Ολυμπιακός: «Περίπατος» και το μυαλό στην Άρσεναλ!

Ολυμπιακός: «Περίπατος» και το μυαλό στην Άρσεναλ!

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης κόντρα στον Ατρόμητο, όμως έφυγε με το «διπλό» απ' το Περιστέρι, ρίχνοντας… κλεφτές «ματιές» στην αναμέτρηση της Τετάρτης (3/10) με την Άρσεναλ.

Το βράδυ του Σαββάτου (29/9) οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν περίτρανα πως στο πρωτάθλημα της Super League πολύ δύσκολα θα συναντήσουν… εμπόδια στην πορεία τους για ένα ακόμα πρωτάθλημα, το οποίο αποτελεί… διακαή πόθο στο Λιμάνι, αφού άπαντες… περιμένουν να ράψουν το τέταρτο αστέρι στη φανέλα.

Διαφορά ποιότητας εντός των… τειχών

Το «συγκρότημα» του Λεονάρντο Ζαρντίμ, όπως έδειξε και στην αναμέτρηση του Περιστερίου, διαθέτει την ποιότητα για το ελληνικό πρωτάθλημα, να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, όταν τα περισσότερα ατού του δεν βρίσκονται σε καλή μέρα, είτε ακόμα κι όταν τα πολλά προβλήματα τραυματισμών δεν κάνουν εύκολα τα πλάνα του προπονητή.

Ο Ολυμπιακός… ταξίδεψε στο Περιστέρι έχοντας τέσσερις ποδοσφαιριστές εκτός με τραυματισμούς και συγκεκριμένα τους Βασίλη Τοροσίδη, Λιούμπομιρ Φέισα, Τζαμέλ Αμπντούν και Ραφίκ Τζεμπούρ, ενώ στους απόντες δεν… υπολογίζεται ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι στο στάδιο της αποθεραπείας, έχοντας μεταβεί σε κέντρο αποκατάστασης στην Αμερική.

Σα να μην έφταναν αυτά τα προβλήματα, ο Πορτογάλος τεχνικός των «ερυθρόλευκων» είδε κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους τον Τάσο Παπάζογλου να αποχωρεί με πρόβλημα στον ώμο αλλά και στο πόδι. Η είσοδος του Λεάντρο Γκρέκο έφερε… ανακατατάξεις στην ενδεκάδα, με τον Μοντέστο, αρχικά και τον Μανιάτη στη συνέχεια να καλύπτουν το δεξί άκρο της άμυνας.

Κάπου εκεί φαίνεται και η ποιότητα στο ρόστερ των Πειραιωτών, μια και υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να καλύψουν διάφορες θέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του αγώνα. Παράλληλα, η… απόδειξη της ποιότητας της «ερυθρόλευκης» ομάδας, φάνηκε και στην… κυνικότητα των παικτών του Λεονάρντο Ζαρντίμ, οι οποίοι στην πρώτη καλή στιγμή που δημιούργησαν… σκότωσαν τον Ατρόμητο, μεταφέροντάς του το άγχος για το αποτέλεσμα.

Αγωνία ενόψει Άρσεναλ

Βέβαια, η αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού δεν ήταν αυτή που θα περίμεναν οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων», λίγες μέρες πριν την σπουδαία αναμέτρηση της Τετάρτης (3/10) με την Άρσεναλ στο Λονδίνο. Το «συγκρότημα» του Λιμανιού δεν πραγματοποίησε υψηλή… πτήση, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αγωνία για το «πρόσωπο» που θα παρουσιάσει σε λίγες μέρες στο «Έμιρεϊτς».

Οι Πειραιώτες πάνε στο Λονδίνο έπειτα από την ήττα στην πρεμιέρα του Champions League από τη Σάλκε, σε ένα παιχνίδι που το «συγκρότημα» του Λεονάρντο Ζαρντίμ πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση και το αποτέλεσμα ήρθε ως… φυσικό επακόλουθο. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η αγωνία στο πειραϊκό «στρατόπεδο» γίνεται μεγαλύτερη, τη στιγμή που το ματς στο Λονδίνο έχει μεγαλύτερο συντελεστή δυσκολίας.

Βέβαια, οι μνήμες από την περσινή σεζόν είναι ακόμα… νωπές στο Λιμάνι. Οι «ερυθρόλευκοι» ταξίδεψαν και πάλι για τη δεύτερη αγωνιστική στο Λονδίνο, έπειτα από ήττα από την Μαρσέιγ, ωστόσο, η εικόνα τους γέμισε με ελπίδες για τη συνέχεια, παρά την… πικρή γεύση της ήττας από την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Ίσως, αυτό μπορεί να εκληφθεί ως μία… δικαιολογία για την εικόνα του Ολυμπιακού για το Περιστέρι, μια και μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το… νου τους στον αγώνα της Τετάρτης.

Προβλήματα και επιστροφές…

Πλέον, οι Πρωταθλητές Ελλάδας καλούνται να αφήσουν πίσω τους την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο και να στρέψουν την προσοχή τους στο ματς με τους «κανονιέρηδες». Ωστόσο, η νίκη του Ολυμπιακού επί των «κυανόλευκων» αποδείχθηκε πύρρειος, μια και δύο ποδοσφαιριστές αποχώρησαν με προβλήματα τραυματισμών.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, ο Τάσος Παπάζογλου υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης, αλλά και τράβηγμα στο αριστερό του πόδι, κάτι που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για περίπου ενάμιση μήνα. Παράλληλα, με σφίξιμο στο πόδι αποχώρησε και ο Φρανσουά Μοντέστο, ο οποίος θα εξεταστεί εκ νέου την Κυριακή (30/9) προκειμένου να φανεί ακριβώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και αν θα είναι στη διάθεση του Λεονάρντο Ζαρντίμ για το παιχνίδι με την Άρσεναλ. Ακόμα, με ενοχλήσεις αποχώρησε και ο Νταβίντ Φουστέρ, η κατάσταση του οποίου δεν εμπνέει ανησυχία.

Αντίθετα, στα πλάνα του Πορτογάλου τεχνικού αναμένεται να… επιστρέψουν οι Ραφίκ Τζεμπούρ και Τζαμέλ Αμπντούν. Οι δύο Αλγερινοί εμφανίζονται αισιόδοξοι πως θα προλάβουν να είναι ετοιμοπόλεμοι για τη… μάχη της Τετάρτης, κάτι που θα αποτελέσει… ανάσα για τον 38χρονο τεχνικό, καθώς αμφότεροι λογίζονται ως βασικά… όπλα στη… φαρέτρα του. Μάλιστα, δεν αποκλείεται, την πρώτη του... εμφάνιση σε αποστολή της ομάδας να κάνει και ο Ντρισά Ντιαγκιτέ, ο οποίος έχει ανεβάσει... στροφές και είναι ετοιμοπόλεμος.



ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved