν τηρούνταν τα προβλεπόμενα κι έτσι έγινε.

Όταν άρχισε η κουβέντα για τα μέτρα ασφαλείας, οι εκπρόσωποι της αστυνομίας πρότειναν να μείνουν πέντε σειρές κενές στις θύρες 9, 10 και 11, κάτι με το οποίο συμφώνησε κι ο Ολυμπιακός. Στον Παναθηναϊκό διαφώνησαν έντονα, από τη στιγμή που στις συγκεκριμένες θύρες υπάρχουν 11 σειρές συνολικά, κάτι που θα σήμαινε πως τουλάχιστον 1000 εισιτήρια θα «κοβόταν» από το παιχνίδι. Όπως έλεγαν οι «πράσινοι» παράλληλα πρόκειται και για θέσεις που έχουν πουληθεί ήδη εισιτήρια διαρκείας και δεν μπορούν να απαγορεύσουν στον κόσμο να καθίσει σε θέση που ήδη έχει προπληρώσει.

Οι «πράσινοι» άλλωστε σε κάθε αγώνα αφήνουν ήδη μια σειρά κενή, ενώ επεσήμαναν πως κάτι ανάλογο – να μείνουν δηλαδή πέντε σειρές κενές κι επί της ουσίας άδεια η μισή θύρα – δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ ξανά όχι απλά στη Λεωφόρο αλλά ούτε και σε κανένα άλλο γήπεδο. Μάλιστα οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ανέφεραν πως ακόμα και στο «Γ. Καραϊσκάκης» στα ντέρμπι μένουν μόνο 20 κενές θέσεις πίσω από τον πάγκο των φιλοξενούμενων έτσι ώστε να υπάρχει μια διμοιρία των ΜΑΤ στο συγκεκριμένο χώρο.

Αποφασίζει η ΕΛ.ΑΣ.

Από εκεί και πέρα, οι εκπρόσωποι της Super League πρότειναν την παρουσία αστυνομίας μέσα στο γήπεδο, με τον Παναθηναϊκό να διαφωνεί και τον Ολυμπιακό να συμφωνεί. Οι «πράσινοι» από την πλευρά τους συναίνεσαν στο να υπάρχουν δέκα εκπρόσωποι του Ολυμπιακού στο γήπεδο, μαζί με την αποστολή, για τους οποίους ωστόσο ζήτησαν να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την ιδιότητά τους και φυσικά τα ονοματεπώνυμά τους, έτσι ώστε να αποφευχθούν εντάσεις που προκλήθηκαν σε ντέρμπι του πρόσφατου παρελθόντος. Θυμίζουμε ότι πέρσι οι «πράσινοι» υποστήριξαν πως στο μπουθ του Ολυμπιακού υπήρξε παρουσία ακόμα και γνωστών οργανωμένων οπαδών των Πειραιωτών κι έτσι είχε προκληθεί μια σχετική ένταση στο ΟΑΚΑ.

Στο θέμα της σύσκεψης υπήρξαν, λοιπόν, σοβαρές διαφωνίες, με τον Παναθηναϊκό να μην υπογράφει τα πρακτικά τα οποία έχουν ήδη «φύγει» τα υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας. Εκεί θα αποφασιστεί το πόσες και αν θα μείνουν κενές τελικά οι θέσεις στη Λεωφόρο, στις συγκεκριμένες θύρες, αλλά και τα υπόλοιπα θέματα ασφαλείας που αφορούν το ντέρμπι.

Δυσφορία για Θεοδωρίδη και... Πανθρακικό

Εκτός όλων αυτών, στον Παναθηναϊκό ήταν έξαλλοι με την προσπάθεια, όπως υποστηρίζουν, του Σάββα Θεοδωρίδη να αποδείξει πως στη Λεωφόρο δεν υπάρχει ασφάλεια για τις φιλοξενούμενες ΠΑΕ και να τονίσει ότι καλλιεργείται κλίμα τρομοκρατίας για τους αντιπάλους του «τριφυλλιού». Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός φέρεται να είπε πως του τηλεφώνησαν άνθρωποι του Πανθρακικού και του παραπονέθηκαν για τη φιλοξενία στη Λεωφόρο, όταν όμως ο υπεύθυνος ασφαλείας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Μπούτσικας, τον ρώτησε για ποιο λόγο να τηλεφωνήσουν σε αυτόν οι άνθρωποι του Πανθρακικού, τότε ο κ. Θεοδωρίδης φέρεται να είπε πως δεν ήταν παράγοντες της ομάδας της Κομοτηνής αυτοί που επικοινώνησαν μαζί του, αλλά δημοσιογράφοι.

Στον Παναθηναϊκό όπως ήταν φυσικό δυσφόρησαν με το συγκεκριμένο περιστατικό, από τη στιγμή που οι υπόλοιποι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού δεν πήραν καν θέση στη συγκεκριμένη κουβέντα κι από τη στιγμή που η ΠΑΕ της Κομοτηνής απευθύνθηκε σε παράγοντα των Πειραιωτών και όχι στα θεσμικά όργανα του πρωταθλήματος...

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο Πανθρακικός είχε αποστείλει μια επιστολή στον Παναθηναϊκό μετά το ματς της Κυριακής, εκφράζοντας κάποια ήπια παράπονα επικαλούμενος μικρό αριθμό προσκλήσεων, ένα θέμα με τα κλιματιστικά, τον φωτισμό και τον εξαερισμό των αποδυτηρίων αλλά και μικρή ζώνη ασφαλείας μεταξύ πάγκου κι εξέδρας. Το… παράδοξο είναι πως από τον Παναθηναϊκό είχαν ρωτήσει τον Πανθρακικό αν θέλει παραπάνω προσκλήσεις, πριν το παιχνίδι, κι είχαν λάβει αρνητική απάντηση!

Επίσης, την ημέρα του αγώνα ο εκπρόσωπος της ομάδας της Κομοτηνής είχε δώσει συγχαρητήρια στον υπεύθυνο διεξαγωγής αγώνων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Ζαβραδινό, και δεν είχε το παραμικρό παράπονο για την τέλεση του ματς των δυο ομάδων. Έτσι, όπως ήταν φυσικό οι «πράσινοι» είχαν απορίες για το πώς μετά από 48 ώρες «θυμήθηκαν» στον Πανθρακικό όλα αυτά που αναφέρουν στην επιστολή και που δεν έγιναν επί της ουσίας στη Λεωφόρο, φέρνοντας στο μυαλό τους το περιστατικό με εκπρόσωπο του ΟΦΗ που είχε ανάλογη συμπεριφορά…

Παναθηναϊκός: Έρχεται στην Ελλάδα ο Πιεγκμπονσάντ
Παναθηναϊκός: Έρχεται στην Ελλάδα ο Πιεγκμπονσάντ
Αξίζει να το δεις: Οπαδοί της Γιουβέντους και της Νάπολι συναντήθηκαν και ΔΕΝ πλακώθηκαν! (video)
Αξίζει να το δεις: Οπαδοί της Γιουβέντους και της Νάπολι συναντήθηκαν και ΔΕΝ πλακώθηκαν! (video)
Γκαζιάρικα γούτσου-γούτσου με το Beetle Roadster 2.7
Γκαζιάρικα γούτσου-γούτσου με το Beetle Roadster 2.7
Κενυατική κυριαρχία στον Μαραθώνιο του Λονδίνου
Κενυατική κυριαρχία στον Μαραθώνιο του Λονδίνου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης