Η κατάθεση του Πιλάβιου

Η κατάθεση του Πιλάβιου

Ο Σοφοκλής Πιλάβιος καταθέτει στις 19 Μαρτίου 2010 στην Πταισματοδίκη Χρυσηΐδα Μαρκοπούλου για την υπόθεση με τα στημένα παιχνίδια.

Αναλυτικά, ο Πιλάβιος αναφέρει:

«Είμαι πρόεδρος της ΕΠΟ από 24/01/2009. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι η αρχή του ποδοσφαίρου και είναι μέλος εδώ και πάρα πολλά χρόνια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας που έχει ως μέλη της 53 κράτη. Η ΕΠΟ συμμετέχει είτε συλλογικά είτε εθνικά σε διοργανώσεις της UEFA και κατά συνέπεια έχει άμεση και στενή σχέση με τις υπηρεσίες και τα όργανα αυτής. Εδώ και μερικά χρόνια έχει παρατηρηθεί ότι μεγάλος αριθμός ατόμων στοιχηματίζει σε εθνικούς και συλλογικούς αγώνες. Μετά από καταγγελίες διαφόρων ότι αρκετοί από τους αγώνες αυτούς προσυνεννοημένοι για στοιχηματικά οφέλη από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους στους αγώνες, η UEFA αποφάσισε την σύσταση ενός ελεγκτικού μηχανισμού, ο οποίος ονομάζεται BFDS. Ο εν λόγω μηχανισμός έχει ως αποστολή να διερευνήσει και να αποκαλύψει τυχούσες ανωμαλίες σε συνήθεις στοιχηματισμούς. Ο μηχανισμός αυτός εποπτεύεται από την Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA. Σημειωτέον ότι η UEFA έχει σημβληθεί με όλα ή τουλάχιστον με τα μεγαλύτερα στοιχηματικά γραφεία της Ευρώπης και της Ασίας από τα οποία αντλεί σημαντικές πληροφορίες.

Κατά την UEFA ένας στοιχηματισμός μπορεί να θεωρηθεί ασυνήθης άρα και ύποπτος όταν αφ΄ενός παίζονται υπέρογκα ποσά και αφετέρου όταν οι αποδόσεις του στοιχηματισμού έχουν ποδοσφαιρικά μη αναμενόμενη διακύμανση. Η UEFA θεωρεί ότι εμπλεκόμενοι φορείς σε προσυνεννοημένο παιχνίδι είναι τα κάτωθι φυσικά πρόσωπα: 1ον Οι διοικήσεις των ομάδων, 2ον Οι ποδοσφαιριστές, 3ον Οι διαιτητές και 4ον Οι προπονητές οι κάποιοι από τα παραπάνω πρόσωπα. Τούτο αποτελεί και την δική μου πεποίθηση. Από επαφές που έχω κάνει, άλλωστε και εγώ ο ίδιος πειθαρχικός επιθεωρητής της UEFA , είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι στο δυναμικό της ανήκουν τα πιο εξειδικευμένα άτομα στον τομέα αυτό, που είναι πρόθυμα όπως μου έχει δηλωθεί να έρθουν στην Ελλάδα και να καταθέσουν στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας, κάτι που εγώ θεωρώ απαραίτητο διότι είναι σε θέση να επεξηγήσουν επακριβώς σε ποια στοιχεία στηρίζονται τα συμπεράσματά τους. Θέλω ακόμα να αναφέρω ότι τα στοιχήματα παίζονται όχι μόνον πριν τον ποδοσφαιρικό αγώνα αλλά και κατά τη διάρκεια αυτού.

Στη δεύτερη περίπτωση τα στοιχεία των στοιχημάτων πολλές φορές οδηγούν σε ασφαλέστερα συμπεράσματα ως προς το αν ένας αγώνας είναι ή όχι προσυνεννοημένος. Αναφορικά με τα ερευνώμενα παιχνίδια, προσωπικά δεν είμαι σε θέση να σας δώσω κάποια περαιτέρω στοιχεία αλλά θεωρώ ότι όλα τα φυσικά πρόσωπα που προανέφερα, αν εξεταστούν, μπορούν να σας δώσουν χρήσιμες πληροφορίες. Τελειώνοντας, σας προσκομίζω αντίγραφο ηλεκτρονικού μηνύματος (mail) που χθες 17.03.2010, έλαβα στον υπολογιστή μου από την UEFA στο οποίο αναφέρεται σε περίληψη ή κατά την κρίση της διαβάθμιση της υποψίας αναφορικά με τους αγώνες αυτούς.



Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 1 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Μάικ γύρισε σπίτι του…
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved