Ηρακλής: Παρουσίαση για… Super League

Ηρακλής: Παρουσίαση για… Super League

Παρουσιάστηκαν οι νέοι ποδοσφαιριστές αλλά και οι κάρτες διαρκείας της νέας περιόδου στον Ηρακλή, με τον Σίνισα Γκόγκιτς να δίνει το σύνθημα για σκληρή δουλειά έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του «γηραιού».

Οι Νίκος Πουρτουλίδης, Τάσος Κυριάκος, Πέτρος Κοντέων, Βίτορ Λίμα, Φώτης Κηπουρός, Δημήτρης Κοντοδήμος, Χαράλαμπος Μπριλάκης, Ντάριο Ζαχόρα και Αλεξάνταρ Σίμιτς παρουσιάστηκαν επίσημα από τον Ηρακλή, με τον προπονητή της ομάδας, Σίνισα Γκόγκιτς, να δίνει το «παρών» και να τοποθετείται αναφορικά με τους στόχους της νέας χρονιάς. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν και οι νέες κάρτες διαρκείας.

Ο τεχνικός του «Γηραιού» αρχικά ανέφερε:

«Πρώτα από όλα εύχομαι να έχουμε υγεία και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω στον Ηρακλή και τη νέα χρονιά. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη και τους φιλάθλους για τη στήριξή τους. Προχωρήσαμε με τον πρόεδρο και τον Κώστα Τσαλίκη στις μεταγραφές, με βάση τις ανάγκες που έχουμε και τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε να παίξουμε.

Θέλαμε την ποιότητα. Κινηθήκαμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο και ο πρόεδρος έκανε αυτή την προσπάθεια, την οικονομική, και θέλω να τον ευχαριστήσω μιας και πήραμε αυτούς παίκτες που σας παρουσιάσαμε. Το ρόστερ σχεδόν ολοκληρώθηκε και υπάρχει περίπτωση για μία ακόμη μεταγραφή. Όλους τους παίκτες, παλιούς και νέους τους έχω εμπιστοσύνη και ο στόχος δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα εκεί που αυτή η ιστορική ομάδα αξίζει να είναι. Ο πρόεδρος και η διοίκηση έκαναν μεγάλη προσπάθεια και τώρα είναι δική μου δουλειά, των συνεργατών μου και των παικτών. Αυτό που θέλω είναι δουλειά, ταπεινότητα, σεβασμό στον συμπαίκτη στον αντίπαλο και ομόνοια. Δεν θέλω μεγάλα λόγια. Στο γήπεδο φαίνονται όλα. Όποιος λέει μεγάλα λόγια και έχει υπεροψία, στο τέλος διαψεύδεται. Θέλω ταπεινή ομάδα που να μην ξεφύγει από τον στόχο της. Οι παίκτες έχουν ποιότητα, καλά χαρακτηριστικά και είναι άριστοι χαρακτήρες. Στην καριέρα μου, έζησα μεγάλα ονόματα και έζησα και καλούς παίκτες που μπορούσαν να σου χαλάσουν την ομάδα σε μία στιγμή. Εγώ θέλω να είμαστε όλοι μαζί, με τους φιλάθλους και να προχωρήσουμε μπροστά.

Από αυτό που έζησα στις 20 μέρες που ήμουν στον Ηρακλή, μπορώ να καταλάβω τους φιλάθλους, μπορώ να καταλάβω κάτι που έγινε, δεν στεναχωρήθηκαν παραπάνω από μας, πέρασε μια αρνητική εικόνα. Τα 105 χρόνια είναι μια ολόκληρη ζωή, πρέπει να δείχνουμε καλή εικόνα προς τα έξω και η ομάδα δεν αξίζει αυτό που έγινε. Ξεκινάμε σήμερα. Πάμε στο Μπάνσκο στις 31 Ιουλίου και επιστρέφουμε στις 12 Αυγούστου. Μέχρι την έναρξη του Πρωταθλήματος θα δώσουμε 9 φιλικά. Βέβαια δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα και αν θα είναι ένας ή δύο όμιλοι. Είναι πράγματα που δυστυχώς γίνονται στην Ελλάδα. Πραγματικά, είναι δύσκολο να σχεδιάζεις κάποια πράγματα. Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου υπολογίσαμε κάπου 58 προπονήσεις. Μέσα από τη φιλοσοφία και τη δουλειά θέλω να χτίσουμε την εικόνα μας, να έχουμε κατοχή, να είμαστε κυρίαρχοι, να παίζουμε πρέσινγκ ψηλά και να έχουμε επιθετικότητα. Για αυτά όμως θα μιλήσουμε αργότερα, έχουμε αρκετούς νέους παίκτες και θέλω να τους περάσω τη δική μου φιλοσοφία».

Για τον κόσμο της ομάδας: «Ζητώ να στηρίξουν τα παιδιά, να τους δώσουν τεράστια δύναμη και ώθηση που πραγματικά μπορεί να το κάνει. Θέλω να είμαστε όλοι ενωμένοι γιατί τότε αυτή η δύναμη είναι τεράστια και να μείνουμε όλοι στον στόχο μας, που δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι να το πω, είναι η άνοδος».

Για το ότι η ομάδα έχει αρκετούς νέους παίκτες και αν είναι εύκολο να δέσει: «Εύκολο είναι, αν ξέρεις τι κάνεις, αν ξέρεις τη δουλειά. Είναι όλοι παίκτες αξίας, με ποιότητα, που έχουν κάνει και καριέρα στη Σούπερ Λίγκα. Ολοι μαζί, παλιοί και νέοι, δεν ξεχωρίζω ονόματα, μέσα από τη δουλειά να κάνουμε ένα δυνατό σύνολο που να ξέρει τι κάνει στο γήπεδο και έχουμε χρόνο να κάνουμε τη δουλειά που πρέπει. Το υλικό μπορεί να πετύχει τον στόχο. Μπορεί να κάνουμε μία ακόμη μεταγραφή. Το ότι πριν αρχίσει η προετοιμασία, το ρόστερ έχει σχεδόν συμπληρωθεί δείχνει μια σούπερ προσπάθεια από τον κ.Παπαδόπουλο από τη στιγμή που διαλέξαμε τους παίκτες εγώ και ο κ.Τσαλίκης. Για αυτό θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον πρόεδρο γιατί από την πρώτη μέρα θα έχω όλους τους παίκτες».

Συνεχίζοντας ο κόουτς των «κυανολεύκων» αναφέρθηκε στα εξής:

Για τις επιλογές των παίκτών όσον αφορά την άμυνα: «Δεν έβλεπα διαφορά από Έλληνες και ξένους. Η Β' κατηγορία είναι πιο δύσκολο πρωτάθλημα από τη Σούπερ Λίγκα. Ήθελα δύο έμπειρους παίκτες στην άμυνα για να βοηθήσουνε τα νέα παιδιά».

Για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μιας ακόμα μεταγραφής: «Θα το μάθετε όταν την κάνουμε. Δεν είμαι βιαστικός, έχουμε κάνει τόσα, μπορούμε να περιμένουμε, προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου».

Για τη συνεργασία του με τον Ηρακλή: «Ήμουν αντίπαλος με τον Ηρακλή, με τον Ολυμπιακό πάντα είχαμε δύσκολα παιχνίδια εδώ. Είδα έναν πρόεδρο που με πίστεψε από την πρώτη στιγμή. Με πήρε γρήγορα τηλέφωνο, μου έδειξε εμπιστοσύνη και όσο τον γνώριζα από κοντά με κέρδιζε ακόμη καλύτερα. Όταν ήρθα στον Ηρακλή κατάλαβα καλά πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ηρακλής. Και ο Ηρακλής είναι ευκαιρία για μένα στην προπονητική μου καριέρα, είναι ευκαιρία να δουλέψω σε μία μεγάλη ομάδα που έχει στόχους και δίνει κίνητρο».

Για τον Κιρόφσκι και την λύση του συμβολαίου του: «Αν έχετε ακούσει αυτό που είπα πριν, για τον τρόπο παιχνιδιού, μπορείτε να καταλάβετε. Από άποψη χαρακτήρα το παιδί ήταν μια χαρά, έκανε προπόνηση, δεν είχα παράπονο, μόνο αυτό που είπα πριν, δεν ταίριαζε με τον τρόπο παιχνιδιού. Ηθελα να πάρω έναν παίκτη που να μπορεί να μου δώσει περισσότερα. Πήρα την απόφαση. Και εγώ εκεί ήμουν σκεφτικός γιατί είναι ένα σέντερ φορ που έβαλε 12 γκολ σε έξι μήνες. Ήμουν σκεπτικός για αυτό είχα πει στον πρόεδρο να περιμένει μέχρι να βρούμε κάποιον».

Για τον Χουάντερσον: «Ο Χουάντερσον είναι ένας πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας και έκανε καλή σεζόν. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί ένας τερματοφύλακας θα σου πιάσει θέση ξένου ενώ μπορείς να έχεις πέντε ξένους. Μόνο αυτός είναι ο λόγος, ήθελα έναν τερματοφύλακα επίσης που να ξέρει τη γλώσσα και να συνεννοείται με την άμυνα».

Εν συνεχεία το λόγο πήραν τα μεταγραφικά αποκτήματα του συλλόγου της Θεσσαλονίκης:

Ο Τάσος Κυριάκος μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν στο να επιλέξει τον Ηρακλή:

«Έχω ξανακάνει άλλα δύο χρόνια στην Θεσσαλονίκη και μπορώ να μπω στην ψυχολογία. Επέλεξα τον Ηρακλή από την πρώτη στιγμή, γιατί η διοίκηση έδειξε ότι με θέλει πάρα πολύ, αλλά και γιατί εγώ έχω μάθει να πρωταγωνιστώ.

Για μένα το θετικό είναι ότι έστω και στα 34 μου βρίσκομαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα, που άδικα αγωνίζεται σε αυτό το πρωτάθλημα. Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι στόχος είναι η απ' ευθείας άνοδο, αν και δεν χρειάζεται να τα λέμε αυτά.

Όπως ανέφερε και ο προπονητής, ο φετινός Ηρακλή ξεκίνησε από νωρίς τον προγραμματισμό. Πήρε παίκτες στις θέσεις που ήθελε από νωρίς και θεωρώ ότι αν όλα πάνε κατά γράμμα θα έχει ένα σημαντικό στοιχείο υπέρ του για να κάνει την πορεία που πρέπει» τόνισε αρχικά ο έμπειρος μέσος και πρόσθεσε: «Η περσινή ομάδα ήταν καλή, αλλά όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

Άργησε να ξεκινήσει. Πλέον όμως πρέπει να κοιτάξουμε το σήμερα, να είμαστε πάνω από όλα υγιείς για να καταφέρουμε να βγάλουμε την ομάδα στην Σούπερ Λίγκα.

Εμείς ήρθαμε για να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να δώσουμε τα πάντα, αλλά και ο κόσμος πρέπει να έχει και υπομονή. Όπως είπε και ο προπονητής μέσα από την ομοιογένεια θα κερδίσουμε τα πάντα. Αν υπάρχει γκρίνια από την αρχή, οι μόνοι χαμένοι θα είμαστε εμείς».

Από την πλευρά του ο Αλεξάνταρ Σίμιτς αναφέρθηκε στο νέο σταθμό της καριέρας του αλλά και την επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία:

«Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα και ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος. Πρέπει να ανέβουμε οπωσδήποτε. Γνωρίζω καλά τον Γκόγκιτς, ξέρω που δούλεψε. Είναι και καλός στην δουλειά του, αλλά και καλός άνθρωπος.

Αν με ρωτούσατε για πίεση πριν πέντε χρόνια μπορεί να σας μιλούσα διαφορετικά. Τώρα όμως όλοι μας είμαστε έμπειροι παίκτες και δεν νιώθουμε καμία πίεση. Ξέρουμε μπάλα και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και του ζητάμε να κάνει λίγο υπομονή, αν κάποια στιγμή σε κάποιο παιχνίδι δεν κυλήσουν όλα όπως πρέπει. Μαζί και ενωμένοι θα κάνουμε τα πάντα για να ανέβει η ομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά και σχετικά με το που του αρέσει να παίζει πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να σας πω πόσα γκολ θα βάλω, αλλά θα σας πω ότι μπορώ να βοηθήσω και με αυτόν τον τρόπο.

Έχω παίξει και στις τρεις θέσεις της μεσαίας γραμμής και μπορώ να αγωνιστώ οπουδήποτε μου ζητηθεί».

Ο Δημήτρης Κοντοδήμος στις πρώτες του δηλώσεις έκανε λόγο για συσπείρωση αλλά και για τη σημασία της έδρας :«Ολοι οι παίκτες που ήρθαμε και φοράμε τη φανέλα του Ηρακλή πρέπει να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε να καταφέρουμε να βρεθούμε στη Σούπερ Λίγκα. Μας αρέσει η πίεση και θέλουμε να αγωνιζόμαστε για μία ομάδα που έχει πάρα πολύ κόσμο. Από τον κόσμο μέχρι την διοίκηση να είμαστε όλοι συσπειρωμένοι για να σημειώσουμε το στόχο μας. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, καθώς η ομάδα πέρσι έχασε αρκετούς βαθμούς».

Ο Χάρης Μπριλάκης στις πρώτες του δηλώσεις είπε: «Από την πρώτη στιγμή, δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ καν. Δεν μπήκαμε σε καμία διαδικασία. Ήρθα σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας. Από εκεί και πέρα, εύχομαι υγεία και στο τέλος να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τους στόχους που έχουν τεθεί», ενώ σε ερώτηση για το εαν υπάρχει πίεση ανέφερε: «Δεν με αγχώνει τίποτα. Έχω δει την δυναμική του κόσμου και κατάλαβα ότι ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Από την στιγμή που ο προπονητής με εμπιστεύτηκε είναι καθήκον μου να κάμψω οποιαδήποτε αντίσταση υπάρχει».

Ο Νίκος Πουρτουλίδης μίλησε για το στόχο της ανόδου στη Super League: «Ο στόχος είναι ένας για τον Ηρακλή και το ξέρουνε όλοι, η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα. Ξέρω ότι ο Ηρακλής πέρασε μία δύσκολη χρονιά, αλλά πιστεύουμε με δουλειά, μέσα από τις προπονήσεις και με τη βοήθεια όλων ο Ηρακλής να καταφέρει να επιστρέψει εκεί που πραγματικά ανήκει».

Σε ερωτήσεις για την χημεία της ομάδας και τον κόσμο ανέφερε τα εξής:

Για τη χημεία της ομάδας : «Χρόνος υπάρχει και επειδή πέρσι ήμουν σε μία νέα ομάδα, όπως η Νίκη Βόλου το ίδιο θα γίνει με δουλειά, προσπάθεια και θέληση, προκειμένου να μπορέσουμε μέσα από την προετοιμασία να αποκτήσουμε την κατάλληλη ομοιογένεια, ώστε στην πρεμιέρα να είμαστε απολύτως έτοιμοι».

Για τον κόσμο: «Είναι μία αδικία που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Ο κόσμος δεν σταμάτησε να είναι δίπλα στην ομάδα σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιζόταν. Το πόσο μεγάλη είναι μία ομάδα, το δείχνει από την υποστήριξη του κόσμου. Οσον αφορά για τη φετινή χρονιά τον περιμένουμε στο Καυτανζόγλειο και σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας».

Ο Φώτης Κηπουρός μίλησε για τη μεταγραφή του στον Ηρακλή, αλλά και για τις πληροφορίες που πήρε από τον Σταύρο Βαγγελόπουλο: «Σίγουρα το γεγονός αυτό μου δίνει το κάτι παραπάνω. Από την πλευρά μου πρέπει να σας πω ότι δεν νιώθω καμία πίεση. Όποιος νιώθει πίεση καλό είναι να μην παίζει ποδόσφαιρο. Εμείς από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε.

Με τον Σταύρο τον Βαγγελόπουλο (σ.σ. κατάγονται από την ίδια περιοχή), είχα μια μικρή συνομιλία, στην οποία μου εξήγησε κάποια πράγματα.

Εντάξει δεν σας κρύβω ότι και εγώ ήθελα να έρθω σε μια ομάδα της πατρίδας μου. Ήταν και λίγο παράπονό μου αυτό τόσα χρόνια. Τώρα όμως, είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Ηρακλή».

Ο Βίτορ Λίμα τόνισε: «Είμαι εντάξει βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και θέλω να βοηθήσω. Θα κάνω τα πάντα για την ομάδα. Στόχος είναι να οδηγήσουμε την ομάδα εκεί που ανήκει. Θα τα δώσουμε όλα μέσα στο γήπεδο για να δώσουμε χαρά στον κόσμο του Ηρακλή, που μας στηρίζει σε κάθε αγώνα».



Παναθηναϊκός AKTOR: Δεν μπορούσε να το χάσει - Με Χουάντσο κόντρα στη Μακάμπι!
Παναθηναϊκός AKTOR: Δεν μπορούσε να το χάσει - Με Χουάντσο κόντρα στη Μακάμπι!
Λευτέρης Πετρούνιας: «Η δουλειά τώρα ξεκινάει, δεν υπάρχει άλλος στόχος στο Παρίσι από το χρυσό»
Λευτέρης Πετρούνιας: «Η δουλειά τώρα ξεκινάει, δεν υπάρχει άλλος στόχος στο Παρίσι από το χρυσό»
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Μαδρίτη αλλά θα επιστρέψει στο νοσοκομείο
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ κατέκτησε τον τίτλο στη Μαδρίτη αλλά θα επιστρέψει στο νοσοκομείο
Αισιοδοξεί ο Κάτας για τρίτη φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ
Αισιοδοξεί ο Κάτας για τρίτη φετινή νίκη στο ΟΑΚΑ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved