Ελλάς Σύρου - Μαρκό 1-1 (3-4 πεν.): Η πρόκριση στη League Phase κρίθηκε από την άσπρη βούλα

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι η αθηναϊκή ομάδα πήρε την πρόκριση στα πέναλτι.

Ελλάς Σύρου - Μαρκό 1-1 (3-4 πεν.): Η πρόκριση στη League Phase κρίθηκε από την άσπρη βούλα

H 16η ομάδα της League Phase του Κυπέλλου Ελλάδας έγινε η Μαρκό, μετά τη νίκη εναντίον της Ελλάς Σύρου για τον 2ο προκριματικό της διοργάνωσης. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν μέσω των πέναλτι με 3-4 και έτσι πήραν το εισιτήριο της επόμενης φάσης.

Η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με ένα δραματικό 1-1, το οποίο διαμορφώθηκε στο φινάλε. Ο Νεκούλ, εξαπέλυσε φοβερό σουτ μετά από ασίστ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί (90′) κάνοντας το 1-0, για να ισοφαρίσει στο 90+2′ ο Νίνο με εύστοχη εκτέλεση από τα 11 μέτρα.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι δύο ομάδες μπήκαν στη σεζόν χωρίς να έχουν ακόμη βρει τον απαιτούμενο αγωνιστικό ρυθμό, κάτι που αποτυπώθηκε και στην εικόνα της αναμέτρησης. Παρότι η Μαρκό θεωρούνταν το φαβορί, η Ελλάς Σύρου στάθηκε ανταγωνιστικά και δημιούργησε σημαντικές ευκαιρίες, σε ένα παιχνίδι που παρέμεινε αμφίρροπο μέχρι το φινάλε.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή καταγράφηκε στο 24’, όταν ο Σεμπά έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μπουσάι επιχείρησε να απειλήσει, στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε λίγο πριν από την ανάπαυλα, με τον Κρέτση να μην βρίσκει στόχο στο 44’.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, η Ελλάς Σύρου έφτασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Οτσοβέτσι εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση, βγήκε απέναντι από τον Θεοδωράκη, όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει σωστά την προσπάθειά του.

Στο 56’ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μαρκό. Ο έμπειρος Μαροκινός ανέλαβε να δώσει μεγαλύτερη επιθετική ώθηση στην ομάδα του, η οποία έψαχνε το γκολ πριν η αναμέτρηση οδηγηθεί στα πέναλτι.

Τελικά, η λύση ήρθε στο 90’. Ο Ελ Αραμπί με εξαιρετική ενέργεια έξω από την περιοχή ξεμαρκαρίστηκε και πέρασε την μπάλα στον Νεκούλ, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Η Ελλάς Σύρου, ωστόσο, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στις καθυστερήσεις ο Γεμιστός κέρδισε πέναλτι από τον Οικονομίδη, με την Αντωνίου να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Νίνο ανέλαβε την εκτέλεση στο 90’+4’ και νίκησε τον Θεοδωράκη, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 και στέλνοντας το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

  • Κυριακίδης (Μαρκό): 0-1
  • Τσιαντούλας (Ελλάς Σύρου): 1-1
  • Ελ Αραμπί (Μαρκό): 1-2
  • Γεμιστός (Ελλάς Σύρου): απόκρουση Θεοδωράκη
  • Σεμπά (Μαρκό): απόκρουση Καραργύρη
  • Μπουλλάρι (Ελλάς Σύρου): 2-2
  • Νεκούλ (Μαρκό): 2-3
  • Ζάχι (Ελλάς Σύρου): 3-3
  • Μεντόσα (Μαρκό): 3-4
  • Νίνο (Ελλάς Σύρου): απόκρουση Θεοδωράκη

Ελλάς Σύρου - Μαρκό 3-4 πέν. (1-1 κ.δ.)

Γκολ: 90'+4' πέν. Νίνο - 90' Νεκούλ

Κίτρινη: 15' Φατιόν, 18' Κρέτση, 50' Φαϊζάλ:

Διαιτητής: Αντωνίου (Αχαΐας)

Ελλάς Σύρου (Θανάσης Στάικος): Καραργύρης, Κουτσουδάκης (74' Ζάχι), Διαμαντής, Βλάχος, Ζαφείρης (74' Κωστόπουλος), Κρέτση (90'+1' Γεμιστός), Πρεβεζιάνος, Φαϊζάλ (61' Τσιαντούλας), Οτσοβέτσι (74' Ανδρικόπουλος), Νίνο, Μπουλλάρι.

Μαρκό (Σούλης Παπαδόπουλος): Θεοδωράκης, Τσάκνης (56' Ελ Αραμπί), Μπουσάι, Σμάλης, Στάμου, Φατιόν (56' Οικονομίδης), Κυριακίδης, Πετράτος (46' Κοπανίδης), Μιούλερ (72' Μεντόσα), Σεμπά, Αλεξόπουλος (46' Νεκούλ).