Τσάβαλος: «Η δεύτερη θέση δεν μας δημιουργεί ψευδαισθήσεις»

Τσάβαλος: «Η δεύτερη θέση δεν μας δημιουργεί ψευδαισθήσεις»

Η μέχρι τώρα πορεία του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα έχει εκπλήξει και τους διοικούντες, με τον πρόεδρο Βασίλη Τσάβαλο να τονίζει πως στόχος είναι η παραγωγή Ελλήνων παικτών.

Ο πρόεδρος των «κυανέρυθρων» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Βήμα», εξήγησε το πλάνο που ακολουθεί η ομάδα από τον περασμένο Δεκέμβριο και όπως φαίνεται, αποδίδει μέσα στο γήπεδο.

Διαβάστε αποσπάσματα των δηλώσεων του:

Προφανώς, κύριε Τσάβαλε, θα έχετε εκπλαγεί και οι ίδιοι από την πορεία της ομάδας...

«Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμέναμε ότι θα είχαμε αυτή την πορεία. Δεν είμαστε κλασικοί παράγοντες ούτε θριαμβολογούμε. Από το καλοκαίρι θέσαμε ως στόχο τη βιωσιμότητα της ομάδας. Ρισκάραμε σε όλα τα μεγέθη. Δημιουργήσαμε μια ομάδα με 16 Έλληνες παίκτες κάτω των 21 ετών και με έναν νέο προπονητή, τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, στον οποίο είχαμε εκτιμήσει την προσωπικότητα και το όραμα για το ποδόσφαιρο.

Δεν είπαμε ότι όλα θα πάνε σωστά. Μέχρι στιγμής όμως όλα λειτουργούν καλά. Και εννοώ όλα τα κομμάτια που συγκροτούν μια ομάδα. Αρχικός στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία και η βιωσιμότητα της ΠΑΕ και δεν αλλάζει επειδή είμαστε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Θέλουμε να περάσουμε ένα μήνυμα σύγκρουσης με το παρελθόν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είχε χτιστεί πάνω σε μια φούσκα, όπως η ελληνική κοινωνία. Θέλουμε να δείξουμε ότι υπάρχει η δυνατότητα να χτίσουμε το αύριο πάνω σε γερά θεμέλια.

Η προσπάθεια μας ξεκίνησε πέρυσι τον Δεκέμβριο, όταν απαλλαγήκαμε από βαριά συμβόλαια όπως του Εστογιανόφ και του Ριέρα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε ένα υγιές σωματείο. Με χαρά διαπιστώνουμε ότι ακολουθούν και άλλες ομάδες. Ο Άρης αγωνίζεται με Ελληνες παίκτες, η ΑΕΚ χτίζεται πάνω σε πιτσιρικάδες. Υπάρχει μια στροφή ζούμε μια νέα εποχή, οι πάντες προσγειώθηκαν στην πραγματικότητα».

Η δουλειά με Έλληνες παίκτες ήταν επιλογή ή σας βγήκε στην πορεία;

«Επιλέξαμε να δουλέψουμε με Έλληνες επειδή έχουν ταλέντο αλλά και για λόγους οικονομίας. Το μοντέλο των προηγούμενων ετών με τις δεκάδες μεταγραφές κυρίως από το εξωτερικό οδηγούσε μόνο σε χρέη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είχε μια παραγωγική βάση. Δεν διέθετε τη δική του σχολή. Οι επιτυχίες του ήταν επίπλαστες, ακόμη και εκείνες της εθνικής ομάδας που στηρίζονταν στους παίκτες που έπαιζαν στο εξωτερικό. Η δημιουργία παραγωγικής βάσης προϋποθέτει εμπιστοσύνη στα παιδιά και κίνητρα διάκρισης.

Παλαιά ο Πανιώνιος είχε αυτό το χάρισμα. Δούλευε με τα παιδιά της περιοχής και έδωσε στο ελληνικό ποδόσφαιρο κορυφαίους ποδοσφαιριστές. Στην πορεία ο χάσαμε. Είναι καιρός να δημιουργήσουμε καινούργιες αξίες. Εμείς ξεκινήσαμε να κάνουμε τις ιδέες μας πραγματικότητα. Η δεύτερη θέση στη βαθμολογία δεν μας δημιουργεί ψευδαισθήσεις».



Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
Ο Εμανουέλ Μακρόν έπαιξε σε ποδοσφαιρικό αγώνα υπό τις οδηγίες του Βενγκέρ και συμπαίκτη τον Καρεμπέ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved