Βαΐτσης: «Με γύρισε 20 χρόνια πίσω ο Μήτρογλου»

Βαΐτσης: «Με γύρισε 20 χρόνια πίσω ο Μήτρογλου»

Το νικητήριο γκολ του Κώστα Μήτρογλου στο 92' της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Μονπελιέ, θήμησε στον Γιώργο Βαΐτση το δικό του τέρμα επι γαλλικού εδάφους, κόντρα στη Μονακό!

Ο παλαίμαχος φορ των «ερυθρόλευκων» μίλησε στον «Sentra FM» για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως οι Πειραιώτες απέκτησαν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαΐτση στον Sentra 103,3:

Για τις θύμησες από το γκολ του Μήτρογλου: «Με γύρισε 20 χρόνια πίσω ο Μήτρογλου. Κάθομαι κι αναπολώ και βλέπω φωτογραφίες και το ξαναβλέπω σε βίντεο. Όχι μόνο για μένα αλλά ανεξαρτήτως ομάδας το χάρηκε πολύς κόσμος. Ένας φίλαθλος θυμάμαι το είχε χαρεί πολύ και μου το είχε πει και μετά τον είδα που έβγαλε μια φόρμα να αθληθεί και ήταν του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν γεγονός μόνο για τους Ολυμπιακούς εκείνο το διπλό».

Για το τι σκέφτηκε όταν σκόραρε κόντρα στην Μονακό: «Το πρώτο πράγμα που μου `ρθε στο μυαλό να φωνάξω να ακουστώ στην Ελλάδα. Ηθελα να αγκαλιάσω όλο τον κόσμο στο γήπεδο. Μετριάζεται λίγο η χαρά σου γιατί περιμένεις το τελευταίο σφύριγμα. Αλλά περνάει η έξαψη τότε. Δεν περιγράφεται αυτή η στιγμή του γκολ».

Για τη θέση του επιθετικού: «Όλα τα παιδάκια που ξεκινούν να παίζουν μπάλα, θέλουν να παίζουν μπροστά. Ο κόσμος εστιάζει στον επιθετικό. Κι όμως το 70% του γκολ είναι του Αμπντούν. Είναι όμως η τελική ενέργεια η τελική φάση κι αυτός που στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα».

Για το χθεσινό ματς: «Μπήκε φοβισμένα ο Ολυμπιακός μέχρι την ώρα που έφαγε το γκολ. Από εκείνη τη στιγμή και μετά συνειδητοποίησε ότι δεν έχει κάτι να χάσει. Όταν το γκολ μπαίνει σε τέτοιο σημείο που έχεις ώρα να αντιδράσεις, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, σου λύνει τα πόδια. Έχει παίκτες ο Ολυμπιακός που μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο και βοήθησαν πολύ και πρέπει να πιστωθούν στο προπονητικό τιμ και οι αλλαγές».

Για την διαχείριση διοίκησης-Ζαρντίμ μετά τις γιούχες με τον Αστέρα: «Ο Ολυμπιακός είναι ένας οργανισμός τέτοιος που μπορεί να αναγεννιέται από τις στάχτες του πολλές φορές. Είναι η ψυχή της ομάδας τέτοια, οποιοσδήποτε κι αν είναι παίκτης προπονητής. ανδρώνεται στα δύσκολα. Και βέβαια η διαχείριση της διοίκησης. Είναι αλληλένδετοι παίκτες-προπονητής και η διοίκηση το χειρίστηκε πολύ καλά».

Για το ότι σταμάτησε το ροτέισον στο τέρμα: «Πέραν του ότι λειτούργησε ψυχολογικά ο Αντώνης, ίσως να βοήθησε στην παράξενη αλλαγή των τερματοφυλάκων. Ίσως κι ο Αντώνης να έπεισε λέγοντας την γνώμη του. Έχοντας τον ίδιο τερματοφύλακα και οι παίκτες αισθάνονται καλά. Υπάρχει ανασφάλεια όταν αλλάζει ο τερματοφύλακας. Προς τιμή του Ζαρντίμ, είναι άνθρωπος που ακούει. Βέβαια αυτός αποφασίζει. Είναι και νέος άνθρωπος και πρέπει να ακούει. Ο Ελληνας όμως έχει μάθει να μιλάει κι όχι να ακούει».

Για τα κέρδη του Ολυμπιακού από τη νίκη στο Μονπελιέ: «Ο Ολυμπιακός κέρδισε αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Ότι μπορεί να παίξει τη μπάλα του και να πάρει όποιο αποτέλεσμα θέλει. Μπορεί να τα καταφέρει με οποιαδήποτε ομάδα. Ο στόχος είναι η πρόκριση στους «16», αλλά αν δεν έρθει γιατί και η Σάλκε και η Αρσεναλ είναι καλές ομάδες το ζητούμενο είναι η ευρωπαϊκή συνέχεια».

Για τον Τοροσίδη και την ανανέωση του συμβολαίου του: «Δεν νομίζω ότι το γκολ αυτό ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Πιστεύω ότι μπορεί να δώσει πολύ περισσότερα ακόμα. Η διοίκηση τον εμπιστεύεται. Βέβαια κι αυτός είναι επαγγελματίας και κοιτάζει το καλύτερο για τον εαυτό του. Είμαι σίγουρος ότι θα το δει και συναισθηματικά γιατί έχει δεθεί με την ομάδα».

Για το τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να ανέβει σκαλοπάτι: «Χρειάζεται πολλά πράγματα. Πάνω απ' όλα οι ταχύτητες που παίζεται το ποδόσφαιρο στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλές. Δυστυχώς δεν έχουμε τέτοια πίεση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το τρέξιμο είναι ανελέητο. Παρότι η Μονπελιέ δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο μπορούσε να τρέξει και να κυκλοφορήσει τη μπάλα.

Δυστυχώς τα παιδιά μαθαίνουν να παίζουν ποδόσφαιρο με μια μπάλα. Ετσι πρέπει να ξεκινούν, όμως πρέπει να τα μάθουμε να παίζουν χωρίς τη μπάλα. Η μπάλα μία είναι. Ο κάθε παίκτης έχει στατιστικά τη μπάλα στα πόδια του από ένα ως τρία λεπτά».

Για το αν έρθει ένας αποκλεισμός πάλι με 9 βαθμούς: «Τι να κάνουμε αν έρθει; Γι αυτό είναι ωραίο το ποδόσφαιρο. Εχει πολύ καλή ομάδα η Σάλκε και γι αυτό νίκησε χθες. Δεν υπάρχουν αδιάφορες ομάδες στην Ευρώπη, που έλεγαν κάτι αντίστοιχο για την Αρσεναλ. Κι αυτό που ακούγεται ενίοτε δεν ισχύει. Ίσως αυτοί που μπαίνουν να είναι πιο διψασμένοι. Από την Αρσεναλ έχουν φύγει 2-3 παίκτες βαρόμετρα, Φαν Πέρσι, Φάμπρεγας και ψάχνει την ταυτότητά της η ομάδα».

Για το αν έχει ελπίδες για συνέχεια στο Champions League ο Ολυμπιακός: «Για να πάει στο Europa πρέπει να παλέψει στο Champions League. Να νικήσει την Μονπελιέ και να παλέψει να πάει για άλλο ένα διπλό. Το `χει κάνει με την Βέρντερ. Το `χει ξανακάνει. Απλά θα είναι πιο δύσκολο ματς. Ισως η πρόκριση παιχτεί στο τέλος στο Ολυμπιακός-Αρσεναλ».



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved