Το Onsports στην Ευελπίδων

Το Onsports στην Ευελπίδων

Την πόρτα του 9ου τακτικού ανακριτή, Γιώργου Κασίμη, πέρασαν στις 07.30 οι δέκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών. Μπέος και Τσακογιάννης τα «έχωσαν» στους δημοσιογράφους.

Οι Αχιλλέας Μπέος, Σταύρος Ψωμιάδης, Γιώργος Τσακογιάννης, Νίκος Χάλκος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Νίκος Παντέλης, Θανάσης Ντότσας, Νίκος Ζαμάνης, Βασίλης Καρακούλιας και Ανδρέας Δημόπουλος θ' απολογηθούν κατά τη διάρκεια της μέρας για τις βαρύτατες κατηγορίες, όπως είναι η στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ωστόσο, ότι κάποιοι εξ αυτών θα ζητήσουν προθεσμία για ν' απολογηθούν άλλη μέρα. Αντίθετα, όσοι απολογηθούν θ’ αποφασιστεί στη συνέχεια αν θα κριθούν προφυλακιστέοι ή θ’ αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν ο ανακριτής και ο εισαγγελέας διαφωνήσουν για την τύχη των κατηγορουμένων, θ’ αποφανθεί το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Το Onsports βρίσκεται ήδη στην Ευελπίδων για να σας ενημερώσει πρώτο για όποια εξέλιξη στην υπόθεση.

- Ο Αχιλλέας Μπέος και Γιώργος Τσακογιάννης επιτέθηκαν φραστικά στους δημοσιογράφους, τους οποίους χαρακτήρισαν υπεύθυνους για τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης. 

- Οι απολογίες αναμένεται να ολοκληρωθούν, όπως οι δικηγόροι των κατηγορούμενων τόνισαν, αργά το βράδυ.

- Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, εκπρόσωπος του πρώην υπαλλήλου της ΕΠΟ, Γιάννη Παπαδόπουλου, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, τόνισε: «Επισκέφτηκα τον ανακριτή και του μετέφερα την πρόθεση του εντολέα μου να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση στης δικαιοσύνης τις αμέσως επόμενες ημέρες. Με βάση το υλικό που υπάρχει πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι, γιατί οποιαδήποτε φιλική συνομιλία δεν σημαίνει και ποινικό αδίκημα. Οι Ρωμαίοι έκαναν λόγο για «άρτον και θεάματα». Σήμερα απουσιάζει ο άρτος και προωθούνται τα θεάματα. Ο πελάτης μου είναι στην Ελλάδα και θα εμφανιστεί σε χρονική στιγμή που θα επιλέξει ο ίδιος».

- Ήδη έχουν απολογηθεί αρκετοί εκ των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο Σταύρος Ψωμιάδης.

- Αυτή την ώρα (11.30) απολογείται ο Βασίλης Καρακούλιας.

- Στην Ευελπίδων βρέθηκε και ο Αλέξης Κούγιας, όχι όμως για ν' απολογηθεί, αλλά για να καταγγείλει ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του από γνωστό μάνατζερ που εμπλέκεται στην υπόθεση.

- Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε ο Σταύρος Ψωμιάδης.

- Ελεύθερος αφέθηκε και ο Ανδρέας Δημόπουλος.

- Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο booker, Βασίλης Καρακούλιας.

Αύριο Τρίτη (28/06), καλείται να απολογηθεί ο Βασίλης Γεωργιτσάκος ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή το βράδυ στην Καρδίτσα και μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Αθήνα. Ο εν λόγω κατηγορούμενος διατηρούσε παράνομο γραφείο στοιχημάτων στη Θεσσαλία. Ήταν στενός συνεργάτης του επίσης συλληφθέντα πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ και του Πιερικού Δημήτρη Ζαβαντία, με τον οποίο -όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας- «έστηναν» ποδοσφαιρικούς αγώνες της Β΄ και Γ Εθνικής , κυρίως με ομάδες της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Οι κατηγορίες

Η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους αφορά -κατά περίπτωση- στα εξής αδικήματα:

Εγκληματική οργάνωση, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, εκβίαση με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζόμενου κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, νομιμοποίηση εσόδων κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, εντός πλαισίου εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα τελεσθείσα από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία στις δύο παραπάνω πράξεις και παράνομη οπλοκατοχή.

Ο Αχχιλέας Μπέος

O Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας για πρώτη φορά μετά τη σύλληψή του για την υπόθεση των στημένων στο ραδιοφωνικό σταθμό «SportFM Μαγνησίας» δήλωσε:

«Ούτε δωροδοκώ, ούτε χρηματίζω μέσα από αυτές τις συνομιλίες, ούτε απειλώ ούτε εκβιάζω. Είναι μια σκευωρία. Οι πιο παλιοί θα ξέρουνε, ότι στην κατοχή ήταν καταδότες που τους έκρυβαν με κουκούλες. Έτσι έχει γίνει και με τον κ. Νίκο Πατέρα, ο οποίος εχει ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία μετά την προσωπική μου ρήξη με αυτό τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Δυστυχώς, ήπια 5 ή 15 καφέδες μαζί του και λυπάμαι που έκατσα. Μπορεί να έχουν γίνει και κάποια λάθη, όπως έχουν γίνει σε όλο τον κόσμο».

Ο Γιώργος Τσακογιάννης

Οι εισαγγελικές αρχές αποδίδουν «διευθυντικό ρόλο σε εγκληματική οργάνωση» τόσο στον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέα Μπέο όσο και στον παράγοντα της Ηλιούπολης, Γιώργο Τσακογιάννη.

Πάντως, ο δικηγόρος του Γιώργου Τσακογιάννη, Γιάννης Μαρκουλάκος, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο πελάτης του είναι αθώος και πως άλλοι είναι οι επικεφαλής, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.

«Η υπόθεση αυτή με τις εξηγήσεις που θα δώσουμε θα μπει στο πολύ μικρό πλαίσιο που της αρμόζει. Ο πελάτης μου δεν έχει καμία σχέση με τους στημένους αγώνες, ούτε είχε την ικανότητα να στήνει πρωταθλήματα και ούτε και την εξουσία να το κάνει. Άλλωστε, από τα ονόματα που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ότι εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση, προκύπτει ότι αν έχουν γίνει αυτά ή κάποια από αυτά ή κάποια από αυτά που έχουν έρθει στη δημοσιότητα, άλλοι είναι οι επικεφαλής, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις... Είναι ηχηρά ονόματα με ηχηρές θέσεις και δύναμη σε ποδοσφαιρικές ομάδες».

Ο Μάκης Ψωμιάδης

Την αθωότητα του γιου του, Σταύρου, για την υπόθεση των στημένων αγώνων, υπεραμύνθηκε από την πλευρά του, ο Μάκης Ψωμιάδης ο οποίος αναζητείται.

«Ο Σταύρος είναι αθώος. Δεν υπάρχει ούτε μία γραμμή ενοχής του στη δικογραφία. Δεν έχει παίξει ποτέ στοίχημα και δεν γνωρίζει από αυτά τα πράγματα. Αφήστε με εμένα, κοιτάξτε το παιδί. Κακώς κατηγορείται». Αυτά ήταν τα λόγια του Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος καταζητείται, στο blog της «Δίκης».

Πάντως, ο Μάκης Ψωμιάδης προσανατολίζεται στην παράδοσή του στις αστυνομικές αρχές, όπως επιβεβαίωσε με δηλώσεις ο δικηγόρος του, Χρήστος Μυλωνόπουλος ο οποίος ανέφερε:

«Έχει την πρόθεση να εμφανιστεί κατά τέτοιο τρόπο που να προστατεύεται η τιμή και η υπόληψή του, που έχουν θιγεί βάναυσα».

Τα 968 εμβάσματα κι άλλοι 87 κατηγορούμενοι

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η «Sportday» στην έκδοση της Κυριακής (26/06) το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του ΣΔΟΕ και της ΕΥΠ σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας, που αφορά σε 968 εμβάσματα από ελληνική τράπεζα προς χώρες της Ασίας.
Πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, σύντομα αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες σε άλλα 87 άτομα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν ονόματα προέδρων, ομάδων και μάνατζερ.

Στον Κορυδαλλό οδηγήθηκε ο Γιώργος Τσακογιάννης!

Το δρόμο για τις φυλακές του Κορυδαλλού πήρε ο Γιώργος Τσακογιάννης, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος, μετά την απολογία του.

Απολογούμενος  ο Γιώργος Τσακογιάννης , αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση των «στημένων».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μεγαλοπαράγοντας της Ηλιούπολης ισχυρίστηκε ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή πως :

«Δεν συμμετέχω σε καμία εγκληματική οργάνωση, δεν έχω δωροδοκήσει κανένα πρόσωπο για να αλλοιώσω το αποτέλεσμα αγώνα και βέβαια δεν έχω νομιμοποιήσει ποτέ έσοδα προερχόμενα από εγκληματικές δραστηριότητες. Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας φερέγγυος και αξιόπιστος επιχειρηματίας, που έχω χόμπι το ελληνικό ποδόσφαιρο λόγο για τον οποίο αγόρασα τις μετοχές της ΠΑΕ Ηλιούπολης, και έχω δυστυχώς βρεθεί τώρα, χωρίς να φταίω, αναμεμειγμένος σε μια τόσο σοβαρή ποινική υπόθεση απλώς και μόνο λόγω των κοινωνικών επαφών μου με συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν απασχολήσει ή απασχολούν τη Δικαιοσύνη».

Στο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή αμφισβητεί μάλιστα το σύστημα ανίχνευσης της ΟΥΕΦΑ λέγοντας χαρακτηριστικά πως « δεν αποτελεί απόδειξη αλλοίωσης των αποτελεσμάτων των συγκεκριμένων ποδοσφαιρικών αγώνων που πιθανολογούνται ως χειραγωγημένοι, αλλά απλώς ενδεικνύει μια στατιστική πιθανότητα ενδεχόμενης αλλοίωσης του».

Τονίζει ακόμη ότι από τη δικογραφία δεν προκύπτει οποιοδήποτε οικονομικό όφελος δικό του ή κάποιου συγγενικού ή φιλικού του προσώπου και δεν αποδεικνύεται η εμπλοκή του στις παράνομες πράξεις για τις οποίες κατηγορείται.  Στο υπόμνημα αναφέρεται εκτενώς και στις τηλεφωνικές συνομιλίες του που έχει καταγράψει η ΕΥΠ τονίζοντας ότι το περιεχόμενό τους έχει παρεξηγηθεί και πως σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Τις χαρακτηρίζει μάλιστα ως «συζητήσεις μεταξύ φανατισμένων ποδοσφαιρόφιλων», ενώ ζήτησε να εξεταστεί κατʼ αντιπαράσταση με κάποια από τα πρόσωπα που αναφέρονται ως συνομιλητές του.

Δείτε  ΕΔΩ  όλη την απολογία του Γιώργου Τσακογιάννη

Ελεύθερος έμεινε ο Νικόλαος Ζαμάνης

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, έμεινε μετά την απολογία του, ο Νικόλαος Ζαμάνης.

Στην φυλακή και ο Μπέος

  • Με ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή ο Αχιλλέας Μπέος, μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στο Κορυδαλλό.


Miami Open: Ήττα με 2-0 και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά (video)
Miami Open: Ήττα με 2-0 και αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά (video)
Προκριματικά Euro 2024: Η Σκωτία σόκαρε την Ισπανία, «διπλό» της Κροατίας στην Τουρκία!
Προκριματικά Euro 2024: Η Σκωτία σόκαρε την Ισπανία, «διπλό» της Κροατίας στην Τουρκία!
Εθνική Νέων: Πανηγυρική πρόκριση στο Euro 2023! – Επιστρέφει σε τελική φάση, μετά το 2015
Εθνική Νέων: Πανηγυρική πρόκριση στο Euro 2023! – Επιστρέφει σε τελική φάση, μετά το 2015
Εθνική Ελπίδων: Ξεκίνημα με «γκέλα» στα προκριματικά του Euro 2025
Εθνική Ελπίδων: Ξεκίνημα με «γκέλα» στα προκριματικά του Euro 2025
©2011-2023 Onsports.gr - All rights reserved