Κούγιας: «Φεύγω το καλοκαίρι από την Παναχαϊκή»

Κούγιας: «Φεύγω το καλοκαίρι από την Παναχαϊκή»

Η Παναχαϊκή συνεχίζει τελικά στη Football League όμως ο Αλέξης Κούγιας θα αποχωρήσει από την πατρινή ομάδα το καλοκαίρι.

Αυτό αποκάλυψε ο ισχυρός άνδρας της αχαϊκής ΠΑΕ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης. Παράλληλα άφησε αιχμές για την δημοτική αρχή της πόλης ενώ διευκρίνισε πως δεν ζήτησε εκείνος την αλλαγή ώρας στο ματς του Σαββάτου με τον Φωστήρα.

Οι κυριότερες τοποθετήσεις του Αλέξη Κούγια, όπως τα κατέγραψε η ιστοσελίδα pelop.gr:

- «Η παρουσία μου στην Πάτρα συνδυάστηκε με την οικονομική κατάρρευση της χώρας. Στην διάρκεια όλων αυτών των ετών κατέρρευσαν ιστορικές ομάδες, όπως η ΑΕΚ και ο Ηρακλής. Περίμενα ότι παραλαμβάνοντας μια ομάδα με τόσα χρέη θα είχα βοήθεια. Περίμενα ότι θα μας πουν ένα μπράβο για το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε, με κόντρα διαιτησίες και απέναντι σε ένα αισχρό κατεστημένο. Και όμως, στο τέλος της χρονιάς δεν μας έδωσαν ούτε ένα κύπελλο. Η ΕΠΣ Αχαϊας δεν μας τίμησε τότε. Μετά μας κατηγόρησαν για δωροδοκία. Ημασταν μόνοι μας απέναντι σε όλους. Λίγες μόλις μέρες πριν πάρουμε το πρωτάθλημα, είχε γίνει διαμαρτυρία στην Πάτρα εναντίον μου, με επικεφαλής τον μεγάλο επιχειρηματία της πόλης κ. Ράπτη και τον κ. Αθανασόπουλο».

- «Την επόμενη χρονιά, η Παναχαϊκή για μένα και για όλους τους φιλάθλους κατέκτησε και πάλι το πρωτάθλημα, έχοντας απέναντί μας τον Αμπάρκιολη και τον Κάμπαξη. Και όμως, ούτε και τότε διαμαρτυρήθηκε κανείς από τους φορείς της πόλης».

- «Εγώ δεν θα είμαι εδώ στο τέλος της σεζόν. Οταν λέω κάτι, το κάνω. Σκέφτομαι τους παίκτες που έχουν υπογράψει συμβόλαια για 2-3 χρόνια. Δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Μόνο με 4-5 άτομα στην Πάτρα».
- «Ποιος είναι εκείνος ο εκπρόσωπος του Δήμου που είπε για μένα; Ελάτε εδώ, ρε, ρεμάλια. Γιατί για ρεμάλια πρόκειται. Ποιος είναι αυτός; Ξέρουν κανέναν ιδιοκτήτη εδώ στην Πάτρα να πληρώνει; Αν δεν ερχόμουν εγώ, θα υποβιβάζονταν».

- «Ελάτε ρε τύποι, εσείς περίεργοι. Δεν ξέρετε τι είναι να ξυπνάς το πρωί και να ξέρεις ότι έχεις να πληρώσεις τέτοιους ανθρώπους. Υπήρχε άλλος άνθρωπος να πληρώσει 800.000 ευρώ χρέη Μακρή και Μουτζουρούλια; Εχετε δει κανέναν να πληρώσει 800.000 ευρώ στο ΙΚΑ; Είμαι αναξιόπιστος εγώ; Να φτιάχνουμε το γήπεδο, να φτιάχνουμε γραφεία, να καταθέτουμε εγγυητική... Δεν έχουμε ούτε μια προσφυγή εις βάρος μας».

- «Γιατί ρε παλιάνθρωποι τορπιλίζετε αυτήν την κατάσταση. Πόσα λεφτά χρωστάει στην ΔΕΥΑΠ η Ερασιτεχνική κύριε Δημαρά; Εμείς χρωστάμε 2 μήνες».

- «Για μένα το να αποσυρθεί η ομάδα είναι σωτηρία. Αλλά σαν Παναχαϊκή, σαν ιδέα, είναι καταστροφή. Θα παίζει στην ίδια κατηγορία με τον Ατρόμητο Αχαΐας. Θα πρέπει να μείνει, όμως, σε ένα δύσκολο νομικό καθεστώς. Το δίλημμα είναι μεγάλο».

- «Δεν ζητήσαμε να οριστεί το ματς του Σαββάτου. Το έκανε από μόνη της η ΕΠΑΕ. Δεν ζητήσαμε εμείς αλλαγή ώρας. Η Αστυνομική διεύθυνση το έκανε λόγω Καρναβαλιού. Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Με εκλιπαρεί ο Καλογιάννης, να μην αποσύρουμε την ομάδα. Η απορία όλων είναι αν διαλυθεί η ομάδα ή αν θα συνεχίσουμε. Δεν έχω πάρει ακόμη την απόφασή μου. Με περιμένουν στην γωνιά άτομα. Με έχουν κλονίσει. Θέλω να μιλήσω με τα παιδιά μου, με τους ποδοσφαιριστές και θα δούμε. Εγώ πάντως θα φύγω το καλοκαίρι σε κάθε περίπτωση. Με πολιορκούν πολλές μεγάλες ΠΑΕ. Θέλω να μείνω εδώ, αλλά δεν θα μείνω. Για μένα το κεφάλαιο Παναχαϊκή έκλεισε οριστικά ό,τι και να γίνει. Αν συνεχίσει η ομάδα, θα συνεχίσει για την πόλη και τους φιλάθλους της. Τα χρέη στην εφορία και το ΙΚΑ είναι 310.000 ευρώ, θα τα πληρώσω εγώ».

- «Είναι χυδαία η σκέψη να αφήσω ανθρώπους να καταστραφούν. Δεν θα διαλυθεί η Παναχαϊκή. Υπάρχει μια ολόκληρη πόλη. Είναι ανοικτή η πρόσκληση μου. Αν μέχρι το καλοκαίρι δεν βρεθεί αγοραστής ή αξιόπιστο πρόσωπο που θα εγγυάται για την Παναχαϊκή, τότε θα δούμε».

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV



Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved