Δωματάς στο Onsports: «Γκολ με τον Εργοτέλη στη Super League» (video+photos)

Δωματάς στο Onsports: «Γκολ με τον Εργοτέλη στη Super League» (video+photos)

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του Εργοτέλη και του Κρητικού ποδοσφαίρου, ο Γιάννης Δωματάς, μιλά στο Onsports για την επιστροφή των Κρητικών στη μεγάλη κατηγορία και οριοθετεί τον στόχο του για την νέα περίοδο που δεν είναι άλλος από το να καθιερωθεί και να σκοράρει με την ηρακλειώτικη ομάδα στη Super League.

Όταν ένα παιδί έχει ξεκινήσει το ποδόσφαιρο από τη μεγάλη αγάπη του αείμνηστου Απόστολου Παπουτσάκη, τις ακαδημίες του Εργοτέλη, δεν θα μπορούσε να μην μιλήσει για την εκπλήρωση του «ιερού χρέους» που είχαν οι ποδοσφαιριστές των Κρητικών, με την επιστροφή της ομάδας στη Super League. Έχοντας γίνει επαγγελματίας φέτος, ο 21χρονος Γιάννης Δωματάς γιόρτασε με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία του στην πρώτη ομάδα, αφού κατάφερε να συνδυαστεί με την άνοδο!

Παίζοντας σε 26 αγώνες του δυσκολότερου πρωταθλήματος Football League των τελευταίων ετών, ο νεαρός άσος του Εργοτέλη σκόραρε δυο φορές με την πρώτη από αυτές να είναι «χρυσή» αφού χάρισε στην ομάδα του τη νίκη (1-0) κόντρα στον σκληροτράχηλο Βύζαντα στο Ηράκλειο στις 27 Μαρτίου 2013. Το δεύτερο γκολ του Γιάννη Δωματά ήρθε στις 20 Απριλίου, κι ήταν αυτό που «σφράγισε» το 2-0 επί της Επανομής.

Ο νεαρός άσος των Κρητικών ήταν κάτι παραπάνω από χαρούμενος μιλώντας για την άνοδο της ομάδας του και υποστήριξε πως το μυστικό για να επιτευχθεί ο στόχος ήταν το οικογενειακό κλίμα μεταξύ των παικτών. Ο Γιάννης Δωματάς χαρακτήρισε ως ηλεκτροσόκ την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη στα μέσα της σεζόν, ενώ υπογράμμισε πως στόχος του είναι να γίνει αναπόσπαστο μέλος της ομάδας και στη Super League, στην οποία ευχήθηκε να σκοράρει για να βοηθήσει την ομάδα να κάνει ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στο μέλλον.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Δωματά στο Onsports

- Πέρασε μια εβδομάδα από την τελευταία αγωνιστική, όταν κι εξασφαλίσατε την άνοδο, οπότε μπορείς πιο ψύχραιμα τώρα να μας περιγράψεις τα συναισθήματά σας εκείνη τη στιγμή…

«Για εμάς ήταν μια μεγάλη δικαίωση. Υπήρχε μεγάλη συγκίνηση σε όλους μας, γιατί πολλά παιδιά προερχόμαστε από την ακαδημία του Εργοτέλη και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι έχουμε καταφέρει. Στην αρχή δεν μας πίστευε κανείς, αλλά εμείς τα καταφέραμε και ήμασταν περήφανοι που πετύχαμε τον στόχο μας».

- Ο θάνατος του Απόστολου Παπουτσάκη μετέτρεψε την άνοδο σε «ιερή υποχρέωση» για εσάς;

«Από την πρώτη στιγμή που μάθαμε αυτή την τραγική είδηση, βάλαμε σαν στόχο στην άνοδο. Ήταν κάτι που ήθελε πάρα πολύ κι ο ίδιος, όπως όλοι μας, κι ήταν ένας λόγος παραπάνω που έπρεπε να τα καταφέρουμε, για να την αφιερώσουμε στην μνήμη του».

- Μέσα στη χρονιά, είχατε κι εσείς τα «πάνω» σας και τα «κάτω» σας. Φοβηθήκατε πως μπορεί να χαθεί η άνοδος;

«Όλες οι ομάδες αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα στη διάρκεια της χρονιάς. Εμείς καταφέραμε να διατηρήσουμε το οικογενειακό κλίμα μέσα στην ομάδα και δεν φοβηθήκαμε καμία στιγμή μέσα στο πρωτάθλημα. Πιστεύαμε στον εαυτό μας, στις δυνάμεις και στην ομάδα μας, για αυτό τα καταφέραμε».

- Μίλησες, όπως έκαναν αυτές τις μέρες κι άλλοι συμπαίκτες σου, για το οικογενειακό κλίμα. Ήταν τελικά τόσο σημαντικό για εσάς, που είστε στην πλειοψηφία σας και νεαρά παιδιά, αυτό το συστατικό;

«Για εμάς ήταν μεγάλο κίνητρο το οικογενειακό κλίμα. Μας έδινε μεγάλη όρεξη να πάμε για προπόνηση, είχαμε και κάποια έμπειρα παιδιά και ανθρώπους της ομάδας που ήταν διαρκώς δίπλα μας. Μας συμβούλευαν, μας βοήθησαν, στάθηκαν κοντά μας σε όλα τα προβλήματα, είτε ήταν οικονομικά, είτε προσωπικά, είτε αγωνιστικά. Εμείς όλοι στην ομάδα μεταξύ μας είμαστε φίλοι, κάνουμε παρέα κι έξω από το γήπεδο. Δεν υπάρχει στον Εργοτέλη συναγωνισμός με την κακή έννοια. Όλοι είχαμε τον ίδιο στόχο και τελικά καταφέραμε να τον πετύχουμε».

- Στη διάρκεια της χρονιάς, όταν είχατε αρνητικά αποτελέσματα, η διοίκηση αποφάσισε την αλλαγή του προπονητή. Θεωρείς ότι δικαιώθηκε αυτή της η κίνηση με την άνοδο;

«Πιστεύω ότι έπρεπε να γίνει κάτι, για να μας ταράξει. Θέλαμε ένα ηλεκτροσόκ για να αρχίσει η ομάδα να παίρνει τα πάνω της και να κάνει θετικά αποτελέσματα. Σε μια ομάδα δεν μπορείς να αλλάξεις 30 ποδοσφαιριστές και πάντα ο εύκολος στόχος είναι ο προπονητής. Αυτό συμβαίνει, κακά τα ψέματα, παντού. Τώρα το αν ήταν σωστή η κίνηση της διοίκησης, δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνει. Με την άνοδο βέβαια, δικαιώθηκε η διοίκησή μας, αφού φάνηκε ότι από αυτό το σημείο πήραμε τα πάνω μας και φέραμε την άνοδο».

- Στον Εργοτέλη παρατηρείται το φαινόμενο να πηγαίνει καλά η ομάδα αλλά να μην έχει μεγάλη στήριξη από τον κόσμο. Πιστεύεις ότι με την επιστροφή στη Super League θα «αγκαλιάσουν» περισσότεροι φίλαθλοι την ομάδα;

«Πιστεύω πως ναι. Κάθε ομάδα θέλει το γήπεδό της γεμάτο ή με όσο το δυνατό περισσότερους φιλάθλους. Εμείς ευχαριστούμε πολύ όλον αυτόν τον κόσμο που ήταν δίπλα μας στα παιχνίδια, μας έδωσε δύναμη και μας βοήθησε πολύ. Πιστεύω πως στο μέλλον θα έχουμε και περισσότερους φιλάθλους στο πλευρό μας».

- Η πρώτη σου επαγγελματική χρονιά, συνδυάστηκε με την άνοδο στη Super League. Τι όνειρα κάνεις για το μέλλον;

«Εχω να δώσω πολλά ακόμα στον Εργοτέλη. Η χρονιά πιστεύω πως και για μένα, εκτός από την ομάδα, ήταν επιτυχημένη. Αυτό που θέλω ως πρώτο στόχο είναι να πάρω περισσότερες συμμετοχές στον Εργοτέλη και σίγουρα να σκοράρω περισσότερα γκολ, αυτή τη φορά στη Super League. Πιστεύω πως και η νέα χρονιά θα είναι επιτυχημένη και θα πάει ακόμα καλύτερα από τη φετινή».

- Κλείνοντας, που θα ήθελες να αφιερώσεις την επιτυχία της ανόδου;

«Θέλω να αφιερώσω την άνοδο στους δικούς μου ανθρώπους. Στους γονείς μου, τα αδέρφια μου και σε κάποια άτομα δικά μου που ήταν δίπλα μου όλη τη χρονιά και στήριξαν τις προσπάθειές μου».

Το γκολ του Γιάννη Δωματά απέναντι στον Βύζαντα:

Δωματάς στο Onsports: «Γκολ με τον Εργοτέλη στη Super League» (video+photos)



Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved