Κατσαβάκης: «Οι στόχοι του Αγροτικού Αστέρα»

Κατσαβάκης: «Οι στόχοι του Αγροτικού Αστέρα»

Για το αθλητικό «lockdown», τις ρεαλιστικές βλέψεις του Αγροτικού Αστέρα φέτος, μίλησε ο Μάκης Κατσαβάκης…

 

Για το αθλητικό «lockdown», τις ρεαλιστικές βλέψεις του Αγροτικού Αστέρα φέτος, το επίπεδο ανταγωνισμού στον 2ο όμιλο, τις προϋποθέσεις επανέναρξης, αλλά και το πλάνο αξιοποίησης νεαρών, μίλησε στον soccerpractor ο τεχνικός των «πράσινων», Μάκης Κατσαβάκης, αποκαλύπτοντας ότι 3-4 νεαροί παίκτες της ομάδας του Ευόσμου είναι στο… ραντάρ δυο ομάδων της Α΄ Εθνικής και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις το προσεχές διάστημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του καταξιωμένου τεχνικού, που φέρνει άρωμα μεγάλων κατηγοριών από πέρυσι στους «σταχυοφόρους», έχοντας μεγάλο μερίδιο στην πορεία πρωταθλητισμού του δεύτερου γύρου πέρυσι, που έφερε τη σωτηρία κόντρα στα προγνωστικά:

-Πως βλέπετε την καθημερινότητα στην κορύφωση της καραντίνας για τον Αγροτικό Αστέρα;

«Είμαστε όλοι σε αναμονή των αποφάσεων, όπως οι ομάδες της κατηγορίας, συνεχίζοντας τις ιδιότυπες προπονήσεις συντήρησης κατ’ άτομο, που σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με τις ομαδικές στο γήπεδο. Μακάρι να μην υπάρξει άλλη έξαρση στα κρούσματα και να έχει διάρκεια η ύφεση».

-Είναι εφικτή η επανεκκίνηση στη Γ΄ Εθνική και με ποιες προϋποθέσεις;

«Ναι, ασφαλώς και είναι. Αρκεί να γίνεται ο,τι προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο, να τηρείται ανεξαιρέτως και να υπακούμε άπαντες με πειθαρχία. Και για να γίνει αυτό φυσικά, πρέπει να υπάρξουν ελαφρύνσεις προς τις ομάδες, απαραίτητη παράμετρος. Συγκεκριμένη οικονομική στήριξη από τους αρμόδιους. Ήδη πέφτουν προτάσεις στο τραπέζι, γιατί τα έξοδα είναι τεράστια. Πραγματικά πολύ λίγες ομάδες θα μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα χωρίς έξωθεν βοήθεια. Η πλειοψηφία είτε δε θα ήθελε να ξεκινήσει, είτε δε θα μπορούσε να τελειώσει τη διοργάνωση».

-Συμφωνείτε με τα μέτρα που πάρθηκαν στον αθλητισμό και τι θεωρείτε ενδεδειγμένο ως πλάνο επανέναρξης;

«Έπρεπε να παρθούν τα μέτρα, το μέγεθός τους θα το κρίνει η διάρκεια. Μακάρι να είναι υπέρ της υγείας του κοινωνικού συνόλου αυτά που προηγήθηκαν και αποφασίστηκαν. Όσο για εμάς, περιμένουμε το «πράσινο φως» για ομαδικές προπονήσεις. Σίγουρα θα κάνουμε όσα περισσότερα φιλικά μπορούμε ως την επανεκκίνηση στο πρωτάθλημα. Χάσαμε το ρυθμό μας, ενώ δώσαμε και μόνο δυο ματς, αφού είχαμε ρεπό και αναβολή με την Καλλικράτεια. Από τις ομάδες της κατηγορίας με τα λιγότερα ματς ως τη διακοπή. Μακάρι το διάστημα επαναφοράς και ανασύνταξης, από τις προπονήσεις ως τους αγώνες να είναι λιγότερο από ένα μήνα, γιατί οι παίκτες κουράστηκαν από την αναμονή. Δεν μπορούν να περιμένουν».

-Πως αξιολογείτε το ότι το 2020 που βρίσκεται στη «δύση» του είχε μόνο μια αήττητη ομάδα σε όλη τη Γ΄ Εθνική, τον Αγροτικό Αστέρα;

«Είναι καλό επίτευγμα ότι δεν χάσαμε, μια πιστοποίηση ότι μετά τα πρώτα ταρακουνήματα πέρυσι βρήκαμε σταδιακά ηρεμία. Κάτω από την οικονομική σταθερότητα του κ. Παπαβραμίδη, επετεύχθη αυτό το ρεκόρ, ο περσινός στόχος της σωτηρίας και η φετινή έναρξη με δυο νίκες στα ισάριθμα πρώτα ματς. Βεβαίως, άλλοι είναι οι πρωταρχικοί στόχοι μας».

-Και ποιοι είναι αυτοί οι πρωτεύοντες στόχοι;

«Πρώτο μέλημά μας είναι να αναδείξουμε νέα παιδιά που θα δώσουν οικονομική ανάσα στο σωματείο. Υπάρχουν από 2 ως 4 τέτοια νεαρά παιδιά, που έχουν τα φόντα να παίξουν στην Α΄ Εθνική. Να τους δουν ομάδες και να τους δώσουν την ευκαιρία. Δουλεύουν όσο το επιτρέπει η κατάσταση και περιμένουν να τους δοθεί το βήμα. Με βάση την εμπειρία μου, κάποιοι εξ’ αυτών στέκονται επάξια στην πρώτη κατηγορία και οι αρμόδιοι πρέπει να τους εμπιστευτούν έμπρακτα αυτούς τους παίκτες. Δε σας κρύβω ότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον ομάδες Α΄ Εθνικής για κάποια ταλέντα μας, υπήρξαν ματιές από τουλάχιστον δυο ομάδες, από τη Θεσσαλονίκη αλλά και πιο νότια. Είχε προγραμματιστεί να τους δουν σε αγώνες μας, αλλά η διακοπή μας χάλασε τα σχέδια σε πρώτη φάση».

-Οι υπόλοιποι στόχοι του Αστέρα φέτος ποιοι είναι;

«Να γίνουν τα γήπεδα. Το μεγάλο που είχε ξεκινήσει να γίνεται για την Ολυμπιάδα του 2004, κοντά στις ακαδημίες του Κούη και έμεινε ημιτελές. Επίσης, υπάρχουν συζητήσεις για να μπει πλαστικός χορτοτάπητας τελευταίας γενιάς στη φυσική μας έδρα, το «Δ. Κοντικάκης». Ένας λόγος που συρρικνώθηκε η ακαδημία του Αστέρα είναι και λόγω των εγκαταστάσεων. Στόχος είναι να αναπτυχθούν ξανά τα τμήματα υποδομής και θα βοηθούσε αν αυτό γίνει στην έδρα του Αγροτικού, για να φιλοξενεί παραπάνω παιδιά. Υπάρχουν κουβέντες με αρκετούς εμπλεκόμενους, αλλά για να διεκπεραιωθεί αυτή η σκέψη χρειάζεται δουλειά, χρόνος και τρέξιμο».

-Αγωνιστικά, τι να περιμένουμε από τον Αγροτικό, αν συνεχιστεί το πρωτάθλημα και μετά το «2/2» στο ξεκίνημα, πριν το lockdown;

«Πιστεύω ότι θα είμαστε στους διεκδικητές της πρώτης τριάδας, έχουμε τα φόντα να το καταφέρουμε. Θέλουμε να είμαστε ψηλά και εκτιμώοτι θα είμαστε. Κάναμε καλό ξεκίνημα, αλλά όπως προείπα, είναι μικρό το δείγμα. Και για εμάς και για όλους».

-Ποια θα είναι η «συνταγή» για να διαγράψει ο Αστέρας μια αξιοπρόσεκτη πορεία;

«Μυστικό θα είναι η δουλειά, η ομαδικότητα. Να αφήνουμε στην άκρη το εγώ μας. Να είμαστε υπηρέτες του συνόλου και  να λειτουργούμε με το εμείς. Οδηγός για εμάς είναι ο περσινός δεύτερος γύρος, κάναμε μεγάλο βαθμολογικό ντεμαράζ, αντεπίθεση με πορεία πρωταθλητισμού. Θέλαμε προέκταση της πορείας αυτής και φέτος, παρά τις αλλαγές στο ρόστερ. Έμεινε βέβαια ένας κορμός, ήρθαν και κάποιοι άλλοι παίκτες. Έχουμε από τους 25-26 του ρόστερ, 14 παιδιά κάτω από το ηλικιακό όριο των μικρών. Αναμφίβολα από τα πιο νεανικά ρόστερ και όχι μόνο στον όμιλό μας. Ενδεικτικό ότι στην 11άδα μας, αντί για 2 που προβλέπει το μέτρο, συνήθως ξεκινούν 4 μικροί».

-Ο 2ος όμιλος είναι παραδοσιακά πολύ ανταγωνιστικός τα τελευταία χρόνια στη Γ΄ Εθνική. Ποιες άλλες ομάδες θεωρείτε ότι θα έχουν παρόμοιες βλέψεις με τον Αγροτικό;

«Νομίζω ότι Μακεδονικός, Μηχανιώνα και Θερμαϊκό θα είναι δυνατές, φιλόδοξες και αξιόμαχες. Θα κυνηγήσουν τη διάκριση, ενώ μπορεί και κανένα αουτσάιντερ, τουλάχιστον θεωρητικά στην εκκίνηση, εντέλει να μπει… σφήνα».

-Πιστεύετε ότι προλαβαίνει να ολοκληρωθεί η δράση φέτος, ή πρέπει να γίνει αναθεώρηση στον αρχικό σχεδιασμό των ημερομηνιών, ίσως και κάποια τροποποίηση στην προκήρυξη;

«Με κάποιες εμβόλιμες αγωνιστικές μεσοβδόμαδα, προλαβαίνουμε. Ειδικά αν δεν είναι πρόβλημα να τελειώσουμε στις 10-15 πρώτες μέρες του Ιουνίου. Αυτό εξαρτάται και από το αν ξεκινήσουμε τέλη Γενάρη ή το πολύ αρχές Φλεβάρη, όπως ακούγεται, ή τελικά ισχύσει κάτι άλλο».

-Ο Αστέρας θα κινηθεί μεταγραφικά, για προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, στην περίπτωση που υπάρξει «σφύριγμα» για επιστροφή στη σέντρα;

«Τώρα όχι. Περιμένουμε τις αποφάσεις, για το αν και πότε ξεκινήσουμε τους επίσημους αγώνες. Σε όλη την πορεία της καριέρας μου, σε πολλές ομάδες και σε μεγαλύτερες κατηγορίες, έδωσα ευκαιρίες σε νεαρούς, όπως ανέφερα και πριν. Το κάνω και στον Αγροτικό, συνδυαστικά με το νόμο των μικρών στη Γ΄ Εθνική. Με ενδιαφέρει να έχει συνέχεια ο Αγροτικός, στην παράδοση που δημιούργησε για την παραγωγή νέων παικτών. Να βοηθήσουμε στην ανάδειξή τους, με βελτίωση και ενεργό ρόλο στην ομάδα. Να σταματήσουν κάποτε οι ομάδες να παίρνουν μόνο ακριβούς και φτασμένους παίκτες. Είναι πραγματικός στόχος να βγουν νέα παιδιά, όχι σχήμα λόγου. Μέσα από αυτό, να μην αιμορραγεί οικονομικά κανένας παράγοντας».

-Τέλος, τι μήνυμα θα θέλατε να στείλετε γενικά στον κόσμο, όχι μόνο του Αστέρα, αλλά και όσους δεν μπορούν να έρχονται στο γήπεδο τους τελευταίους μήνες;

«Θα αναφερθώ κυρίως στον Αγροτικό. Έχουν γίνει πολλά στο σωματείο. Θέλει χρόνο για να ζεσταθεί ξανά ο κόσμος και οι παλιοί παράγοντες. Είναι κλειστός κοινωνικός κύκλος, στις δυτικές συνοικίες, στον Εύοσμο, γύρω από το ποδόσφαιρο. Ξέρουν ποιος είναι ο Παπαβραμίδης, πώς λειτουργεί ο Κατσαβάκης. Όλα θα ωριμάσουν με το χρόνο, παρά τα οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν. Άλλωστε, τώρα υπάρχει και η απαγόρευση για θεατές. Θεωρώ όμως ότι θα περάσει διάπλατα ότι κάτι σωστό γίνεται στον Αστέρα, σε μια διαφορετική βάση».

Πηγή: soccerpractor



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved