Στήριξη για Ρίβερ

Στήριξη για Ρίβερ

Τα πρώτα θετικά νέα έφτασαν για τη Ρίβερ Πλέιτ ύστερα από τον υποβιβασμό της. Κάποιοι από τους παλαιότερους παίκτες της, με καρδιά «εκατομμυριούχων» προσφέρθηκαν να επιστρέψουν στην ομάδα και να αγωνιστούν στη δεύτερη κατηγορία.

Το σύνθημα στο «Μονουμεντάλ» της περασμένης Κυριακής ήταν «να φύγουν όλοι, να μη μείνει ούτε ένας» και αναφερόταν στους παίκτες που οδήγησαν τη Ρίβερ στη Σεγούντα Ντιβισιόν, για πρώτη φορά στην επαγγελματική ιστορία της. Τρεις μέρες αργότερα, ο κόσμος άρχισε να αναθαρρεί, με το μήνυμα αυτό των ποδοσφαιριστών που αποδεικνύουν την αγάπη τους για την ομάδα και πως «στα δύσκολα ακόμη πιο πολύ» είναι δίπλα της.

Η αργεντινική εφημερίδα «Ολέ» τους περιγράφει ως παίκτες-φιλάθλους. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που είχαν αναδειχθεί με τη φανέλα των «μιγιονάριος» και δεδομένων των νέων συνθηκών, θέλουν να ανταποδώσουν στην ομάδα όσα τους προσέφερε, βοηθώντας την να επιστρέψει στην Πριμέρα.

«Πρωτοστάτης» αυτής της πρωτοβουλίας φέρεται να είναι ο Φερνάντο Καβενάγκι, ο οποίος παρ’ ότι έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την Μπορντό, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα στη Βραζιλία. Ο εκπρόσωπός του, Νέστορ Σίβορι, ήδη προσπαθεί να τον αποδεσμεύσει από τη γαλλική ομάδα. Ο ίδιος μάνατζερ εξέφρασε και την επιθυμία άλλων ποδοσφαιριστών, όπως ο τερματοφύλακας της Μαγιόρκα, Χερμάν Λουξ και ο επιθετικός της Βαλένθια, Τσόρι Ντομίνγκες, οι οποίοι φαίνονται πρόθυμοι να αφήσουν το ισπανικό πρωτάθλημα για να ενταχθούν στη Ρίβερ.

Άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βοηθήσουν τη Ρίβερ είναι οι Μπουρίτο Ορτέγα, Άριελ Γκαρσέ, Κρίστιαν Φαμπιάνι, Νέλσον Κουέβας και Φεντερίκο Ντομίνγκες, με τον τελευταίο να δηλώνει πως «Με τη Ρίβερ θα παίξω ακόμη και στη Δ’ κατηγορία».

Όλα δείχνουν πως ο αντικαταστάτης του Χουάν Χοσέ Λόπες στον πάγκο της ομάδας, Ματίας Αλμέιδα, δε θα δυσκολευτεί να γεμίσει το ρόστερ του για τη νέα σεζόν με παίκτες με πάθος και αγάπη, ώστε να πετύχουν τον στόχο της επιστροφής στην Πριμέρα. «Όταν οι συγγραφείς των πιο σκοτεινών σελίδων της ιστορίας φεύγουν, άλλοι προτείνονται ως λύση. Ο πρώτος, ας ανάψει το φως», ήταν οι τελευταίες λέξεις του ρεπορτάζ της «Ολέ».

Επιμέλεια: Τατιάνα Νιφλή



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved