Μπαρτολίνι: «Πλέι οφ και δεύτερη θέση»

Μπαρτολίνι: «Πλέι οφ και δεύτερη θέση»

Είναι πλέον από τους παλιότερους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης και ο Σεμπαστιάν Μπαρτολίνι θέλει να δει την ομάδα στην πρώτη πεντάδα.

Τέσσερα χρόνια αγωνίζεται στους Αρκάδες ο Αργεντινός στόπερ και αποτελεί τον στυλοβάτη της άμυνας. Η συμμετοχή με τον Αστέρα στην Ευρώπη ήταν η κορυφαία στιγμή της καριέρας του, ενώ ως στόχο θέτει την είσοδο στα πλέι οφ, επισημαίνοντας πως αυτό θα συμβεί αν η ομάδα έχει σταθερή απόδοση. Αυτά και πολλά άλλα είπε ο Μπαρτολίνι στη συνέντευξη που φιλοξενείται στο match program του αγώνα της Κυριακής με τη Βέροια.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μπαρτολίνι:

Τέσσερα χρόνια στην Τρίπολη και στον Αστέρα…

«Ναι, πλέον είναι πολύ χρόνος. Ξέρω τα πάντα στην πόλη και αισθάνομαι πλέον ως ένας μόνιμος κάτοικος της Τρίπολης. Δεν περνάει γρήγορα ο καιρός, αφού όταν λείπεις τόσο πολύ από την πατρίδα σου και πας μόνο μία φορά το χρόνο φαίνεται μεγάλη η σεζόν».

Σε λίγες αγωνιστικές θα ξεπεράσεις το ρεκόρ του Μασάρα και θα μπεις στο ΤΟΡ-10 των συμμετοχών…

«Δεν βάζω στόχο να ξεπεράσω κάποιον ποδοσφαιριστή, αλλά αν είναι δυνατό να παίξω σε όλους τους αγώνες με τον Αστέρα και να φροντίζω να είμαι σε καλή κατάσταση, για να βοηθήσω την ομάδα μου όσο περισσότερο γίνεται».

Ποιος ήταν αυτός που σε ενέπνευσε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

«Ο πατέρας μου, γιατί όταν κάποια στιγμή ήρθαν κάποια άσχημα πράγματα, αυτός με ενθάρρυνε να συνεχίσω την προσπάθεια μου και να δω το ποδόσφαιρο επαγγελματικά. Επέμενε πολύ ο πατέρας μου και στη συνέχεια είχα την τύχη να μπω στη Νιου Ολντ Μπόις, από όπου ξεκίνησε ουσιαστικά η επαγγελματική μου πορεία στο ποδόσφαιρο».

Πιστεύεις ότι θα καταφέρει ο Αστέρας να βρεθεί στις θέσεις που οδηγούν στα Play-Off;

«Η ομάδα παρουσιάζει ένα καλό πρόσωπο, υπάρχει διάθεση από τον κόσμο μέσα και έξω από το γήπεδο και είναι ξεκάθαρος ο στόχος μας να μπούμε στα πλέι οφ. Θα κάνουμε τα αδύνατα, δυνατά για να πιάσουμε τη δεύτερη θέση. Ξέρουμε ότι δεν είναι εύκολο, αλλά θα κάνουμε την  προσπάθεια μας για να το πετύχουμε».

Ποια είναι η γνώμη σου για τη φετινή ομάδα, συγκρίνοντάς την με την περσινή;

«Είναι δύο ομάδες διαφορετικές. Δεν θα πω ποια είναι καλύτερη, αλλά η βάση της περσινής χρονιάς διατηρήθηκε και αυτό που θα πω είναι ότι και οι δύο ομάδες είναι πάρα πολύ καλές».

Ποιο θεωρείς ότι είναι το μυστικό επιτυχίας του Αστέρα;

«Το μυστικό θα είναι να έχει ο Αστέρας μία σταθερότητα στα παιχνίδια του, όπως δηλαδή έκανε στα παιχνίδια του περσινού δεύτερου γύρου».

Ποια θεωρείς καλύτερη στιγμή της καριέρας σου;

«Σίγουρα η συμμετοχή στην Ευρώπη ήταν μία εμπειρία που ονειρευόμουν και  ήταν διπλή χαρά για μένα που το έζησα με τον Αστέρα, που μου έχει δώσει τόσα πολλά στα χρόνια που είμαι στην Τρίπολη».

Ποιο θεωρείς πιο δύσκολο αντίπαλο που έχεις αντιμετωπίσει;

«Το τελευταίο διάστημα μπορώ να πω τον Φιντέλις της Μαρίτιμο, γιατί είναι ένας σύνθετος επιθετικός, δυνατός και γρήγορος και διαθέτει καλό χειρισμό της μπάλας, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα και από τους επιθετικούς που έχω αντιμετωπίσει θεωρώ πώς ο καλύτερος που έχω βρεθεί αντίπαλος του είναι ο Τζιμπρίλ Σισέ».

Αντίπαλος του Αστέρα η Βέροια. Πώς βλέπεις αυτή την αναμέτρηση;

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και θέλει μεγάλη προσοχή. Η Βέροια διαθέτει καλούς ποδοσφαιριστές. Οι τρεις ομάδες που ανέβηκαν φέτος πάνε πολύ καλά. Είναι σημαντικό για μας να κερδίσουμε, προκειμένου να επιστρέψουμε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Τι μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στον κόσμο της ομάδας;

«Να συνεχίσει να μας στηρίζει όπως κάνει μέχρι σήμερα. Στο Στάδιο Καραϊσκάκη ένιωσα πολύ ωραία συναισθηματικά βλέποντας τον κόσμο μας στο γήπεδο. Στους ποδοσφαιριστές μας αρέσει πολύ να βλέπουμε τον
κόσμο να μας στηρίζει».

Τι συμβουλή θα έδινες σε ένα νεαρό που θα ήθελε να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο;

«Αυτό που θα του έλεγα είναι να προπονείται με σοβαρότητα και να προσέχει τη ζωή του εκτός γηπέδου. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές πρέπει να παρακολουθούν παίκτες, που να είναι καλά πρότυπα. Στον Αστέρα έχουμε τον Κουρμπέλη και τον Μπακασέτα, που είναι δύο νέα παιδιά του συλλόγου που πάνε πολύ καλά και φαίνεται πώς θα έχουν ένα μεγάλο μέλλον. Δε τα συμβουλεύω όμως, γιατί είναι δύο έξυπνα παιδιά και ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν».

Ποιο θεωρείς το Α και το Ω στο σύγχρονο ποδόσφαιρο;

«Το πρώτο είναι να έχεις φιλοδοξία για να πας καλά στο ποδόσφαιρο και να μην σκύβεις το κεφάλι στις δυσκολίες που θα σου παρουσιαστούν».



Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved