Παντελίδης: «Καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι»

Παντελίδης: «Καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι»

Συνεχή βελτίωση ζητά από τους παίκτες του στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Σάββας Παντελίδης, σημειώνοντας πως ένας προπονητής ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος.

Ο τεχνικός των Γιαννιωτών επισήμανε πως η ΑΕΛ Καλλονής είναι δύσκολος αντίπαλος, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μεταγραφής της τελευταίας στιγμής.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
 
«Κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παιχνίδι που πέρασε θα έλεγα ότι μπορέσαμε και πήραμε τους 3 βαθμούς της νίκης σ' ένα παιχνίδι που η εικόνα μπορεί να έδειξε ότι το πήραμε εύκολα, αλλά για μένα προσωπικά τα παιδιά το έκαναν εύκολο.  Ήταν ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να έχει πολύ περισσότερες δυσκολίες, απλά η διάθεση των παιδιών ήταν τέτοια που μπόρεσε και έσπρωξε τον αντίπαλο στα δίχτυα. Από τα πιο θετικά στοιχεία του αγώνα ήταν ότι μετά το πρώτο γκολ η ομάδα συνέχισε να πιέζει και για δεύτερο, κάτι που κατάφερε πριν τελειώσει το ημίχρονο και ότι στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε κάποια πολύ καλή κατοχή μπάλας και αλλάζαμε πολλές πάσες. Αν προσέξει κάποιος και αναλύσει το δεύτερο γκολ θα δει ότι αλλάξαμε 14 πάσες στο 2ο γκολ.
 
Τώρα μπροστά μας έχουμε ένα τελείως διαφορετικά παιχνίδι, με μια ομάδα που μπορεί να είναι νεοφώτιστη, αλλά η πορεία της, από τα φιλικά κιόλας, και από τα δύο πρώτα ματς πρωταθλήματος είναι μια εικόνα ομάδας που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο, έχει εμπειρία και είναι πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος. Είναι μια ομάδα καλά δουλεμένη, που δύσκολα δέχεται φάσεις και δεν είναι τυχαίες οι εμφανίσεις της. Στόχος μας είναι να παρουσιαστούμε καλύτεροι απ' ό,τι στα προηγούμενα παιχνίδια και όπως σας έχω ξαναπεί, πάντα στόχος είναι να είμαστε και λίγο καλύτεροι κάθε φορά. Πάνω απ' όλα όμως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, να έχουμε μεγαλύτερη προσπάθεια, περισσότερο πάθος και πάνω απ' όλα να καταλάβουμε ότι για να προχωρήσεις προς τα πάνω πρέπει να ανεβαίνεις ανηφόρα κάθε εβδομάδα. Τίποτα δεν κατακτάς εύκολα, μιλάμε με τα παιδιά καθημερινά, χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και να μην εφησυχάζουμε καθόλου. Θεωρώ ότι η ομάδα θα παρουσιαστεί ικανή να ζητήσει από το παιχνίδι ένα καλό αποτέλεσμα. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν. Ο Βισέντο που είχε τιμωρία είναι στη διάθεσή μου και ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά».
 
Για το αν είναι έτοιμος να διαχειριστεί ένα ματς που ο αντίπαλος θα θεωρεί τον ΠΑΣ φαβορί: «Δεν θα γίνει αυτό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο αρκετά έμπειρο, που μπορεί να είναι νεοφώτιστος, αλλά τα παιδιά έχουν την εμπειρία της κατηγορίας και με τα αποτελέσματα που έχουν πάρει δεν θα μας αντιμετωπίσουν έτσι. Από εκεί και πέρα εμείς προετοιμαζόμαστε να είμαστε ένας καλός ΠΑΣ Γιάννινα. Το πώς θα πάει όμως το παιχνίδι δεν μπορείς να το προεξοφλήσεις από τώρα. Δουλεύουμε με στόχο να είμαστε καλύτεροι εμείς».
 
Για τα δυνατά σημεία που έχει εντοπίσει στην Καλλονή: «Οπωσδήποτε στην ανάλυση που έχουμε κάνει έχει 2-3 πολύ δυνατά σημεία, αλλά καλύτερα να τα κρατήσουμε για μας».
 
Για το αν θεωρεί καλύτερο ή όχι το γεγονός ότι το ματς θα γίνει στο ΟΑΚΑ αντί του γηπέδου της Φυλής: «Πριν το παιχνίδι δεν μπορείς να πεις αν είναι καλό ή κακό. Δεν μπορώ να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες. Κοιτάω το αγωνιστικό κομμάτι. Τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσουμε τα δυνατά σημεία του αντιπάλου και που πρέπει να χτυπήσουμε εμείς».
 
Για την επέκταση συμβολαίου του Κολοβέτσιου: «Ειδικά για τον Δημήτρη ήταν πολύ θετική εξέλιξη, γιατί το τελευταίο διάστημα επηρεαζόταν. Φαινόταν καθημερινά στην προπόνηση, αλλά μου το έδειχνε και σε κάποια παιχνίδια που κάναμε. Ίσως δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένος. Νομίζω ότι και για εκείνον ήταν καλό, αλλά πάνω απ' όλα θεωρώ ότι η ομάδα δείχνει με τέτοιες ενέργειες να κινείται σε συγκεκριμένο πλάνο, έχει στόχο, σκοπό και όραμα».
 
Για τις δύο πρώτες αγωνιστικές και πως είδε ως τώρα το πρωτάθλημα: «Είμαι βέβαιος ότι θα είναι πιο δυνατό το πρωτάθλημα. Πολλές ομάδες είναι καλύτερες από πέρυσι, αλλά δεν έχουμε ακόμα ασφαλές δείγμα, γιατί στις πρώτες αγωνιστικές  παίζει ρόλο και τι προετοιμασία έχει γίνει. Άλλες ομάδες μπορεί να έχουν κάνει πιο ελαφριά προετοιμασία και κάποιες άλλες να μην μπορούν ακόμα να 'τσουλήσουν'. Η διακοπή που έρχεται θα βγάλει ένα διαφορετικό πρόσωπο και μετά τις 4-5 πρώτες αγωνιστικές θα έχουμε σαφέστερη εικόνα. Είμαι όμως βέβαιος ότι θα έχουμε καλύτερο πρωτάθλημα».
 
Για το γκολ του Τσάβεζ και πως το κρίνει ως φίλαθλος: «Χάρηκα που το έβαλε ένας δικός μας παίκτης. Επειδή πριν πάρουμε είδαμε πάνω από 10 παιχνίδια  με τον κ. Γεωργουλόπουλο, και σ' αυτά που είδαμε παρατηρήσαμε ότι έχει βάλει αρκετά δύσκολα γκολ που θα έπαιρναν κι εκείνα βραβείο».
 
Σε ερώτηση για το πότε πιστεύει ότι η ομάδα θα δουλεύει σε ρυθμούς 100%: «Ποτέ (σ.σ. γέλια). Ποτέ γιατί το μεγάλο πρόβλημα, που το έχουμε και ως Έλληνες, κι επειδή έχουμε και μικρά παιδιά στην ομάδα, πρέπει διαρκώς -και τους το λέω καθημερινά- να καταλάβουν ότι η κατηφόρα είναι πιο εύκολη από την ανηφόρα. Αν όμως θες να πας ψηλά, πρέπει διαρκώς να πεινάς, διαρκώς να βρίσκεις λάθη και να δουλεύεις με στόχο να πας παραπάνω. Ακόμα και στο 100% να δουλεύει μια ομάδα, εσύ πρέπει να λες ότι είσαι στο 90% και ότι έχουμε ακόμα περιθώρια να δουλέψουμε. Αν εφησυχάσεις, αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που μπορείς να έχεις ως προπονητής. Αν νομίζεις ότι κάτι έκανες σαν ομάδα η κατηφόρα είναι εύκολη κι έρχεται αμέσως, γι' αυτό δεν θα ακούσετε ποτέ από εμένα ότι είμαστε στο 100%. Εγώ πάντα θα λέω ότι θέλω κάτι παραπάνω».
 
Για το «κερασάκι στην τούρτα» στα μεταγραφικά κι αν αυτό θα μπει: «Δεν ξέρω, εγώ προσπαθώ να πάρω ό,τι καλύτερο μπορώ από τα παιδιά που έχω και από εκεί και πέρα αν έρθει κάποιο 'δώρο' στα 'δώρα' δεν λες ποτέ όχι».



Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Μπαρτσελόνα: Θέλει να μείνει και τη νέα σεζόν ο Λεβαντόφσκι
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Κριστιάνο Ρονάλντο: Μια εντυπωσιακή Ferrari είναι το νέο super car στη μεγάλη συλλογή του (photo)
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Final Four με Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό προβλέπει ο Τζόκοβιτς
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
Euroleague: Ενός λεπτού σιγή πριν το Παρτιζάν-Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved