Οι «χρυσοί» παλαίμαχοι της ΑΕΛ για το τέλος της εποχής Πηλαδάκη

Οι «χρυσοί» παλαίμαχοι της ΑΕΛ για το τέλος της εποχής Πηλαδάκη

Τα… απόνερα της προαναγγελθείσας αποχώρησης του Κώστα Πηλαδάκη, δεν έχουν ακόμα «χτυπήσει» την ΠΑΕ Λάρισα, ωστόσο… πλησιάζουν. Τέσσερις παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΛ, πρωταγωνιστές της «χρυσής» ομάδας που έφερε το πρωτάθλημα στον Κάμπο, σχολιάζουν στο Onsports το «game over» του μεγαλομετόχου και την επόμενη μέρα της θεσσαλικής ομάδας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

«Ξεκίνημα από την αρχή»

«Η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό στην Λάρισα. Δεν νομίζω όμως ότι αυτό ήταν αρκετό από μόνο του. Είναι απαραίτητο σε πολλές ομάδες και μεταξύ αυτών και στην δικιά μας, ο άνθρωπος που είναι ιδιοκτήτης να βρίσκεται καθημερινά κοντά της.

Η Λάρισα δεν έχει ανάγκη μονάχα από έναν επενδυτή που θα βάζει χρήματα και από εκεί και πέρα θα προχωράει με... αυτόματο πιλότο.

Η Λάρισα ήταν πάντα οικογένεια, από τον μεγαλομέτοχο, μέχρι το τελευταίο μέλος της ομάδας. Ολοι ήμασταν μία αγαπημένη οικογένεια και μεταξύ μας μιλούσαμε στον ενικό. Αυτό χαρακτήριζε την ομάδα πολλά χρόνια, κάτι που προσπάθησε να κάνει ο κ.Πηλαδάκης. Το γιατί δεν έγινε, το ξέρει μονάχα ο ίδιος…

Την επόμενη μέρα είναι δύσκολο να την φανταστεί κανείς, έτσι όπως διαμορφώνονται οι συνθήκες και με το άνοιγμα που υπάρχει στην ομάδα. Είμαι της άποψης πως ο σύλλογος θα πρέπει να πάρει σε χέρια ανθρώπων οι οποίοι προέρχονται από την Λάρισα. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο κάτι είναι εφικτό στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

Θέλω να πιστεύω όμως ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τα βρουν με τον κ.Πηλαδάκη και να βάλουν σε μία σειρά την ομάδα. Καλώς ή κακώς, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με… ενέσεις. Θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή όσο γρηγορότερα γίνεται…».

 

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΥΡΙΤΣΑΣ

«Μπορεί να βγει κάτι καλό…»

Είναι γεγονός ότι στη σημερινή εποχή όπου όλοι οι επιχειρηματίες περνάνε δύσκολες στιγμές και ο κ.Πηλαδάκης δεν μπορούσε να κινηθεί όπως ονειρευόταν και σχεδίαζε όταν ήρθε στην Λάρισα. Είναι γεγονός πως έδωσε πράγματα στην ΑΕΛ, δημιούργησε ένα καινούργιο γήπεδο, της άλλαξε φιλοσοφία, ωστόσο θα μπορούσε να κάνει καλύτερα και αρκετά άλλα πράγματα.

Η ομάδα θα έπρεπε να βρίσκεται στην Super League με ένα τέτοιο γήπεδο από πίσω της, βάση δυναμικής και ιστορίας. Θεωρώ πως την περασμένη σεζόν έδωσε μεγαλύτερο βάρος στην κατασκευή του γηπέδου και άφησε σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό κομμάτι.

Με τα μεγάλα έξοδα που είχε ο σύλλογος, ο υποβιβασμός στην δεύτερη κατηγορία τον οδήγησε σε μία δύσκολη και σκληρή πραγματικότητα. Σίγουρα θα μπορούσε να είναι καλύτερη η συγκυρία της αποχώρησής του, σε μία εποχή που η πλειοψηφία των ομάδων αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα.

Είναι πάντως και μία ευκαιρία αυτοί που θα συνεχίσουν, να προσανατολιστούν και να ρίξουν το βάρος στην στελέχωση της ομάδας με Ελληνες παίκτες και γιατί όχι Λαρισαίους. Η ιστορία έδειξε ότι η ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα αποτελούνταν από Ελληνες και Λαρισαίους. Θεωρώ ότι μπορεί να βγει κάτι καλό, από όλη αυτή την ιστορία…»

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΟΥΛΗΣ

«Προμηνύονται… μαύρες ημέρες»

«Ο Πηλαδάκης ξεκίνησε πολύ δυνατά και έδωσε ένα καινούργιο μοτίβο στην Λάρισα Με όσα έκανε δημιούργησε κλίμα προκειμένου να επιστρέψει ο κόσμος στο γήπεδο, ωστόσο στην πορεία υπήρξαν κάποιες αστοχίες από μέρους του. Τον πήρε... η κάτω βόλτα και στάθηκε αδύνατο να αντεπεξέλθει δημιουργικά στις υποχρεώσεις της ομάδας.

Σίγουρα αποτελεί πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο η αποχώρησή του, αφού επρόκειτο για ένα καινούργιο πνεύμα με καθαρές σκέψεις και άλλη φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο. Χρειάζονται τέτοιοι άνθρωποι. Με την αδυναμία πάντως που έδειξε τον τελευταίο χρόνο, δεν βοηθούσε την Λάρισα.

Η επόμενη μέρα για την Λάρισα παραμένει γρίφος. Εγώ επειδή έτυχε να ζήσω από κοντά την ομάδα πριν από τον ερχομό του κ.Πηλαδάκη με την ιδιότητα του προπονητή, θα έλεγα ότι προμηνύονται... μαύρες ημέρες σε συνάρτηση με την οικονομική κρίση και την δύσκολη θέση στην οποία έχει περιέλθει συνολικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Παρότι η Λάρισα διαθέτει τα ένστικτα και την δυναμική, προκειμένου να κάνει μία καινούργια αρχή και να ξαναγίνει μεγάλη».

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΟΜΗΤΡΟΥΣΗΣ

«Θετικό το έργο του»

«Το συνολικό έργο του κρίνεται θετικό. Βοήθησε την ομάδα σε αγωνιστικά και οργανωτικά θέματα, με αποκορύφωμα βέβαια την δημιουργία του νέου γηπέδου. Μετράει πολύ για μία ομάδα σαν την Λάρισα, να διαθέτει το δικό της σύγχρονο γήπεδο. Επί των ημερών Πηλαδάκη η ΑΕΛ έπαιξε στην Ευρώπη και κατέκτησε το Κύπελλο. Νομίζω πως χαίρει εκτίμησης από το μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου στην πόλη.

Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τώρα ποια θα είναι η επόμενη μέρα της ομάδας. Αν έρθει κάποιος άλλος επενδυτής και θα συνεχίσει το έργο του Πηλαδάκη, πηγαίνοντας πιο ψηλά την ομάδα. Εύχομαι και ελπίζω, να πάνε όλα καλά…»

 

 

 



Άννα Βίσση: Ρώτησε τον Φώτη Ιωαννίδη αν θα μείνει στον Παναθηναϊκό - Η απάντηση του Έλληνα φορ (vid)
Άννα Βίσση: Ρώτησε τον Φώτη Ιωαννίδη αν θα μείνει στον Παναθηναϊκό - Η απάντηση του Έλληνα φορ (vid)
Euro 2024: Γερμανία - Σκωτία 5-1: Τα highlights της υπεροχής των «πάντσερ»
Euro 2024: Γερμανία - Σκωτία 5-1: Τα highlights της υπεροχής των «πάντσερ»
Κώστας Σλούκας: «Ευχαριστώ για την απαξίωση που μου έδειξαν» - Όσα είπε για την Εθνική (video)
Κώστας Σλούκας: «Ευχαριστώ για την απαξίωση που μου έδειξαν» - Όσα είπε για την Εθνική (video)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου | Τίμησε τη μνήμη του Δερμάνη ο Λεσόρ (videos)
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου | Τίμησε τη μνήμη του Δερμάνη ο Λεσόρ (videos)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved