Απόλλων Πόντου: «Μόνη λύση η άνοδος δύο ομάδων»

Απόλλων Πόντου: «Μόνη λύση η άνοδος δύο ομάδων»

Ο Απόλλωνας Πόντου τοποθετήθηκε για το κρίσιμο ζήτημα των προβιβασμών από την Football League στην Super League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Όσοι, ενεργά ασχολούμενοι με το ποδόσφαιρο, ευαγγελιζόμαστε ότι πασχίζουμε για την αναβάθμισή του, η οποία αναβάθμιση περνά πρωτίστως μέσα από την αξιοπιστία του, δεν αρκεί να αναλωνόμαστε σε λόγια, θεωρίες και εξαγγελίες. Οι πράξεις μας είναι εκείνες που θα καταδείξουν τί πραγματικά πρεσβεύουμε. Ως εκ τούτου οφείλουμε να απαγκιστρωθούμε από κάθε προσωρινό μικροσυμφέρον και να χαράζουμε το δρόμο για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, το οποίο όμως οι περιστάσεις επιβάλλουν να ξεκινά από σήμερα. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως τα “σενάρια” που εμφανίζονται για την προσεχή αγωνιστική περίοδο του πρωταθλήματος της Football League μόνο σε βαθύτερο τέλμα οδηγούν το χώρο του ποδοσφαίρου.

Η προοπτική για υποβιβασμό τριών ομάδων από την Super League και την άνοδο μόνο μίας από την Football League, οδηγεί μαθηματικά σε ένα παρακμιακό κι “άρρωστο” πρωτάθλημα για την δεύτερη τη τάξει επαγγελματική Κατηγορία. Πρόκειται για φαινόμενο που έχουμε ζήσει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν του ποδοσφαίρου και θα ήταν πλεονασμός να αναλύσουμε τους λόγους, όπως και τις μακροχρόνιες συνέπειες τέτοιων παρωδιών.

Η απευθείας άνοδος δύο ομάδων στην Super League – από την Football League – και ο υποβιβασμός τεσσάρων ομάδων από την μεγάλη Κατηγορία, αποτελούν την μοναδική επιλογή ώστε να υπάρξει η βάση για ένα σωστό ποδόσφαιρο, χωρίς (εννοείται) να αρκούν αυτές και μόνον οι επιλογές. Εντούτοις εάν δεν υπάρξει αυτή η βάση είναι αδύνατο να προκύψει αξιοπρεπές πρωτάθλημα στην Football League και ό,τι άλλο το συνοδέψει θα αποδειχθεί μια ακόμη μάταιη “γροθιά στον τοίχο”.

Επιπροσθέτως οφείλουμε να μην λησμονούμε ότι στις πλείστες των περιπτώσεων οι θέσεις ανόδου της Football League καταλαμβάνονται από ομάδες της περιφέρειας κι αυτό προσδίδει μια νέα αθλητική αύρα στις περιοχές εκείνες, με συνέπεια την δημιουργία ενός ευρύτερου ενθουσιασμού και άνεμου αναβάθμισης του αθλητισμού τους συνολικά. Τα παραδείγματα πολλά και γνωστά ανά την Ελλάδα.

Καλούμε τους συντελεστές του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και την πολιτεία, να κατανοήσουν αυτή την αυταπόδεικτη πραγματικότητα, ούτως ώστε να μην κατηγορηθούμε για υποκριτική διάθεση και να αρχίσει να γίνεται πράξη η αναβάθμιση του δημοφιλέστερου αθλήματος στην χώρα μας».ΑΕΚ: «Σειρήνες» για Λιβάι Γκαρσία - Έρχεται «καυτό» καλοκαίρι
ΑΕΚ: «Σειρήνες» για Λιβάι Γκαρσία - Έρχεται «καυτό» καλοκαίρι
ΟΠΑΠ Game Time: Ο Γιαννόπουλος για τα κρίσιμα παιχνίδια της Super League και της Premier League
ΟΠΑΠ Game Time: Ο Γιαννόπουλος για τα κρίσιμα παιχνίδια της Super League και της Premier League
Γιουβέντους: Τάσεις φυγής από Ντι Μαρία - Εκεί θέλει να επιστρέψει
Γιουβέντους: Τάσεις φυγής από Ντι Μαρία - Εκεί θέλει να επιστρέψει
Καφές: Πότε αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου
Καφές: Πότε αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου λόγω καρδιαγγειακής νόσου