Σάμιος: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρωμάει»

Σάμιος: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρωμάει»

Μύδρους κατά όσων κρατάνε τις τύχες του βρώμικου - όπως χαρακτήρισε - ελληνικού ποδοσφαίρου στα χέρια τους, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Δόξας Δράμας, Θανάσης Σάμιος, τονίζοντας πως το οδηγούν στην απόλυτη καταστροφή.

«Αυτό που καταγγέλλω είναι ότι το ποδόσφαιρο βρωμάει. Αυτός που είναι μπροστάρης έχει και την ευθύνη σε κάποια πράγματα», τόνισε χαρακτηριστικά ο «ισχυρός» άντρας των Δραμινών, μιλώντας στον αέρα του «Αθλητικό Metropolis», όπου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο θέμα των αδειοδοτήσεων κάνοντας λόγο για ανήθικο ανταγωνισμό, στο ρόλο της Πολιτείας, στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αλλά και στις κινήσεις του σχετικά με την επόμενη μέρα των «μαυραετών».

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την αδειοδότηση και το γεγονός ότι υποβιβάστηκαν οι ομάδες που ήταν τυπικές στις υποχρεώσεις τους: «Πήραμε την άδεια με courier αλλά χωρίς αντίκρισμα. Όπως ξέρεται, το ποδόσφαιρο για να αναπτυχθεί χρειάζεται χρήματα. Χρειάζεται οι ομάδες να ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους αλλιώς ο ανταγωνισμός είναι ανήθικος. Εμείς θα στερηθούμε τις οικονομικές απολαβές γιατί στη Football League δεν θα είναι οι ίδιες.
Οι ομάδες που είναι τακτοποιημένες εκτός από εμάς είναι ο Εργοτέλης και ο Παναιτωλικός. Οι τρεις ομάδες που δεν είχαν οφειλές δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν στην πρώτη κατηγορία».

Για το αυτοδιοίκητο και τις ομάδες που συνεχίζουν στη Super League παρά την ασυνέπειά τους: «Όσον αφορά στην ΑΕΚ, είναι πολύ μεγάλη ομάδα και σου δημιουργεί την πεποίθηση ότι θα βρεθεί λύση. Αν δεν παίζουν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δεν υπάρχει πρωτάθλημα, αφού δεν έχει το ίδιο κύρος.

Τώρα όμως κάποιες ομάδες με μικρό βεληνεκές γιατί να μένουν στην κατηγορία;  Το να μην τις επιτρέψεις να κάνουν μεταγραφές και να έχουν όμως παράλληλα απολαβές από τα οικονομικά είναι ανήθικο, όπως και το γεγονός ότι υγιείς ομάδες την πληρώνουν. Το μαγαζί πρέπει να κλείσει. Και μιλάω για το δήθεν αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Τα βλέπουμε όλοι. Τι κερδίσαμε με όλα αυτά; Είδαμε κάτι καλό; Είδαμε καλύτερη διαιτησία;».

Για το τι ισχύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αφήνουμε τον δήθεν δυνατό να κάνει κουμάντο. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Αυτή τη στιγμή ο δυνατός του ποδόσφαιρου είναι ο Ολυμπιακός. Δεν θα φοβηθώ να το πω. Αυτό που καταγγέλλω είναι ότι το ποδόσφαιρο βρωμάει. Αυτός που είναι μπροστάρης έχει και την ευθύνη σε κάποια πράγματα. Ένα ποδόσφαιρο που έχει διώξει τρεις ανθρώπους που έχουν βάλει λεφτά και κρατάει ομάδες που έχουν αλλάξει πόσες διοικήσεις μέσα σε έναν χρόνο όπως ο Πανιώνιος. Είναι ηθικό αυτό;
Τα πράγματα είναι απλά. Όλα πρέπει να λειτουργούν με κανόνες. Αν δεν υπάρχουν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Κοιτάξτε στα τελευταία συμβούλια της Super League από ποιους εκπροσωπήθηκαν οι ομάδες. Κάθε φορά είναι διαφορετικά άτομα. Τις ομάδες δεν τις ενδιαφέρει αν θα υπάρχει δικαιοσύνη, αλλά για το αν θα παίξουν οι ίδιες. Και ο πιο ανόητος που βλέπει ποδόσφαιρο έχει βγάλει τα συμπεράσματά του. Με την ψήφο μας όπως οι πολίτες πρέπει να δείξουμε κάποια πράγματα».

Για την πολιτική ηγεσία: «Για ποιες διοικήσεις μιλάτε; Αυτό είναι το ποδόσφαιρο; Μην μένουμε στα ονόματα, αλλά πρέπει να δούμε τί πρέπει να γίνει. Η καινούρια πολιτική ηγεσία θα πρέπει να δράσει.

Αυτή που ήταν μέχρι τώρα ήταν «άμπαλοι». Ο κ. Γερουλάνος ήταν «άμπαλος», όπως είμαι εγώ με την τέχνη. Θα πρέπει να έρθουν άνθρωποι που δεν φοβούνται και είναι χαλκέντεροι».

Για το τι προτίθεται να κάνει από εδώ και πέρα: «Έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η Super League, αν δεν υπάρξει ένας εξωτερικός παράγοντας δεν θα φτιάξει τίποτα. Μία επιλογή που έχω είναι να καταφύγω στα πολιτικά δικαστήρια και να αφανιστεί η Δόξα. Είναι αθέμιτο εμείς να πληρώνουμε και οι άλλοι όχι. Η άλλη επιλογή είναι να περιμένω πολιτικές αλλαγές και να μαζέψει αυτό το αυτοδιοίκητο.

Αυτοί που είναι εκεί μέσα δεν μπορούν να το φτιάξουν. Εμείς που δεν έχουμε τη δύναμη να το πάμε παρακάτω, έχουμε τη δυνατότητα ή να φύγουμε ή να σκύψουμε. Έχω μάθει να πολεμάω. Αγαπάω το ποδόσφαιρο. Έφυγα από τον Πειραιά, είμαι Ολυμπιακός και πήγα σε μια ομάδα της επαρχίας να επενδύσω γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο παίζεται από τους αθλητές μέσα στο γήπεδο, αλλιώς το χάσαμε το θέμα. Αν δεν αλλάξει κάτι το ποδόσφαιρο θα οδηγηθεί στην καταστροφή».



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved