Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 2-1: Το είδε σαν αγγαρεία και ξύπνησε... εφιάλτες! (videos)

Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΚ 2-1: Το είδε σαν αγγαρεία και ξύπνησε... εφιάλτες! (videos)

Η ΑΕΚ είδε σαν αγγαρεία τον επαναληπτικό με τον Απόλλωνα κι οι μαχητικοί γηπεδούχοι πήραν τη νίκη γοήτρου (2-1), «ξεγυμνώνοντας» και πάλι τα αμυντικά προβλήματα των «κιτρινόμαυρων»

Μετά το 2-0 του πρώτου αγώνα, ο επαναληπτικός ήταν ουσιαστικά μια ευκαιρία για δοκιμές από τον Μανόλο Χιμένεθ, ωστόσο αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την εικόνα χαλάρωσης που είχε η ΑΕΚ κυρίως στο πρώτο μέρος.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν είχαν ένταση στο παιχνίδι τους κι αμυντικά θύμισαν παλιές... κακές εποχές. Τα ατομικά λάθη από το κέντρο και πίσω ήταν πολλά κι αδικαιολόγητα, με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας, η οποία είναι μια καλή και σοβαρή ομάδα, να βρει δύο γκολ. Το πείραμα με τον Τάνκοβιτς σε θέση «δεκαριού» και τον Νταντσένκο δεξί εξτρέμ δεν έπιασε, ενώ κι ο Χνιντ δεν μπορεί να πει κάποιος ότι έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά.

 Στο τέλος της ημέρας, η ΑΕΚ πέτυχε τον στόχο της, προκρίθηκε κι αυτό είναι που μετράει αλλά σίγουρα προβλημάτισε με την εικόνα της και στο πρώτο ημίχρονο θύμισε την κακή ομάδα επί ημερών Καρέρα, η οποία είχε δεχθεί τρία (και παραλίγο) τέσσερα γκολ στο ίδιο γήπεδο, από τον ίδιο αντίπαλο.

Τα λάθη «γέννησαν» κι... έσβησαν το όνειρο

ΑΕΚ και Απόλλωνας ξεκίνησαν με πολλές αλλαγές τον αγώνα. Ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να αρχίσει με δύο μπακ στη δεξιά πλευρά, δίνοντας φανέλα βασικού στον νεοφερμένο, Νταντσένκο, ο οποίος έπαιξε εξτρεμ, ενώ μπακ ήταν ο Ραντόνια. Επίσης, ο Τάνκοβιτς είχε έναν ρόλο αντι-Μάνταλου στο 4-2-3-1 που επέλεξε ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος έδωσε ευκαιρία και στον Νασίμ Χνιντ. Ο Τυνήσιος, όμως, ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής στο 16ο λεπτό, καθώς έκανε μεγάλο λάθος, το οποίο οδήγησε στο 1-0 του Απόλλωνα. Συγκεκριμένα, οι γηπεδούχοι σκόραραν με τον Ντάουντα, από τον οποίο ξεκίνησε κι η αντεπίθεση μετά την απώλεια της μπάλας από τον Χνιντ.

Γενικότερα, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου μπήκε στο χορτάρι με διάθεση να παλέψει το ματς, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» εμφανίστηκαν αδικαιολόγητα χαλαροί. Το γκολ του Ντάουντα έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς, καθώς o Απόλλωνας άρχισε να πιστεύει... λίγο παραπάνω στη μεγάλη ανατροπή.

Αυτό το όνειρο, όμως, κράτησε μόλις για τέσσερα λεπτά, καθώς στο 20', η ΑΕΚ βρήκε γκολ ισοφάρισης με τον Ολιβέιρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το σοβαρό λάθος του Γιαννακόπουλου. Ο Έλληνας τερματοφύλακας, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την «Ελαφρά Ταξιαρχία», έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, μετά τη σέντρα του Λόπες, εκείνη κατέληξε στον Πορτογάλο, ο οποίος έκανε το 1-1.

Γκολάρα ο Λαγός, βρήκε δίχτυα μετά από πέντε χρόνια!

Το τέρμα της «Ένωσης», ουσιαστικά, «σφράγισε» την πρόκριση, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να παλεύουν με ένταση. Την ίδια ώρα, ο Χιμένεθ είχε παράπονα από τους παίκτες του για την ένταση, αλλά και την αμυντική τους οργάνωση. Στο 27', ο Απόλλωνας πήρε εκ νέου προβάδισμα με ένα πανέμορφο γκολ από τον Τάσο Λαγό, ο οποίος έπιασε ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αθανασιάδη.

Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Λαγού μετά από πέντε χρόνια και σχεδόν εννιά μήνες, καθώς η τελευταία φορά που είχε σκοράρει ήταν στις 10 Μαΐου 2015, ως παίκτης του Παναθηναϊκού σε νίκη (3-1) επί του ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο Τάνκοβιτς δεν πίεσε σωστά τον παίκτη του Απόλλωνα και το πλήρωσε. Γενικότερα, ο Σουηδός δεν ήταν καλός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, γι' αυτό κι ο Χιμένεθ τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο, περνώντας τον Σιμάνσκι. Επίσης, ο Γκαρσία πήρε τη θέση του Νταντσένκο.

Μαχητικός ο Απόλλωνας, αποχώρησε ο Σάκχοφ

Ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν πολύ καλός μετά την ανάπαυλα, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν το γκολ. Αντίθετα, σε... χαμηλούς ρυθμούς κινήθηκε η άμυνα της ΑΕΚ, κάτι που πήγε να πληρώσει στο 58', όταν η μπάλα πέρασε απ' όλους κι Μπρόυσιτς για λίγο δεν μπόρεσε να μπει με την μπάλα στα δίχτυα. Σαν να μην έφταναν τα αμυντικά προβλήματα, ο Χιμένεθ είδε και τον Σάκχοφ να αποχωρεί με πρόβλημα στο 63ο λεπτό (μπήκε ο Γαλανόπουλος). Ο Ουκρανός αντιμετώπισε πρόβλημα στον μηρό κι υπάρχουν φόβοι για θλάση.

Παρά τον καλό ρυθμό, πάντως, στο δεύτερο μέρος δεν υπήρχαν τελικές κι αυτό γιατί μολονότι ουσιαστικά δεν «παιζόταν» η πρόκριση, το ματς είχε αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα και κίτρινες κάρτες. Σε μια από τις λίγες, στο 83', ο Λόπες έκανε δυνατό σουτ, με τον Γιαννακόπουλο να διώχνει εντυπωσιακά την μπάλα, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μαχαίρας γύρισε ωραία στον Σιμάνσκι, αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα έκανε ωραία απόκρουση. 

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο, οι αλλαγές του Χιμένεθ συμμάζεψαν την άμυνα, ενώ ο Γκαρσία έδωσε άλλον «αέρα» στην επίθεση. Η γενικότερη εικόνα, όμως, δεν ήταν καλή με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αποφύγει την ήττα, έστω κι αν αυτή ήταν ανώδυνη.

Απόλλων Σμύρνης (Γ. Παράσχος, 4-2-3-1): Γιαννακόπουλος, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Κάλισιρ (46’ Μπρούσιτς), Βιτλής (63΄Φερνάντεθ), Κιτοκό, Λαγός (81’ Ρόδης), Μουνιέ, Μπεντινέλι (69’ Κραγιόπουλος), Χουχούμης, Ντάουντα (46’ Ιωαννίδης)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Αθανασιάδης, Ραντόνια, Τσιγκρίνσκι, Χνιντ, Λόπες, Σάκχοφ (63’ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Νταντσένκο (46’ Γκαρσία), Τάνκοβιτς (46’ Σιμάνσκι), Αλμπάνης (84’ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (90’+ Ανσαριφάρντ)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

AEK: Πρόβλημα με Σάκχοφ και Γαλανόπουλο - Τι αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις (video+photos)

AEK: Πρόβλημα με Σάκχοφ και Γαλανόπουλο - Τι αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις (video+photos)

«Κεραυνοί» Χιμένεθ για διαιτησία – «Πρέπει να προστατευτεί το ποδόσφαιρο»! (video)

«Κεραυνοί» Χιμένεθ για διαιτησία – «Πρέπει να προστατευτεί το ποδόσφαιρο»! (video)

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ: Η γκάφα της χρονιάς του... έκοψε τα φτερά, παρά τις γκολάρες (videos)

Απόλλων Σμύρνης-ΑΕΚ: Η γκάφα της χρονιάς του... έκοψε τα φτερά, παρά τις γκολάρες (videos)

Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Αργεντινή: Ο Τέβες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved