Παναθηναϊκός: Για το «μπαμ» με Ντιαρά

Παναθηναϊκός: Για το «μπαμ» με Ντιαρά

Το «colpo grosso» με την απόκτηση του Μαχαμαντού Ντιαρά προσπαθεί να κάνει ο Παναθηναϊκός, με τον Γιάννη Αναστασίου να έχει αναλάβει το έργο να πείσει τον 32χρονο πρώην άσο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Μια προσθήκη που αν ολοκληρωθεί σίγουρα θα είναι η μεγαλύτερη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού για το «τριφύλλι» προσπαθεί να κάνει στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τον Μαχαμαντού Ντιαρά, άλλοτε άσο της Ρεάλ Μαδρίτης και μέχρι πρότινος συμπαίκτη του Γιώργου Καραγκούνη στη Φούλαμ. Ο 32χρονος άσος από το Μάλι αναμφίβολα πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση κι αν το θέμα με το «τριφύλλι» προχωρήσει αρκετά, τότε θα επιστρέψει στην Ελλάδα για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια, καθώς τη σεζόν 1998-1999 αγωνίστηκε στον ΟΦΗ, όντας ανακάλυψη του Ευγένιου Γκέραρντ, και είχε συμπαίκτη τον νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αναστασίου.

Το «ψηστήρι» του Αναστασίου

Εκεί ποντάρουν και στο «τριφύλλι» για να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να υπάρξει συμφωνία με τον Ντιαρά. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κασέ του 32χρονου αμυντικού μέσου δεν είναι απαγορευτικό και πως ο ίδιος έχει ξεπεράσει τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε όλη τη σεζόν και τον ανάγκασαν να κάνει μόνο 8 συμμετοχές με τη φανέλα της Φούλαμ στην Premier League. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πράσινη», ο Γιάννης Αναστασίου είναι αυτός που έφερε το θέμα Ντιαρά στο προσκήνιο, κάνοντας κάποιες επαφές μαζί του σε πρόσφατο ταξίδι του στο Λονδίνο.

Όπως και να έχει, το θέμα αναμένεται να έχει και συνέχεια, αφού ο Ντιαρά είναι ελεύθερος και στον Παναθηναϊκό θα κυνηγήσουν το να καταφέρουν να τον πείσουν να υπογράψει. Συνεπώς, ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, της Λιόν και της Μονακό δεν αποκλείεται να αγωνιστεί ξανά στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

Από τον ΟΦΗ… στη Ρεάλ Μαδρίτης

Όσο για την καριέρα του, όπως αναφέραμε ο Ντιαρά… ανακαλύφθηκε το 1998 από τον Ευγένιο Γκέραρντ και ήρθε στον ΟΦΗ. Στους Κρητικούς έπαιξε μόλις μια σεζόν, έχοντας 21 εμφανίσεις και 2 τέρματα. Τα «λαγωνικά» της Φίτεσε τον εντόπισαν και τον απέκτησαν το 1999, με τον Ντιαρά να γίνεται βασικός και αναντικατάστατος για τρεις σεζόν στην ομάδα του Άρνεμ. Στους Ολλανδούς ο Αφρικανός αμυντικός μέσος είχε 77 παρουσίες και 9 τέρματα.

Το 2002 η Λιόν ήταν αυτή που προσέγγισε τον Ντιαρά και τον έπεισε να συνεχίσει την καριέρα του στη Γαλλία και οι δυο πλευρές βγήκαν απίστευτα ωφελημένες από αυτή τη συνεργασία. Οι «λιονέ» βρήκαν έναν σούπερ αμυντικό χαφ κι ο Ντιαρά εξέλιξε τόσο την καριέρα του που μετά από τέσσερις σεζόν στη Λιόν, με 123 συμμετοχές κι 7 γκολ, η Ρεάλ Μαδρίτης αναγκάστηκε να πληρώσει 26 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Στη «Βασίλισσα» ο Ντιαρά έμεινε για πέντε χρόνια, από το 2006 ως το 2011 και είχε συνολικά 90 παρουσίες με τρία τέρματα.

Το 2011 πήρε την απόφαση να επιστρέψει στη Γαλλία, με τη Μονακό να του προσφέρει συμβόλαιο, όμως τα πράγματα στο πριγκιπάτο δεν πήγαν όπως τα περίμενε ο Ντιαρά. Με μόλις 9 συμμετοχές και την ομάδα να υποβιβάζεται στη Ligue 2 στο φινάλε της σεζόν, ο άσος από το Μάλι αποχώρησε και μάλιστα προτίμησε να μείνει το πρώτο μισό της περιόδου 2011-2012 χωρίς ομάδα, παρά να κάνει ξανά μια λάθος επιλογή. Εν τέλει, κατέληξε στη Φούλαμ όπου σε μιάμιση σεζόν ουσιαστικά είχε 19 συμμετοχές και 1 γκολ. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ντιαρά είναι διεθνής με το Μάλι από το 2001, έχοντας 64 συμμετοχές και έχει 6 τέρματα.

Δείτε τον σε δράση

Παναθηναϊκός: Για το «μπαμ» με Ντιαρά



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved