Mώραλης: «Με 16 ξεκινάμε, με 16 να τελειώσουμε»

Mώραλης: «Με 16 ξεκινάμε, με 16 να τελειώσουμε»

Την αισιοδοξία του ότι το πρωτάθλημα θα αρχίσει κανονικά και την ευχή του να τελειώσει με όσες ομάδες θα ξεκινήσει εξέφρασε ο Γιάννης Μώραλης που τόνισε παράλληλα πως δεν έχει τεθεί καν θέμα αύξησης των ομάδων της Super League σε 18 ούτε έχει συζητηθεί το αίτημα της Football League που αποτελεί προϋπόθεση για να δεχθεί στις τάξεις της τους Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή.

Ο πρόεδρος της Super League έκανε δηλώσεις στον NOVAΣΠΟΡ FM σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, όπου αναφέρθηκε στις δυσκολίες των ομάδων που δεν έχουν ενημερότητα, στις ημερομηνίες του πρωταθλήματος, στο... μπαλάκι που πέταξε η Football League και στα τηλεοπτικά.

Παράλληλα, αρνήθηκε να σχολιάσει όσα του καταλογίζονται από πλευράς Παναθηναϊκού και Γιάννη Αλαφούζου: «Νομίζω ότι ο κάθε πρόεδρος πρέπει να κρίνεται στο τέλος της θητείας του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μώραλης τόνισε πως είναι πεποίθησή του πως ΑΕΚ και ΟΦΗ θα καταφέρουν τελικά να βρουν λύση στο πρόβλημά τους και να πάρουν κανονικά μέρος στο πρωτάθλημα.

Για Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηρακλή ξεκαθάρισε πως ουδέποτε υπήρξε αίτημα για συμμετοχή τους στη Super League, ούτε για αύξηση των ομάδων που συμμετέχουν στο πρώτο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας. Tόνισε δε πως με βάση την προκήρυξη της διοργανώτριας δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο άμεσα.

Δήλωσε πως δεν υπάρχει βεβαιότητα για το αν θα ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να συμβεί αυτό, ενώ για τη Nova τόνισε πως είναι «συμπαίκτης» της Λίγκας και πως έχει ανάγκη η μία την άλλη.

Οσο για τους αγώνες που θέλει η Nova να διεξάγονται Δευτέρα είπε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθεί η Λίγκα σ' αυτό το πλάνο αν και οι ημερομηνίες έχουν λιγοστέψει από την στιγμή που άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Μώραλη:

Για τη θητεία του στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας: «Με βάση το καταστατικό, η θητεία μου έχει διάρκεια για δύο χρόνια, όμως όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι είχαν υποβάλει τις παραιτήσεις του μετά το πρώτο έτος».

Για τις ομάδες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις άδειες συμμετοχής: «Είχα πει ότι το στοίχημα για τη φετινή χρονιά θα είναι να ξεκινήσουμε με δεκαέξι ομάδες και να τελειώσουμε με αυτές το πρωτάθλημα. Δεν θέλω να γενικεύουμε ή να λέμε ότι όλες οι ομάδες έχουν πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή δύο ομάδες, η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ, έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα και χρειάζεται να ασχοληθούμε με τις περιπτώσεις τους. Τα μηνύματα από Πλατανιά και Κέρκυρα είναι θετικά και όλα δείχνουν ότι θα πάρουν την ενημερότητα. Από την πλευρά τους, ο Πανιώνιος και ο Άρης βρίσκουν με διάφορους δικούς τους τρόπους να πάρουν την ενημερότητα.

Κάνουμε μία προσπάθεια μαζί και προσπαθούμε όλοι μαζί να βρούμε μία λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν είναι μόνοι τους η ΑΕΚ και ο ΟΦΗ. Προσπαθούμε να ξεκινήσουμε κανονικά το πρωτάθλημα με όλες τις ομάδες και να τελειώσουμε με όλες τη σεζόν. Βιώνουμε μία δύσκολη εποχή για το ποδόσφαιρο και θέλουμε να λειτουργήσουν όλες οι ομάδες όσο καλύτερα γίνεται. Έχουμε επικοινωνία με την Πολιτεία για να δοθεί μία παράταση στις ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Δεν νομίζω ότι σε άλλους κλάδους της καθημερινότητας είναι καλύτερα τα πράγματα».

Για το αρνητικό ενδεχόμενο να μην πάρουν ενημερότητα οι ομάδες: «Υπάρχουν δύο σκέλη: το ένα αφορά την ΕΕΑ (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) και το άλλο αφορά την έκδοση δελτίων. Θέλουμε πιθανότατα σε αυτές τις δύο ομάδες να δοθεί μία παράταση για τα δελτία για να έχουν έναν ικανό αριθμό ποδοσφαιριστών που χρειάζονται για να κατεβάζουν μία αποστολή στους αγώνες. Αν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου δεν έχει προκύψει κάτι νεότερο, θα εφαρμοστούν κανονικά οι νόμοι. Πρόθεσή μας ήταν οι ομάδες που είχαν πρόβλημα να μην πέσουν κατηγορία και στη συνέχεια να μπορέσουν να ενισχυθούν με τρεις προσθήκες. Τώρα θέλουμε οι συγκεκριμένες δύο ομάδες να παίξουν κανονικά στη Σούπερ Λίγκα».

Για το αίτημα της Football League: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ουδέποτε έχει έρθει στη Σούπερ Λίγκα να ενταχθούν αυτές οι ομάδες (Καβάλα, Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλής) ή να αλλάξει ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Αυτό που έγινε είναι ότι η Football League επικοινώνησε με την ΕΠΟ, ώστε να μπορούν να υποβιβάζονται τρεις από τη Σούπερ Λίγκα και να ανεβαίνουν πέντε από τη Football League. Σε εμάς, όμως, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για αυτό το θέμα».

Για το ενδεχόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο: «Με βάση την προκήρυξη που έχουμε ψηφίσει οι ομάδες, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο. Αν, όμως, για το καλό του ποδόσφαιρου χρειαστεί να αλλάξουμε το καταστατικό, τότε θα το κάνουμε. Αν γίνει κάποια επίσημη πρόταση, τότε θα το συζητήσουμε».

Για τη συνεργασία της Σούπερ Λίγκας με τη Nova: «Η Nova είναι ένας συνεργάτης του ποδοσφαίρου, της Σούπερ Λίγκας. Η Nova έχει ανάγκη τις ομάδες και οι ομάδες τα χρήματα της Nova. Ήταν μία συμφωνία, η οποία υπό τις υπάρχουσες συνθήκες ήταν λογική, αφού αφαιρέθηκαν κάποιες ρήτρες που είχαν συμφωνηθεί ανάμεσα στις δύο πλευρές, για να μειώσουμε το τίμημα του 10% της μείωσης των εσόδων της Λίγκας. Η Nova είναι συμπαίκτης της Σούπερ Λίγκας και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας στο μέλλον».

Για το γεγονός ότι πλέον θα διεξάγονται αγώνες τη Δευτέρα: «Ήταν ένα αίτημα διαπραγμάτευσης από τη Nova, αν και υπάρχει πρόβλημα μετά την αλλαγή του καταστατικού της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Πλέον, θα υπάρχουν διπλοί αγώνες από τη φάση των 32, όμως εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να ανταπεξέλθουμε σε αυτό το πλάνο».

Για το αν θα ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα: «Δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια βεβαιότητα. Εμείς ελπίζουμε ότι θα ξεκινήσουμε κανονικά το πρωτάθλημα. Αν με ρωτάτε αν θα ξεκινήσουμε με δεκαέξι ομάδες, αυτό θα ξεκαθαρίσει μέχρι αύριο (21/08) το απόγευμα. Λύνονται σταδιακά τα προβλήματα, όμως ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας είναι ελάχιστος. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια της Πολιτείας, της ΕΠΟ και κάποιων άλλων θεσμών. Δεν υπάρχει καμία απόφαση από τη Σούπερ Λίγκα. Εμεί μεταφέρουμε την πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή εν όψει της έναρξης του πρωταθλήματος.

Αν δεν τα καταφέρουν οι συγκεκριμένες ομάδες, τότε θα συζητήσουμε μέσα στην εβδομάδα και θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Δεν υπάρχουν προβλήματα μόνο στη Σούπερ Λίγκα, αλλά και στη Football League και σε άλλους κλάδους της καθημερινότητάς μας. Η κρίση αύξησε τα προβλήματα για όλες τις ομάδες. Εμείς θα προσπαθήσουμε να βρούμε τις καλύτερες λύσεις. Και οι δεκαέξι ομάδες είμαστε ενωμένες, αφού προσπαθούμε ομόφωνα να αλλάξουμε κανονισμούς για να βοηθήσουμε τις ομάδες του συνεταιρισμού».

Για το «όχι» της Λίγκας στο αίτημα του Παναθηναϊκού: «Έχω δει πολλές αναφορές στο πρόσωπό μου. Ο πρόεδρος πρέπει να κρίνεται στο τέλος της θητείας του και όχι κατά τη διάρκεια αυτής. Έκανα μία προσωπική επιλογή για να βοηθήσω τη Σούπερ Λίγκα, αφού έχω μία εμπειρία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Θα μπορούσαν και οι άλλες ομάδες να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου. Τα βέλη προς εμένα ήταν πριν από την αρνητική απάντηση του αιτήματος του Παναθηναϊκού. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας έχει μόνο μία ψήφο, όπως και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Θέματα όπως ήταν αυτό του Παναθηναϊκού, έρχονται στο Δ.Σ. και οι αποφάσεις είναι συλλογικές. Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, κρίθηκε το αίτημά του από την πλειοψηφία της Λίγκας».

Για τον προσωπικό του στόχο: «Στόχος μου εξ αρχής είναι να ξεκινήσουμε δεκαέξι ομάδες και να τελειώσουμε έτσι το πρωτάθλημα. Όσον αφορά τη βία και τα επεισόδια που γίνονται στα γήπεδα, κάθε χρόνο ευχόμαστε να μην συμβεί το παραμικρό. Αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί τους παράγοντες όλων των ομάδων. Η διαιτησία δεν είναι θέμα της Σούπερ Λίγκας, αφού δεν εκπαιδεύει εκείνη του διαιτητές. Όλοι, όμως, οι παράγοντες μπορούμε να διατηρήσουμε μία σωστή στάση, ώστε να μην έχουμε το παραμικρό πρόβλημα».


  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Παναθηναϊκός Superfoods: MVP της αγωνιστικής ο Καλάθης! (vid)
Παναθηναϊκός Superfoods: MVP της αγωνιστικής ο Καλάθης! (vid)
«Βόμβες» από Μπεργκ για διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος
«Βόμβες» από Μπεργκ για διακοπή του ελληνικού πρωταθλήματος
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Euroleague (21/3)
Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία της Euroleague (21/3)
Πήρε τον «εμφύλιο» η Μάλαγα
Πήρε τον «εμφύλιο» η Μάλαγα
Ετοιμαστείτε! Την Πέμπτη περιμένουμε στην Ελλάδα ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο
Ετοιμαστείτε! Την Πέμπτη περιμένουμε στην Ελλάδα ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο
Καμία νόρμα δεν περιορίζει τη δημιουργικότητα
Καμία νόρμα δεν περιορίζει τη δημιουργικότητα
Συναγερμός για «Δράκο» στο Αιγάλεω – Πώς «παγιδεύει» ανήλικες στη μέση του δρόμου (vid)
Συναγερμός για «Δράκο» στο Αιγάλεω – Πώς «παγιδεύει» ανήλικες στη μέση του δρόμου (vid)
Λακωνία: Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος αρχιμανδρίτης
Λακωνία: Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος αρχιμανδρίτης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης