Η «ενηλικίωση» του baby face Ταξιάρχη Φούντα!

Η «ενηλικίωση» του baby face Ταξιάρχη Φούντα!

Ο νεαρότερος «αμούστακος» σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ, έβαλε στο δρόμο των επιτυχιών την Ενωση και αποδεικνύει πως αξίζει να βρίσκεται στην «ημερήσια διάταξη». Το Onsports, «σκανάρει» τον φάκελο και το κοντέρ του Ταξιάρχη Φούντα.

Πέρυσι τέτοια εποχή, το όνομά του δεν έλεγε σχεδόν τίποτα στην πλειοψηφία των οπαδών της ΑΕΚ. Βλέπετε, το βάπτισμα του πυρός στην Super League, δεν είχε έρθει ακόμη (τότε) και μονάχα τα λίγα «αρρωστάκια» της ομάδας, είχαν αποθηκευμένο στο «σκληρό δίσκο», το νεαρό παίκτη που αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2010 από τον Αχελώο Νεοχωρίου.

Ισως εδώ που τα λέμε, ακόμη λιγότεροι, διαβάζοντας το όνομά του κάπου σε ένα μονόστηλο αθλητικής εφημερίδας, είχαν την απορία και το ερέθισμα να ρωτήσουν για τις δυνατότητές και το ιστορικό και το backstage της μεταγραφής του, το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, δεδομένου πως για την απόκτηση του, η ΑΕΚ έδωσε σκληρή μεταγραφική «μάχη» με τον Ολυμπιακό και βγήκε νικήτρια στο «φώτο φίνις».

Το ημερολόγιο έγραφε 17 Μαρτίου 2012, όταν ο πιτσιρικάς συστήθηκε στους οπαδούς της Ενωσης, έχοντας μάλιστα και τότε να επιδείξει μια πρωτιά. Σε ηλικία 16 ετών, 6 μηνών και 13 ημερών, «βαφτίστηκε» ο πιο νέος σε ηλικία ποδοσφαιριστής της Ενωσης που αγωνιζόταν στη SuperLeague.

Το βράδυ της Κυριακής (28/10) έγραψε ιστορία και φρόντισε να δώσει περαιτέρω «δικαιώματα» ούτως ώστε να ασχοληθούν μαζί του τα ΜΜΕ και ο κόσμος.

Το γκολ που σημείωσε κόντρα στον Πλατανιά, εκτός του ότι «εξαργυρώθηκε» με την πρώτη φετινή νίκη της ΑΕΚ, έφερε στην ούγια το πιο «baby face» πρόσωπο από οποιοδήποτε άλλο τέρμα του Δικεφάλου, δεδομένου πως ο δράστης, σκόραρε σε ηλικία 17 ετών και 54 ημερών!


O Σαβέβσκι και ο Ολυμπιακός!

Το καλοκαίρι του 2010 η ΑΕΚ επενδύει σε δύο ταλεντάκια από την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και τους ντύνει στα «κιτρινόμαυρα». Ο ένας εξ αυτών είναι ο 15χρονος Ταξιάρχης Φούντας (και για την ιστορία ο έτερος ήταν ο 17χρονος Αγγελος Στράτος). Οι συστάσεις έκαναν λόγο τότε για παίκτες με εξαιρετικά στραβά πόδια και ατόφιο ποδοσφαιρικό… χρυσάφι.

Ο Φούντας ήρθε σε πρώτη επαφή με την στρογγυλή θεά στον Αχελώο Νεοχωρίου, ενώ στην πορεία γράφτηκε στην ακαδημία του Γιώργου Ασπρογέρακα, βετεράνου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Από μια πλευρά λοιπόν, ήταν λογικό να υπάρξει scouting report για λογαριασμό του από «ερυθρόλευκα» - μάτια.


Στο πλαίσιο μάλιστα του «παιδομαζώματος» που γίνεται κάθε καλοκαίρι στην πειραϊκή ομάδα, με τους σκάουτερ να «σαρώνουν» την Ελλάδα, με σκοπό να ντύσουν στα ερυθρόλευκα τα πιο ταλαντούχα «μωρά» που κυκλοφορούν στη χώρα, ο Ολυμπιακός έστειλε στον Φούντα τα εισιτήρια για το ταξίδι στου Ρέντη εξασφαλίζοντάς του συγχρόνως μόνιμη στέγη.

Ελα όμως που ο Τόνι Σαβέβσκι ο οποίος είχε βάλει στο «μάτι» τον πιτσιρίκο και έσταζε μέλι για το ταλέντο του, δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και «σκόραρε» στις… καθυστερήσεις!

Χωρίς χρονοτριβή έπεισε τη διοίκηση της ΑΕΚ να καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτησή του και ο Φούντας αντί για του Ρέντη, βρέθηκε με τον δικέφαλο αετό στο στήθος στους Θρακομακεδόνες!


Όχι τίποτα άλλο, αλλά έτσι δεν έβαλε στην ψυχική ταλαιπωρία να «αλλαξοπιστήσουν» τον ΑΕΚτζή πατέρα του Σπύρο και των επίσης «κιτρινόμαυρων» αισθημάτων αδερφών του Γεράσιμο και Πέτρο.

Παρεμπιπτόντως, οι κακές γλώσσες έχουν να λένε πως ο Αχελώος Νεοχωρίου 2,5 χρόνια μετά δεν έχει ακόμη εξοφληθεί από την ΑΕΚ για την παραχώρηση του Φούντα! Όχι πως φυσικά πως πέφτει κανείς από τα σύννεφα, εφόσον πράγματι κάτι τέτοιοι ισχύει στην πραγματικότητα, αναλογιζόμενος την φουσκωμένη ατζέντα πιστωτών της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.


Μετά από ένα χρόνο στην ομάδα Νέων του συλλόγου, τον Αύγουστο του 2011 υπέγραψε το πρώτο του(τριετές) επαγγελματικό συμβόλαιο. Η συμμετοχή του στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά ήταν η 15η επίσημη με την ΑΕΚ και έβδομη φετινή, ενώ μετράει μόλις δύο «γεμάτα» 90λεπτα την περασμένη σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως τα 83 λεπτά στο κοντέρ στο ματς με τον Πλατανιά ήταν τα περισσότερα από κάθε άλλη φετινή συμμετοχή του.

Δεν διακρίνεται για το μπόι και τη δύναμή του. Ο τσαμπουκάς, η ταχύτητα, η εκρηκτικότητα και το «πνευμόνι» που πολλοί θα ζήλευαν, αποτελούν τα κύρια προσόντα του που αναγνωριστήκαν μέχρι και στην Αγγλία!


Αφιέρωμα στο «Sky Sports»

Το όμορφο γκολ που πέτυχε το περασμένο καλοκαίρι στο φιλικό παιχνίδι με την Εβερτον και τα καλά λόγια των ευρωπαίων σκάουτερ έδωσαν μία πρώτης τάξεως «πάσα» στον «Sky Sports» προκειμένου να του κάνει ειδικό αφιέρωμα, γράφοντας μεταξύ άλλων:

«Ο Ταξιάρχης Φούντας έκλεισε μόλις τα 17 του χρόνια και είναι ήδη βασικός στέλεχος της ΑΕΚ. Ο κοντόσωμος εξτρέμ έχει προσελκύσει από τώρα μεγάλο ενδιαφέρον από ευρωπαίους σκάουτερ.

Με το παρατσούκλι «Τσάβι» να τον συνοδεύει στην ομάδα Νέων της ΑΕΚ, δεν ήταν έκπληξη η γρήγορη προώθησή του στην πρώτη ομάδα. Τον Μάρτη της χρονιάς που πέρασε έκανε το ντεμπούτο του σε ηλικία 16 χρονών, ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Τώρα, υπό τις οδηγίες του Βαγγέλη Βλάχου, έχει γίνει βασικός, χωρίς ωστόσο ο ρόλος του να έχει ξεκαθαριστεί ακόμα.

«Πρόκειται για έναν πολύ γρήγορο και «πονηρό» παίκτη που αγωνίζεται ως εξτρέμ, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές και στον άξονα, καθώς έχει πολύ καλή αντίληψη του χώρου αλλά και πολύ καλή πάσα. Έχει πολλά να μάθει ακόμη και πολλά περιθώρια βελτίωσης, όμως είναι γεμάτος από δυνατότητες».

Μάλιστα στο ρεπορτάζ της αγγλικής ιστοσελίδας, υπήρξε ειδική βαθμολογία για τις ικανότητές του ποδοσφαιριστή. Ιδού η αναλυτική βαθμολογία:

Σουτ: 7/10

Πάσα: 7/10

Τάκλιν: 6/10

Κεφαλιά: 5/10

Ταχύτητα: 8/10

Αντίληψη: 7/10

Τρέχουσα ικανότητα: 5/10

Εκτιμώμενη ικανότητα: 10/10

Σύνολο: 55/80

Τρέχουσα αξία: 1 εκατ. λίρες

Εκτιμώμενη αξία: 6 εκατ. λίρες


Το Onsports παρουσιάζει αναλυτικά τις 15 επίσημες συμμετοχές του Ταξιάρχη Φούντα με την ΑΕΚ.


 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ- ΣΚΟΡ

ΛΕΠΤΑ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

17/03/12

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 1-1

28

Super League

08/04/12

ΠΑΣ Γιάννινα- ΑΕΚ 2-1

33

Super League

18/04/12

ΑΕΚ – Ατρόμητος Αθ. 0-0

8

Super League

22/04/12

Δόξα Δρ. – ΑΕΚ 1-1

90

Super League

02/05/12

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0

90

Super League

10/05/12

AEK – Ατρόμητος Αθ. 3-2

56

Super League

16/05/12

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0

10

Super League

20/05/12

ΠΑΟ – ΑΕΚ 1-0

10

Super League

25/08/12

AEK – Aστέρας Τρ. 0-1

68

Super League

01/09/12

Ξάνθη – ΑΕΚ 1-0

59

Super League

16/09/12

AEK – Aρης 1-1

65

Super League

23/09/12

OΦΗ – ΑΕΚ 2-1

45

Super League

29/09/12

Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-0

41

Super League

20/10/12

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0

66

Super League

28/10/12

AEK – Πλατανιάς 1-0

83

Super League

 




Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Μαρία Σάκκαρη: Πρόκριση στη Μαδρίτη με κυριαρχική εμφάνιση
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved