Εντερ Μοντέιρο στο Onsports: «Με...φτιάχνει η Κέρκυρα»! (photos)

Εντερ Μοντέιρο στο Onsports: «Με...φτιάχνει η Κέρκυρα»! (photos)

Το ποδοσφαιρικό DNA της Βραζιλίας εκτός από σεσημασμένους σκόρερ και βιρτουόζους της μπάλας, παράγει και αμυντικές… κολώνες! Ο Eντερ Μοντέιρο κρατάει ψηλά τη σημαία των «καριόκας» πάνω από τα «τείχη» της Κέρκυρας και αποκαλύπτεται στο Onsports.

To θρίλερ του περασμένου καλοκαιριού με πρωταγωνιστή τον «επαναστάτη» Ιβιτσα Μαϊστόροβιτς, δεν είχε «happy end» για τους Φαίακες. Ο Κροάτης δεν πείστηκε να αποσύρει την προσφυγή και να επιστρέψει στο νησί, με αποτέλεσμα το «καραβάκι» να σαλπάρει στο μεταγραφικό πέλαγος για την εύρεση του αντικαταστάτη του και αρχηγού του αμυντικού… λόχου.

Τελικά κατέληξε στην αγορά της Πορτογαλίας, για τα πόδια ενός Βραζιλιάνου! Και το όνομα αυτού, Εντερ Μοντέιρο Φερνάντες.

Γεννημένος στις 21 Σεπτεμβρίου 1983, από την στιγμή που διαπίστωσε πως στην Γκρέμιο δεν «ψήνονται» για την επιστροφή του έπειτα από τον διετή δανεισμό του στην Ρίο Αβε και το φλερτ με την Μπενφίκα παρέμεινε σε «εμβρυακό» επίπεδο, πήρε την απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του στην Ελλάδα.

Ο μεγάλος πληθυσμός της βραζιλιάνικης παροικίας στον ποδοσφαιρικό χάρτη της χώρας μας και η πρόκληση της θητείας σε ένα νέο πρωτάθλημα, αποτέλεσαν τους δύο βασικούς λόγους που τον έκαναν να απαντήσει θετικά στην πρόταση της «κόμισσας».

Αν και για την ιστορία της υπόθεσης παρ΄ότι δεύτερη(ίσως και τρίτη) η νησιώτικη ομάδα δεν αποδείχτηκε… καταϊδρωμένη. Παρά τη «μάχη» με τους υπόλοιπους εγχώριους μνηστήρες, κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του Βραζιλιάνου αμυντικού, με τις «ευλογίες» φυσικά της Γκρέμιο στην οποία παραμένουν τα δικαιώματά του ποδοσφαιριστή.

Μετά το μήνα του μέλιτος στο νησί του Ιονίου και την πρώτη γνωριμία με τον μαγικό κόσμο του greek football, οι εντυπώσεις του είναι καλύτερες απ΄ότι αρχικά περίμενε.

«Νομίζω ότι έκανα μία πολύ καλή επιλογή για την καριέρα μου. Παρά το γεγονός πως παραδοσιακά ισχυρές ομάδες, όπως η ΑΕΚ και ο Αρης δεν βρίσκονται σε καλή φόρμα, η ποιότητα και ο ανταγωνισμός του πρωταθλήματος παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Αναφέρω τις δύο συγκεκριμένες ομάδες, διότι είχα ακούσει καλά λόγια για αυτές πριν και μετά τον ερχομό μου στην Ελλάδα, κάτι όμως δεν είδα να ανταποκρίνεται με την εικόνα τους στο γήπεδο στα μεταξύ μας παιχνίδια…» τονίζει και στο καπάκι καταπιάνεται με την Κέρκυρα.

«Εχουμε τις δυνατότητες να εξασφαλίσουμε την παραμονή στην κατηγορία και γιατί όχι να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο. Είμαστε μία καινούργια ομάδα που ο χρόνος κυλάει υπέρ της. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Προσωπικά με…φτιάχνει η Κέρκυρα και αισθάνομαι χαρούμενος για την επιλογή που έκανα».


Ο… πελαργός και η Ρακέλ!

Κι εάν ο «πελαργός» της Super League θα φέρει τα κανάτια που θα «θυσιαστούν» για τα γιορτάσια της παραμονής στην πλατεία Λιστόν, ο άλλος… «πελαργός» ετοιμάζεται - κάπου μέσα στον Μάρτη - να φέρει ένα παιδί στον Εντερ και την σύζυγό του Ρακέλ.

Για αυτό και ο Βραζιλιάνος παίκτης προσέχει σαν τα μάτια του την σύζυγό του, έχοντας γίνει εκτός από σπιτόγατος… σκιά της και γενικότερα υπόδειγμα συζύγου!


«Κολλητός» με τον… μεταφραστή Λεόν!

Το μενού της διασκέδασης και της χαλάρωσης στο νησί, περιλαμβάνει επισκέψεις στην οικία του συμπαίκτη του Ντιέγκο Λεόν, καθότι εξαιρετική η «χημεία» με τον Ισπανό μέσο και την σύζυγό του Λαρίσα.

Παρεμπιπτόντως, εάν μπορούσε μάλιστα να προστεθεί στην παρέα ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας του Ηρακλή Χουάντερσον Ζούνιο Ντα Σίλβα Σάντος και άλλοτε συμπαίκτης του Εντερ στη Γκρέμιο, τότε θα ένιωθε πραγματικά σαν στο σπίτι του!

Μια φορά το παρεάκι των οικογενειών Εντερ – Λεόν ήρθε και «έδεσε» με συνοπτικές διαδικασίες. Αφήστε που ο Λεόν χτυπάει διπλά… μεροκάματα, αφού εκτός από συμπαίκτης και φίλος στενός εκτελεί και χρέη μεταφραστή εντός και εκτός ομάδας για τον Εντερ, καθότι τα αγγλικά του Βραζιλιάνου την δεδομένη χρονική στιγμή θυμίζουν…greek καμάκι!


Ο δάσκαλος - coach Μάντζιος

Ε και; Από την Κέρκυρα πληρώνεται για να κλοτσάει την μπάλα και όχι για να κάνει σεμινάρια αγγλικών.

Κι εάν κρίνουμε από τα επτά «γεμάτα» 90λεπτα στα πρώτα επτά παιχνίδια του πρωταθλήματος (παρά το γεγονός πως έφτασε το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου στην Κέρκυρα) τότε βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

«Ο προπονητής με εμπιστεύεται και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί παρά να με ικανοποιεί. Γνωρίζω πως αποτελώ μία από τις τρεις κινήσεις της Κέρκυρας για παίκτες άνω των 24 ετών και αυτό είναι κάτι που με γεμίζει με αυξημένες υποχρεώσεις και ευθύνες. Ο κόουτς υπήρξε κεντρικός αμυντικός στην καριέρα του και αυτό είναι κάτι που με έχει βοηθήσει, όχι μόνο στη συνεργασία μας αλλά και στην ατομική βελτίωσή μου».


Η προαγωγή και ο κόσμος…

Οσο για αυτό που δεν του αρέσει στην Κέρκυρα; «Για να είμαι ειλικρινής θα ήθελα να βλέπω περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Ελπίζω αυτό να συμβεί, στα δύσκολα ματς που ακολουθούν…».

Μπορεί ο ίδιος να μην ασχολείται με τις κριτικές των ΜΜΕ, πόσω μάλλον από την στιγμή που το ρεπερτόριο του στα ελληνικά τώρα «χτίζεται», ωστόσο δεν κρύβει πως θέλει να «φτιάξει» το όνομά του και μέσω των εμφανίσεων στην Κέρκυρα, να πετύχει μια μεταγραφή σε μία μεγαλύτερη ομάδα.

«Οποιοσδήποτε παίκτης στην ηλικία μου το ίδιο θα σκεφτόταν, συνεπώς, γιατί να αποτελώ εγώ την εξαίρεση. Θέλω να κάνω μια καλή χρονιά και να βοηθήσω την ομάδα μου. Μέσα από το ομαδικό συμφέρον θα βγω και εγώ ωφελημένος στην προσπάθεια να προσελκύσω το ενδιαφέρον νέων αγορών».

 



Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
NBA: Νέο break οι αγριεμένοι Τίμπεργουλβς στο Ντένβερ, στα «σχοινιά» οι Πρωταθλητές!
NBA: Νέο break οι αγριεμένοι Τίμπεργουλβς στο Ντένβερ, στα «σχοινιά» οι Πρωταθλητές!
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Οι ρεβάνς των ημιτελικών των Κυπέλλων Ευρώπης με super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved