Αυγενικού: «Ικανό και καλό σύνολο ο ΠΑΣ»

Αυγενικού: «Ικανό και καλό σύνολο ο ΠΑΣ»

Δικαιωμένος από την επιλογή του να παίξει στον ΠΑΣ Γιάννινα είναι ο Μιχάλης Αυγενικού, ο οποίος θεωρεί ότι η ομάδα του θα μπορούσε να τα έχει πάει και καλύτερα.

Ο Ροδίτης μεσοεπιθετικός μίλησε στην εφημερίδα «Πρόοδος» της Ρόδου για την εμπειρία του στον ΠΑΣ και τη Super League, αλλά και τα προβλήματα της πρώην ομάδας του, του Διαγόρα.

Μιχάλη πως είναι η ζωή στα Γιάννενα;

«Μια χαρά, ωραία πόλη με πολύ καλή ζωή. Πρόκειται για καθαρά ποδοσφαιρική πόλη, με τον κόσμο να αγαπάει φανατικά τον ΠΑΣ».

Οι εντυπώσεις σου από την ομάδα;

«Είμαστε μια νέα ομάδα φέτος με πολλά νέα παιδιά πλαισιωμένα από έμπειρους ποδοσφαιριστές με προσωπικότητα. Έχουμε καταφέρει να γίνουμε ένα ικανό και καλό σύνολο με τον προπονητή μας το Γιάννη Χριστόπουλο να κάνει πολύ καλή δουλειά».

Οι στόχοι για τον ΠΑΣ έχουν αναθεωρηθεί μετά την καλή πορεία που έκανε η ομάδα στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λίγκας;

«Καθόλου. Εμείς από την αρχή είχαμε θέσει σαν στόχο την όσο το δυνατόν γρηγορότερη επίτευξη της παραμονής μας στην κατηγορία. Ήδη από τον πρώτο γύρο συγκεντρώσαμε 21 βαθμούς η αλήθεια είναι όμως όταν ξανακοιτάμε τη βαθμολογία, καταλαβαίνουμε ότι θα μπορούσαμε να ήμασταν ακόμα ψηλότερα. Χάσαμε βαθμούς σε κάποια παιχνίδια που ήμασταν πολύ καλοί, όπως με ΑΕΚ και Πανιώνιο όπου αν τους είχαμε σίγουρα θα μπορούσαμε να κοιτάγαμε ακόμα ψηλότερα».

Τι είναι αυτό που ξεχωρίζει τον ΠΑΣ από τις υπόλοιπες ομάδες που αντιμετωπίζουν προβλήματα;

«Καταρχήν έχουμε άριστο κλίμα στα αποδυτήρια, μεταξύ μας έχουμε εξαιρετικές σχέσεις και ο ένας βοηθάει τον άλλο. Εγώ βέβαια κατάφερα να ενταχθώ πολύ γρήγορα γιατί με βοήθησαν ποδοσφαιριστές που είχαμε συνεργαστεί στο Διαγόρα, όπως ο Ταμπάσης και ο Γεωργίου. Προσωπικά είμαι καλά στην ομάδα, έχω προσαρμοστεί απόλυτα και προσπαθώ να τα πηγαίνω καλά στις προπονήσεις».

Οι εμπειρίες σου από τη Σούπερ Λίγκα;

«Πρόκειται για σαφώς πιο δύσκολο πρωτάθλημα από τη Β’ εθνική που ήμουν πέρυσι. Υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις από εμάς και ειδικά το φετινό είναι πολύ αμφίρροπο λόγω των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ομάδες. Βλέπουμε παραδοσιακές και μεγάλες ομάδες να είναι στις τελευταίες θέσεις και μικρομεσαίες να είναι στην πρώτη πεντάδα ή οκτάδα.

Σε κάθε αγώνα πρέπει να είσαι απολύτως συγκεντρωμένος γιατί τα λάθη πληρώνονται εύκολα σε τέτοιο επίπεδο. Για παράδειγμα με τον ΠΑΟΚ κάναμε τέσσερα λάθη και δεχθήκαμε τρία σε τέσσερις προσπάθειες που είχε ο ΠΑΟΚ. Αντίθετα, εμείς κάναμε περίπου 21 προσπάθειες για γκολ και σκοράραμε μόνο μία φορά».

Πως είναι η κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν;

«Όπως ανέφερα το κλίμα είναι άριστο μεταξύ μας και ο ένας βοηθάει τον άλλο. Ακόμα και στο οικονομικό κομμάτι οι έμπειροι ποδοσφαιριστές βοηθάνε καμιά φορά όσους έχουν ανάγκη. Σαφώς και υπάρχουν προβλήματα όμως βλέπουμε ότι και οι μεγάλες ομάδες έχουν σοβαρές δυσκολίες, όπως φυσικά και όλη η Ελλάδα περνάει δύσκολα τα τελευταία χρόνια, γι' αυτό δεν παραπονιόμαστε. Από την πλευρά της η διοίκηση και ο πρόεδρος κάνουν ό, τι μπορούν ώστε να βρουν λύσεις και μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες.

Τώρα, ξέρουμε όλοι ότι το καλοκαίρι ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε να κάνει μεταγραφές λόγω της αδειοδότησης. Όμως ο προπονητής μαζί με τον πρόεδρο έβαλαν σε εφαρμογή το πλάνο που ετοίμασαν και με μεταγραφές νεαρών κυρίως ποδοσφαιριστών πλαισίωσαν τον κορμό των περίπου δεκαπέντε έμπειρων και ποιοτικών ποδοσφαιριστών που είχαν.  Και κρίνοντας από το αποτέλεσμα σίγουρα θα αισθάνονται δικαιωμένοι από το πλάνο τους».

Είσαι ικανοποιημένος από το χρόνο συμμετοχής που έχεις;

«Φυσικά και είμαι και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην πολύ καλή δουλειά που κάνει ο κ. Χριστόπουλος. Πρόκειται για ένα προπονητή που έχει μεγάλη θέληση για το ποδόσφαιρο, δεν αδικεί κανένα και που επιλέγει την ενδεκάδα με βάση τα όσα δείχνουμε στις προπονήσεις, ανεξαρτήτως ονομάτων και εμπειρίας.

Εξάλλου, δε μπορώ να πω ότι περιμένω περισσότερα γιατί είμαι μικρός ακόμα και ουσιαστικά αυτή είναι η χρονιά προσαρμογής στα δεδομένα της Σούπερ Λίγκας. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το χρόνο συμμετοχής μου, ο προπονητής με έχει εμπιστευτεί σε δύσκολα παιχνίδια, όπως ήταν στο «Κ. Βικελίδης» που έπαιξα σχεδόν τριάντα λεπτά σε μια δύσκολη έδρα».

Παρακολουθείς καθόλου το Διαγόρα όσο είσαι στα Γιάννινα;

«Βεβαίως, μιλάω καθημερινά με τα παιδιά και τους πρώην συμπαίκτες μου για τα όσα γίνονται στην ομάδα. Τι να πω. Στενοχωριέμαι αφάνταστα να βλέπω το Διαγόρα στην τελευταία θέση της Δ’ Εθνικής χωρίς βαθμούς. Θέλω να πω όμως στα παιδιά της ομάδας αλλά και στον κόσμο να μη φοβούνται και να μην απογοητεύονται γιατί είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα αναγεννηθεί από τις στάχτες της. Το έχει ξανακάνει στο παρελθόν και θα το ξανακάνει στο μέλλον, είμαι σίγουρος».

Μια ευχή για τις γιορτές;

«Εύχομαι σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία και ευτυχία και αισιοδοξία. Ειδικά στο Διαγόρα θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη και στους οπαδούς της ομάδας να είναι σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα η ομάδα θα αναστηθεί. Τέλος, στην πρώτη μου ομάδα τον Αστέρα Παστίδας θέλω να ευχηθώ ό,τι καλύτερο στους ανθρώπους που διοικούν το σωματείο. Κάνουν πολύ καλή δουλειά από τη στιγμή που ανέλαβαν τη διοίκηση και έφτασαν την ομάδα στην Α’ κατηγορία. Τους αξίζει συγχαρητήρια για την προσπάθεια».



Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (24/04) - Πού θα δείτε ΑΕΚ-Παναθηναϊκός, Super League, Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Παναθηναϊκός AKTOR: Να το κάνει όπως το 2009
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Κερδίστε 2 εισιτήρια για το Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Game 2
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
Πανέτοιμος για το Game 1, κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved