Βιτώρος: «Με εμπιστεύτηκε ο Αναστόπουλος»

Βιτώρος: «Με εμπιστεύτηκε ο Αναστόπουλος»

Από τα αλώνια της Δ’ Εθνικής βρέθηκε στον ΟΦΗ φέτος ο Γιάννης Βιτώρος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Νίκο Αναστόπουλο για την εμπιστοσύνη που του δείχνει.

Ο 20χρονος μέσος του ΟΦΗ μίλησε στο Κρήτη Σπορ Fm 87,6 για την πορεία της καριέρας και στο ντεμπούτο του  με την Εθνική Ελπίδων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βιτώρου:
 
Για το ξεκίνημά του στο χώρο του ποδοσφαίρου: «Ξεκίνησα να παίζω στις Ακαδημίες του Αετού Ανωγείων. Στη συνέχεια δοκιμάστηκα στις Ακαδημίες του Εργοτέλη με τον Δημήτρη Παπδόπουλο και εντάχθηκα εκεί για ένα χρόνο. Ακολούθησα τον κ. Παπαδόπουλο στο Λίντο όπου έμεινα τέσσερα χρόνια. Μετά από όλα αυτά πήγα στον Παναθηναϊκό. Με είχε δει ο κ. Στρατάκης, στη συνέχεια ο κ. Φρατζέσκος και μαζί με τους Μαραθιανό, Πέτρο Γιακουμάκη πήγαμε στην Παιανία για να δοκιμαστούμε.

Στον ένα χρόνο που ήμουν στον Παναθηναϊκό δεν προσαρμόστηκα. Αυτό με επηρέασε ψυχολογικά. Μετά κατέβηκα στην Κρήτη, δοκιμάστηκα για λίγο στον Πλατανιά, αλλά πήγα στο Γιούχτα αγωνίστηκα μια σεζόν με την προτροπή και κάποιων φίλων μου ποδοσφαιριστών από τα Ανώγεια».

Για το πώς προέκυψε ο ΟΦΗ: «Μόλις τέλειωσε η χρονιά με τον Γιούχτα κοίταξα το μέλλον μου. Είχαν έρθει σε αρκετούς αγώνες πέρυσι ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Αδάμος. Δοκιμάστηκα στον ΟΦΗ, οι άνθρωποι του με πίστεψαν, και έτσι κατέληξα στην ομάδα».

Για τις πρώτες του εμπειρίες στην ομάδα: «Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολα όμως με την στήριξη των ανθρώπων του ΟΦΗ και του προπονητή κατάφερα να προσαρμοστώ. Μέσα μου έλεγα ότι τώρα είναι η ευκαιρία μου και αυτό μου έδινε μια ώθηση να προχωρήσω».

Για τα πολλά νέα παιδιά που υπάρχουν: «Οι συνθήκες που υπάρχουν τώρα κάνουν πάρα πολύ καλό στα νέα παιδιά. Υπό άλλες συνθήκες οι ομάδες θα επέλεγαν ξένους παίκτες. Έκανε πολύ καλό η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο στα νέα παιδιά για να αναδειχθούν νέα ταλέντα».

Για το ντεμπούτο του με την Ξάνθη: «Για εμένα ήταν ένα ιδιαίτερο ματς, καθώς δεν ήξερα το πώς είναι να παίζεις στην Α΄ Εθνική και ήμουν πολύ αγχωμένος».

Για την κλήση του στην Εθνική Ελπίδων: «Δεν περίμενα την κλήση στην Εθνική αλλά έλεγα από μέσα μου ότι όλους τους νέους παίκτες μας βλέπουν, και αν κάνω δύο καλά παιχνίδια γιατί να μην με καλέσουν. Ήταν πάρα πολύ ωραία εμπειρία με την Εθνική Ελπίδων και θέλω να ξανακληθώ σε αυτή την ομάδα. Δεν είχα άγχος γιατί υπήρχαν και κάποια παιδιά που τα ήξερα όπως ο Καπίνο».

Για τη στήριξη από τον προπονητή του: «Γενικά ο κ. Αναστόπουλος από την αρχή μου έδειξε εμπιστοσύνη. Τον έβλεπα στην τηλεόραση και δεν πίστευα ποτέ ότι θα είναι προπονητής μου. Η εμπιστοσύνη που μου έδειξε μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Προσπαθώ κάθε ημέρα να τον βγάζω ασπροπρόσωπο. Με βοήθησαν και οι έμπειροι παίκτες όπως ο Σίσιτς και ο Βερόν που του έβλεπα σαν πρότυπα. Αυτοί οι παίκτες ξεχωρίζουν όχι μόνο για την αγωνιστικότητα τους αλλά και με την συμπεριφορά τους στα αποδυτήρια».

Για τον αγώνα με το Λεβαδειακό: «Ήταν ένα παιχνίδι που ότι και αν κάναμε η μπάλα δεν θα έμπαινε στα δίχτυα. Αν βάζαμε ένα γρήγορο γκολ θα μπορούσε να ξεφύγει το σκορ και να πάρουμε μια άνετη νίκη. Δε μας αφήνει όμως αρνητικά κατάλοιπα. Αυτό θα συνέβαινε αν δεν παίζαμε καλά».

Για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Κοιτάμε μπροστά γιατί έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στα Γιάννενα. Ο ΟΦΗ έχει μάθει στα δύσκολα και πιστεύω να πάμε εκεί και να κερδίσουμε. Αν κερδίζαμε το προηγούμενο παιχνίδι θα ήταν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Τώρα το ματς γίνεται πιο δύσκολο γιατί μας πιέζει η βαθμολογία και κάθε βαθμός είναι πολύτιμος. Πιστεύω ότι το παιχνίδι αυτό θα κριθεί στη δύναμη, γιατί ο αγωνιστικός χώρος δεν είναι καλός».

Για τη βαθμολογική θέση του ΟΦΗ: «Πιστεύω ότι μπορούσαμε να είμαστε ακόμα ψηλότερα στη βαθμολογία. Στα παιχνίδια που χάσαμε στο ξεκίνημα με Πανιώνιο και Κέρκυρα μπορούσαμε να πάρουμε έστω τον βαθμό της ισοπαλίας. Και οι 13 βαθμοί δεν είναι άσχημοι, το θέμα όμως είναι τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα ώστε η ομάδα να μην κινδυνεύσει».

Για τους στόχους της ομάδας: «Ο στόχος της ομάδας από την αρχή είναι η γρήγορη παραμονή στην κατηγορία και αν έρθει κάτι καλύτερο δεν θα πούμε όχι. Μπορούμε να πάμε πιο ψηλά και από την 8η θέση αλλά θα πρέπει να είμαστε σοβαροί και να παίξουμε σωστά. Αν δεν το κάνουμε αυτό μπορεί στο τέλος να κινδυνέψουμε».

Για τους τομείς που πρέπει να βελτιώσει: «Πρέπει να δουλέψω σε όλους τους τομείς και να συνεχίσω να ακούω τους ανθρώπους της ομάδας. Είμαι μικρός ακόμα και έχω πολλά να δείξω. Πρέπει να δουλέψω το δεξί μου πόδι. Στην Α΄ Εθνική πρέπει να ακολουθείς κατά γράμμα αυτό που λέει ο προπονητής. Δεν σας κρύβω ότι είχα ένα πρόβλημα στο ξεκίνημα σε αυτό το κομμάτι».

Για το πόσο άλλαξε η ζωή του: «Άλλη ζωή πρέπει να κάνεις όταν είσαι στον ΟΦΗ και άλλη όταν είσαι στο Γιούχτα. Υπάρχουν μεγαλύτερες ευθύνες. Ο κόσμος τόσο στο χωριό, όσο και στο Ηράκλειο με στηρίζει, όπως και όλους τους παίκτες της ομάδας».

Για τους προσωπικούς του στόχους: «Κοιτάω μόνο τον ΟΦΗ, το μυαλό μου είναι στην ομάδα μου, και αν έρθει κάτι καλύτερο στο μέλλον καλώς να έρθει. Στόχος μου είναι να παίρνω συμμετοχές στον ΟΦΗ και να βελτιώνομαι κάθε μέρα ώστε στη συνέχεια να μπορέσω να δω μέχρι που μπορώ να φτάσω. Όταν αποκτάς εμπειρίες καταλαβαίνεις και τις δυνατότητές σου. Στόχος μου είναι να αγωνίζομαι στη Super League και να σταθεροποιηθώ στην κατηγορία. Από εδώ και πέρα πρέπει να κάνω αργά και σταθερά βήματα».

Για τους τομείς που ο ΟΦΗ μπορεί να βελτιώσει: «Πρέπει να παίζουμε με πιο πολύ καθαρό μυαλό γιατί υπάρχουν πολλά νεαρά παιδιά στην ομάδα και πρέπει παίζουμε με μυαλό και γρήγορη σκέψη. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε και με την βοήθεια των έμπειρων ποδοσφαιριστών. Είμαστε σαν μια οικογένεια και προσπαθούμε ο ένας για το καλό του άλλου».

Για το όριο παραμονής στο φετινό πρωτάθλημα: «Φέτος με 29 - 30 βαθμούς μια ομάδα μπορεί να σωθεί. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να φτάσουμε τους 18 με 20 βαθμούς στο τέλος του πρώτου γύρου θα έχουμε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την παραμονή μας στην κατηγορία».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Το πρωτάθλημα της Super League μου έχει αφήσει καλή εντύπωση υπάρχουν πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε αυτό. Είναι πολύ καλό για τα νέα παιδιά γιατί προσπαθούν να δείξουν το ταλέντο τους στη Super League. Ελπίζω μέσα από αυτή την διαδικασία να βοηθηθούν και οι Εθνικές ομάδες».

Για το φίλαθλο κόσμο της ομάδας: «Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο είναι να αγαπάει την ομάδα, να κρίνει αλλά όχι άδικα και να έχει υπομονή. Μερικές φορές ακούω κάποια αρνητικά σχόλια από την κερκίδα και ξέρω ότι δεν τα εννοεί ο κόσμος. Καλό είναι να στηρίζεις ένα παίκτη και στις καλές και στις κακές στιγμές για να μπορέσει και αυτός από την πλευρά του να δώσει το κάτι παραπάνω στην ομάδα του».



Τένις: Πτώση για Τσιτσιπά
Τένις: Πτώση για Τσιτσιπά
Κηφισιά: Τέλος ο Μπράτσος
Κηφισιά: Τέλος ο Μπράτσος
Super League: Επικυρώνεται η βαθμολογία - Απόφαση για το νέο πρωτάθλημα
Super League: Επικυρώνεται η βαθμολογία - Απόφαση για το νέο πρωτάθλημα
ΠΑΟΚ, Μικρός Γιαννάκης: «Να πάρει το Conference ο Ολυμπιακός και την Euroleague ο Παναθηναϊκός»
ΠΑΟΚ, Μικρός Γιαννάκης: «Να πάρει το Conference ο Ολυμπιακός και την Euroleague ο Παναθηναϊκός»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved