Ο Μπαμπά, η Αλτάι και ο Χατζηγιοβάνης, η ομάδα που εντυπωσιάζει κι ο… εμβολιασμός!

Ο Μπαμπά, η Αλτάι και ο Χατζηγιοβάνης, η ομάδα που εντυπωσιάζει κι ο… εμβολιασμός!

Ο Μαρτυριάρης επιστρέφει καλοκαιρινός, για να σας… μαυρίσει το φως που τυφλώνει την κατανόηση των πεπραγμένων στο Ελληνικό ποδόσφαιρο!

*Το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Το πρωτόκολλο αναφορικά με κρούσματα στις ομάδες, έχει αλλάξει. Αν προκύψουν 1-2-3 παίκτες θετικοί στον κορονοϊό, δε φαίνεται να σταματούν οι ομαδικές προπονήσεις όπως γινόταν κι όταν επέστρεφαν στη δουλειά να χωρίζονται σε γκρουπ.

*Εδώ που τα λέμε φαντάζει και λογικό. Σκεφτείτε για ένα κρούσμα σε μια ομάδα να σταματούσε η προετοιμασία για μία εβδομάδα και μετά άλλη μία με ξεχωριστά γκρουπ, που σημαίνει απλά εκγύμναση των αθλητών και όχι ομαδική δουλειά.

*Αν νομίζετε πως η αιτία για αυτή την χαλάρωση είναι ο εμβολιασμός των παικτών, μάλλον πέφτετε έξω. Κι αυτό γιατί δεν έκαναν όλοι οι παίκτες το εμβόλιο. Όπως και στην κοινωνία, έτσι και στις ομάδες κάποια παιδιά αρνήθηκαν (διαφέρει ο αριθμός σε κάθε κλαμπ προφανώς). Άλλωστε δεν μπορεί να υπάρξει υποχρεωτική διαδικασία σε τέτοιο θέμα, γιατί θα πάνε οι παίκτες στη FIFA και οι ΠΑΕ θα βρουν μπελά!

*Καλό το ρόστερ που φτιάχνει η ΑΕΚ. Ποιοτικά εννοώ. Αλλά ταυτόχρονα πολύ δύσκολο μωρέ αδερφάκι μου. Όχι για εμάς, για τον Μιλόγεβιτς! Ο Σέρβος προπονητής πρέπει να δείξει και μια ακόμη πτυχή της αξίας του. Αυτή του εξαιρετικού διαχειριστή δύσκολων χαρακτήρων…

*Εκεί στον Παναθηναϊκό μην γελιόμαστε, έχετε καθυστερήσει. Οκ αρχίζετε τις υποχρεώσεις σας αργότερα απ’ όλους, όμως ξεκίνησε το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Και σας λείπουν αρκετοί βασικοί παίκτες! Ο στόπερ, ο ή οι εξτρέμ, ο φορ. Συν τις υπόλοιπες κινήσεις που όμως και να καθυστερήσουν οκ δε χάθηκε ο κόσμος (τερματοφύλακας, ίσως κι άλλος χαφ).

*Βέβαια το μεγάλο πρόβλημα στον Παναθηναϊκό, είναι το πώς θα διώξει κι όχι το πώς θα φέρει. Καλά τα «θα φύγουν αυτοί, αυτοί κι εκείνοι», αλλά στην πράξη… δύσκολο! Από τους… Αγιούμπ, μέχρι και τους… Μπεκ όλοι εδώ είναι!

*Ανοιχτό του Χατζηγιοβάνη για την Τουρκική Αλτάι. Μπορεί και να φτάσουν το 1,5 χαρτί οι Τούρκοι, πιάνοντας την… προφορική ρήτρα που υπάρχει. Εμένα η απορία μου είναι άλλη. Δηλαδή το όνειρο του 24χρονου Χατζηγιοβάνη που είναι βασικός στον Παναθηναϊκό, είναι να πάει σε μια νεοφώτιστη Τουρκική ομάδα;

*Δηλαδή να πάει κάπου που αν παίξει καλά, ίσως τον πάρει η Τραμπζονσπόρ, από εκεί αν παίξει καλά ίσως να ενδιαφερθεί καμιά Φενέρ; Δεν το λες και τεράστια φιλοδοξία. Βέβαια υπάρχει πάντα και το οικονομικό που σαφώς παίζει τεράστιο ρόλο επειδή ο παίκτης και η πλευρά του μπορεί απλά να σκέφτονται «όταν στα 35-36 σταματήσω, να μην έχω καμιά σκοτούρα και να έχω εξασφαλίσει και τα εγγόνια μου». Θεμιτό…

*Κάτι τελευταίο για «τριφύλλι». Να ξέρετε πως όταν ακούτε για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς που δεν του παίρνει λέξη άνθρωπος, είναι στο 110% σωστό! Ο Σέρβος για μεταγραφικά θέματα, δε μιλά σε άνθρωπο, ούτε σε αυτούς που εμπιστεύεται καλά-καλά! Γι’ αυτό και θα είναι θαύμα να… διαρρεύσει κάποιο όνομα πριν «κλείσει» η δουλειά. Που να ισχύει εννοώ, όχι να είχαμε να λέγαμε!

*Θέλει Μπαμπά ο Ολυμπιακός. Είναι ιστορία, επειδή κι ο ΠΑΟΚ τον ήθελε. Δεν το λένε πλέον στο «δικέφαλο», αλλά έτσι είναι. Όμως ο Ολυμπιακός γιατί τον θέλει; Ρωτάω επειδή δε νομίζω να ταιριάζει τόσο στη φιλοσοφία των «ερυθρόλευκων».

*Είναι πολύ καλός κυρίως ανασταλτικά. Δημιουργικά, δε… θάμπωσε τον πλανήτη κιόλας. Αν παίζει με διάταξη τριών πίσω (άρα θέλει μπακ χαφ) ή ακόμη κι αν παίζει με τετράδα ο Ολυμπιακός, στη δημιουργία του παιχνιδιού του επί Μαρτίνς τα μπακ παίζουν τεράστιο ρόλο! Αυτοί θα ξέρουν καλύτερα βέβαια…

*Η πιο σοβαρή και εντυπωσιακή (τηρουμένων των αναλογιών) δουλειά στις μεταγραφές μέχρι τώρα, γίνεται στον Ατρόμητο. Φανταστείτε πως λίγους μήνες πριν ο Σπανός έλεγε πως θα φύγει. Δηλαδή αν δεν το έλεγε, ποιον θα έφερνε; Σε κάθε περίπτωση περιμένω με τεράστιο ενδιαφέρον τον Ατρόμητο. Που αν δεν κάνει τραγικά λάθη, δύσκολα θα απειληθεί για πλέι οφ (έστω κι ως έκτος).

*Στη Super League 2 θα είναι οι Β ομάδες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ. Θα ιστορικά κλαμπ (ΑΕΛ, Ηρακλής, Λεβαδειακός, Παναχαϊκή κτλ). Μη σας πούμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ την «μεγάλη» κατηγορία θα έχει!

*Στα τηλεοπτικά των ομάδων της Super League 1, πάντα να κρατάτε μικρό καλάθι. Απ’ αυτά που διαβάζετε να πιστεύετε μόνο όσα ανακοινώνονται, επειδή παίζονται παιχνίδια απίστευτα και κυρίως πολλών εκατομμυρίων. Οι κινήσεις τακτικής είναι περισσότερες απ’ τα μεταγραφικά ζητήματα. Απλά κάποια θέματα… χτυπούν έντονα. Ειδικά κάτι διαφορές σε ποσά «φωνάζουν» ρε παιδιά! Είπαμε όμως, παιχνίδια τακτικής…



Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Γλιτώνει τη χρεοκοπία ο Μπόρις Μπέκερ
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved